Pentru pasionații de fotbal care vor să înțeleagă mai bine acest fenomen dincolo de ceea ce se vede pe teren, cărțile scrise de oameni apropiați sportului rege sunt o sursă valoroasă de informație și inspirație. De la povești despre marile personalități ale fotbalului internațional și experiențele trăite de comentatorii sportivi, până la analiza profundă a culturii ultras, aceste volume oferă o perspectivă autentică asupra lumii fotbalului. Descoperă trei cărți captivante, scrise de autori români cu experiență în domeniu! Pătrunde în culisele sportului care stârnește pasiuni uriașe!
Fotbal: nu doar meciuri spectaculoase, goluri memorabile, pasiunea intensă a suporterilor (de la fanii devotați până la ultrașii care transformă tribunele în adevărate spectacole), ci și povești fascinante scrise de oameni care au trăit acest fenomen din interior!
Magadesport a mai recomandat recent lucrări de referință despre ,,fenomenul fotbal”. De această dată revenim cu trei titluri captivante, disponibile pe site-ul Librăria Delfin ! Ele oferă o perspectivă autentică asupra fenomenului fotbalistic.
Hoinărind prin Imperiul Fotbal – Constantin Anghelache
Constantin Anghelache a fost economist și conducător de club de fotbal. Este de asemenea cunoscut, pentru activitatea sa în domeniul sportului și al finanțelor. A fost președintele clubului Dinamo București și a ocupat diverse funcții administrative în fotbalul românesc.
De asemenea, a activat ca profesor universitar și a scris numeroase lucrări în domeniul economiei și managementului sportiv.
În lucrarea de față, Anghelache povestește cum a avut șansa de a interacționa cu mari personalități ale fotbalului britanic și european ! Ron Greenwood, Bobby Robson, Bobby Charlton, George Best, Graham Souness, Kevin Keegan sau Kenny Dalglish, sunt doar câteva nume…
Prin acest parcurs, a înțeles în profunzime mecanismele fotbalului profesionist ! De la rolul jucătorului și antrenorului, până la finanțarea și gestionarea unui club de elită. O poți adaugă în bibliotecă pe raftul ,,cărților de colecție despre fotbal”, printr-un simplu click, aici: https://event.2performant.com/events/click?ad_type=product_store&aff_code=fb6e6f734&campaign_unique=731158c82&unique=c8ecf4879 !
Jurnalul unui iubitor de fotbal – Bogdan Socol
Bogdan Socol povestește cum pasiunea sa pentru comentariul sportiv a fost inspirată de Cristian Țopescu și de performanțele naționalei României. De-a lungul carierei a comentat peste 1.700 de meciuri, inclusiv finale de Champions League și derby-uri celebre.
Conștient de stilul său vulcanic, acceptă atât aprecierile, cât și criticile… Consideră că un comentator trebuie să transmită emoția și pasiunea meciului pentru a captiva telespectatorii.
Fragment:
,,(…) aprilie 2011, AC Milan – Inter 3-0, într-o atmosfera electrizantă, cea mai impresionantă trăită la un derby intern. Atunci însă nu se juca în ultima etapa, după confruntarea de pe San Siro mai exista o oarecare marjă de eroare sau posibilitatea unei reveniri.
Aici, era un meci de totul sau nimic, în care învingi sau mori! Aceasta situație speciala a multiplicat cu cel puțin o mie tensiunea unei confruntări cu o miza uriașă precum cea de pe Camp Nou încât până și legătura telefonică prin care urma să comentăm a avut serios de suferit (…) ».
Librăria Delfin o are spre comercializare la această adresă: https://event.2performant.com/events/click?ad_type=product_store&aff_code=fb6e6f734&campaign_unique=731158c82&unique=2e0afef7e.
Subcultura ultra în galeriile românești. Ultrașii români – Tipologie, organizare, acțiuni în interiorul și în afara stadioanelor – Gabriel Sala
O lucrare despre fenomenul ultras în România, abordat dintr-o perspectivă istorică, deși subiectul este în mod obișnuit studiat de sociologi și antropologi.
Autorul argumentează că orice manifestare socială aparținând trecutului poate deveni obiect de studiu istoric, cu condiția să fie analizată prin metode specifice acestei discipline.
Pentru a avea valoare istorică autentică, subiectul trebuie tratat într-o manieră sistematică și explicativă, bazată pe surse relevante, literatură de specialitate și o interpretare critică.
Astfel, cartea își propune să ofere o analiză riguroasă și coerentă a acestui fenomen dintr-o perspectivă istoriografică. Pătrunde în mijlocul fenomenului ultras din România, accesând acest link: