Fotbal International

Argentina a câștigat Coppa América !

Trofeul Copa América, ediția 2023-2024, merge la Buenos Aires după ce ,,Albiceleste” au ,,smuls” o victorie cu 1-0 Columbiei, printr-un gol în prelungirile (minutul 112) unui meci care părea a se îndrepta implacabil spre loviturile de departajare ! Starul lui Inter Milano, Lautaro Martínez (care a fost în final și golgheterul competiției cu cinci goluri), a marcat cu un șut pe lângă portarul columbian Camilo Vargas, după ce a scăpat în stilul propriu de fundașii Columbiei.

Argentina, campioana en titre ai Coppei América și în același timp câștigătoarea Cupei Mondiale din 2022, au fost și favoriții acestei ediții a competiției organizate de CONMEBOL  (CONfederación sudaMEricana de FútBOL, Confederația Sudamericană de Fotbal) !

Argentina și Uruguay sunt de altfel, ,,specialistele” turneului Copa América, cu 16, respectiv 15 trofee câștigate !

În finala ediției 2024 s-au întâlnit Argentina și Columbia, ultimii deținători ai unui singur titlu, cucerit în ediția 2000-2001.

,,Atmosferă sudamericanăîn … Florida !

Meciul a început cu o întârziere mai mare de o oră, după ce mulțimea fanilor (un număr însemnat dintre ei – fără bilete), au luat cu asalt intrările arenei Hard Rock Stadium din Miami, încercând să forțeze intrarea !

 Videoclipul postat pe rețelele de socializare îi arăta pe fani, în cea mai mare parte purtând culorile galben și roșu ale Columbiei, sărind peste balustradele de securitate lângă intrarea de sud-vest a stadionului și trecând pe lângă ofițeri de poliție și stewarzi, într-un dezordine … de-a dreptul periculoasă !

În altă ordine de idei, foarte mulți spectatori au putut fi văzuți primind tratament medical, afectați de căldura înăbușitoare din sudul Floridei.

În cele din urmă organizatorii au reușit să împingă mulțimea în spatele porților și să încuie intrarea.

Argentina – cele mai multe trofee Coppa América în palmares !

Columbia a început partida energic și a avut multe ocazii de a deschide scorul, testându-l serios pe portarul argentinian Emiliano Martínez.

În plus, ,,favoriții” au primit o ,,lovitură dură” și la propriu și la figurat, atunci când liderul Messi a a părăsit terenul de joc în minutul 64, accidentat.

A fost de altfel, o partidă presărată cu tot felul de contacte… Să le spunem ,,sănătoase”, dar să ,,citim”: ,,la limita regulamentului”… Și uneori, chiar peste… ! Cu toate acestea s-au acordat doar 4 cartonașe galbene (câte două de fiecare parte). Niciun jucător nu a fost eliminat.

Argentina a echilibrat jocul și în ciuda accidentării lui Messi ! Și a reușit să dea lovitura prin Lautaro Martinez, așa cum menționam la început.

Rezultatul a întrerupt o serie a 28 de victorii internaționale ale Columbiei ! Aceasta data din februarie 2022, când fuseseră învinși tot de … Argentina.

Messi: ,,această echipă națională are un prezent și un viitor spectaculos” !

Copa America s-a încheiat și primul lucru pe care vreau să-l fac este să le mulțumesc tuturor pentru mesajele și urările lor.

Sunt bine, slavă Domnului, și sper să mă întorc curând pe teren, bucurându-mă de ceea ce îmi place să fac. Sunt foarte fericit, foarte fericit, mai ales că ne-am atins obiectivul și Fideo ne lasă cu încă o Cupă câștigată.

Jucătorii mai în vârstă, ca el, ca Otamendi și ca mine, sunt deosebit de entuziasmați. La fel și coechipierii care au jucat deja în mai multe turnee și au căpătat și ei experiență (…) Și de un grup de tineri care dau totul la fiecare minge.

Suntem o echipă, dar și o familie, un grup spectaculos. Mulțumită tuturor celor care ne-au sprijinit, această echipă națională are un prezent și un viitor spectaculos. Hai Argentina!”, a spus Messi la finalul partidei.

Angel Di Maria – ultimul meci în naționala Argentinei !

Fideo, colegul și prietenul ca care starul argentinian face referire, este nimeni altul decât Angel Di Maria ! Aflat la ultimul său meci pentru selecționata argentiniană în această finală a Coppei América !

,,Nu sunt pregătit pentru ultimul meu meci la echipa națională, dar a venit timpul. Orice s-ar întâmpla în finală, pot ieși pe ușa din față.

Am dat totul. Mi-am dat întotdeauna viața pentru acest tricou. Au fost și momente mai puțin bune, dar le sunt recunoscător tuturor celor care m-au susținut.

A fost visul meu să mă retrag în acest fel de la echipa națională, Argentina este dragostea și țara mea. Vă mulțumesc”, a spus Di Maria.

Angel Di Maria va rămâne să activeze în continuare la Benfica Lisabona ! Club la care dorește să-și încheie cariera de jucător.

Cel mai probabil și pentru Messi, ajuns la 37 de ani, a fost ultima participare la un turneu al Coppei América !

Așa cum vă informa aici: https://magadesport.ro/?s=Inter+Miami și Magadesport, căpitanul Argentinei este legitimat în prezent (și va continua să activeze) la Inter Miami, în MLS.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Fotbal International

Televizor: Unde vedem mondialul din Qatar 2022 ?

  • novembre 9, 2022
Drepturile TV pentru meciurile de la CM 2022 au fost achiziționate de Televiziunea Română. Start La televizor vom avea pe
Fotbal International

Ce este nou la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022 ?

  • novembre 13, 2022
Cupa Mondială FIFA 2022 va avea startul duminica viitoare. Deschiderea pe 20 noiembrie, vine la aproape 12 ani după ce