Euro 2024 Fotbal International

România începe jocurile din calificările pentru EURO 2024 !

Totodată, Federația Română de Fotbal a prezentat noul echipament al echipei naționale pentru această campanie de calificare. Cele trei variante conțin elemente din drapelul României: roșu, galben și albastru.

România va avea trei rânduri de kit-uri de joc: unul complet roșu, unul complet galben și unul complet albastru.

Cu cinci zile înainte de primul meci din preliminariile EURO 2024, Federația Română de Fotbal a dezvăluit noul echipament al naționalei, inspirat de rezistența și perseverența care îi caracterizează pe fanii români. Tricoul este conceput pentru a rezista tuturor tensiunilor și provocărilor cu care se confruntă.

S-a revenit la culoarea tradițională a echipamentului, galben, cu care România a avut atâtea victorii importante de-a-lungul vremii. Variantele de rezervă sunt albastru complet și roșu complet.

România – echipament ecologic

Noul tricou de joc este rezultatul unor cercetări ample. Fanii au fost implicați și în procesul de concepere, deoarece au ajutat la identificarea celor mai populare combinații și a elementelor lor cele mai valoroase din istoria tricourilor echipei naționale.

În plus, s-au folosit combinații de culori și exemple de alte tricouri de fotbal populare în ultimii ani. Peste 800 de susținători din Germania și din străinătate au avut ocazia să-și exprime opiniile și să-și susțină ideile. Deci acest echipament este și creația lor!

Pentru construcția echipamentului s-a utilizat poliester 100% reciclat pentru a minimiza impactul asupra mediului. Această țesătură se caracterizează prin calitatea și elasticitatea sa, ceea ce o face extrem de durabilă și ușor de întreținut.

Nu în ultimul rând, noua linie de echipament beneficiază și de un tip nou de caractere cu care se subliniază marcajele de identificare ca număr, nume etc…

Noi simboluri naționale inserate în design-ul echipamentului

Echipamentul vine cu un element simbolic, stilizat în materialul tricoului. Anume ,,brâul” tradițional al portului național, de la daci încoace. Simbolistica acestuia vrea să ne propulsează înainte cu încredere, ca simbol al valorilor care ne unesc dintotdeauna.

În folclorul românesc, simbolul brâului are o semnificație aparte. Noua campanie de calificare, în noile tricouri va trebui să poarte România spre victorii cu siguranță, forță și unitate.

Pe lângă elementul tradițional incontestabil al noului tricou, nu lipsesc culorile drapelului românesc pe toate elementele echipamentului, tricou, șort jambiere., tricolorul. Îndemnul la unitate este subliniat și printr-un mesaj mobilizator, „Luptăm împreună”, inscripționat la interior.

Ca simbol al iubirii nesfârșite a suporterilor români pentru echipa națională și al motivației tricoul naționalei României împrumută linia coloanei infinite, celebra sculptură a lui Constantin Brâncuși, pentru a se armoniza cu elementele tradiționale.

România renunță culoarea alb din echipamentele ultimilor ani

Bine înțeles, după lansarea echipamentului în mass media părerile contradictorii nu au întârziat să apără, sub forma comentariilor la articolele care au prezentat evenimentul în presa online.

,,Foarte reușite, acum mai trebuie doar să jucăm fotbal”,  ,,Măcar am scăpat de alb”,  ,,Oribile, sub ce am avut până acum” s.a.m.d… Sunt doar câteva opinii ale suporterilor.

Se pare că folosirea echipamentelor de culoare albă, în ultimii ani pentru România, o culoare care nu se află pe drapelul național, nu este în linia tradițională a echipamentelor echipei României, a atras multe critici.

Și nu numai din partea suporterilor dar și a fostelor glorii ale naționalei. Unul din cei care a criticat direct folosirea echipamentului de culoare albă a fost fostul căpitan al României, Gică Popescu.

Ca opinie strict personală, adăugăm că nici design-ul, nici combinația de colori nu a fost din cale-afară de inspirată și nu numai în cea ce privește culoarea echipamentelor folosite de România la echipa națională în ultima vreme.

Dar, problemele economice din România, coroborate cu rezultatele slabe ale echipei, au făcut ca sponsorii ,,grei” internaționali să nu fie foarte generoși în oferta către Federația Română de fotbal. Astfel s-a optat, probabil, pentru variante … ,,economice”.

Se pare că așteptările suporterilor echipei naționale sunt mari, echipa a dezamăgit prin ratarea multor campanii de calificare la turneele finale europene și mondiale.

Selecția și programul pentru EURO 2024

2016 este anul ultimei participări a României la un turneu final, Campionatul European din Franța. Însă și aici a dezamăgit 2 înfrângeri și un egal fiind insuficiente pentru ieșire din grupe.

Primii adversari pentru România în campania de calificare la EURO 2024: Andorra și Belarus. Edi Iordănescu a convocate pentru această ,,dublă” următorii jucători:

PORTARI: Florin Niță (Pardubice) Ionuț Radu (Auxerre), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca), Cristian Manea (CFR Cluj), Adrian Rus (Pisa), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Radu Drăgușin (Genoa), Andrei Burcă (CFR Cluj), Mario Camora (CFR Cluj), Raul Opruț (Hermannstadt);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (FCSB), Alexandru Cicâldau (Ittihad Kalba), Marius Marin (Pisa), Tudor Băluță (Farul Constanța), Darius Olaru (FCSB), Răzvan Marin (Empoli), Adrian Șut (FCSB), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns), Olimpiu Moruțan (Pisa), Alexandru Dobre (Famalicão), Dennis Man (Parma), Octavian Popescu (FCSB);

ATACANȚI: Florin Tănase (Al Jazira), Denis Alibec (Farul Constanța), Louis Munteanu (Farul).

România își v-a juca șansa în următoarele preliminarii ale EURO 2024 după următorul program:

25 și 28 martie 2023: Andorra – ROMÂNIA, ROMÂNIA – Belarus

16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA

19 iunie 2023: Elveția – ROMÂNIA

9 septembrie 2023: ROMÂNIA – Israel

12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo

12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA

15 octombrie 2023: ROMÂNIA – Andorra

18 noiembrie 2023: Israel – ROMÂNIA

21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția

Magadesport vă ține la curent cu campania de calificare a României pentru EURO 2024 ! Primul meci din aceste calificări, contra reprezentativei Andorrei, îl veți putea urmări sâmbătă 25 martie 2023, de la ora 21,45, pe Antena 1 !

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Fotbal International

Televizor: Unde vedem mondialul din Qatar 2022 ?

  • novembre 9, 2022
Drepturile TV pentru meciurile de la CM 2022 au fost achiziționate de Televiziunea Română. Start La televizor vom avea pe
Fotbal International

Ce este nou la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022 ?

  • novembre 13, 2022
Cupa Mondială FIFA 2022 va avea startul duminica viitoare. Deschiderea pe 20 noiembrie, vine la aproape 12 ani după ce
Quitter la version mobile