Superliga

,,Echipa etapei” a 5-a din sezonul 2024-2025 al Superligii !

LPF a prezentat ca de obicei la finalul meciurilor, echipa rundei cu numărul 5 a sezonului regulat din ediția 2024– 2025, al Superligii României.

,Echipa etapeia fost alcătuită la finalul ultimului meci al rundei.

,,Remiza” din Copou dintre Politehnica Iași și Dinamo București (2-2) !

A fost etapa în care Mircea Rednic a reușit să-i pună o … ,,semi-frână” tehnicianului de la Galați, Dorinel Munteanu ! A cărui formație ,,își luase viteză”😊 în acest start de campionat !

Un nou meci fără înfrângere în prima ligă pentru Gloria Buzău ! 1-1 cu Rapid, partidă care a … declanșat din nou, ,,criza” în Giulești !

Despre impasul în care pare că se află iar echipa lui Șucu, Magadesport v-a vorbit de altfel, aici: https://magadesport.ro/rapid-bucuresti-bilant-negativ-dupa-5-jocuri-in-era-lennon/ .

Universitatea Craiova a câștigat 3 puncte ,,mari” la Sfântu Gheorghe, instalându-se în fruntea clasamentului Superligii !

În vreme ce FCSB a câștigat pentru prima oară în acest nou sezon… Și a făcut-o … dintr-un penalty corect acordat, spun unele voci avizate din fotbalul românesc… Alte păreri însă, susțin că a fost dictat mult prea ușor

Dar să trecem în evidență jucătorii selecționați de LPF în ,,echipa etapei” a 5-a !

PORTAR

Din nou, Laurenţiu Popescu de la Universitatea Craiova apără în ,,echipa etapei” ! Goalkeeper-ul oltenilor a avut o evoluție senzațională în victoria cu Sepsi OSK ! Parând goluri ,,ca și făcute”, în cel puțin 5 situații ! Este pentru a doua oară consecutiv remarcat de LPF și poate fi oricând o soluție la naționala României.

FUNDAŞI

Ştefan Vlădoiu este prima nominalizare în linia de fund din ,,echipa etapei” a 5-a ! Universitatea Craiova a plecat cu toate cele 3 puncte de la Sfântu Gheorghe și datorită prestației defensivei ! Unde alături de portarul Popescu, a strălucit și Vlădoiu !

Jonathan Cissé de la Oţelul Galați este unul dintre stâlpii apărării formației lui Dorinel Munteanu ! Oțelul are un început foarte bun de campionat ! Experți din fotbalul românesc îi văd pe gălățeni cu șanse mari la un loc în play-off ! O singură dată a greșit defensiva Oțelului, în minutul 90, la golul egalizator al lui Pedro ! Ivorianul Cissé prinde însă un loc în ,,echipa etapei” !

Ca și portarul Popescu, Marian Huja fundașul Petrolului Ploiești este nominalizat pentru a doua oară consecutiv în ,,echipa etapei” de către LPF ! Defensiva ,,Lupilor galbeni” a încasat ,,doar4 goluri în acest început de campionat, dar toate într-un singur meci ! În etapa a doua, pe ,,Arcul de triumf” în fața ,,câinilor roșii” ! A fost prima și ultima dată când defensiva condusă de Huja și Papp a primit gol(uri) în acest sezon !

Sosit în începutul lunii trecute la CFR Cluj, portughezul Simão da Rocha dovedește deja că este o achiziție bună pentru formația lui Dan Petrescu ! Prinde ,,echipa etapei” după o evoluție fără greșeală în stânga apărării clujene, cu o contribuție importantă și în atac !

MIJLOCAŞI

Adrian Păun a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren, în victoria CFR-ului contra Unirii Slobozia ! Gol și pasă de gol purtând ,,semnătura” sa în acest meci ! Și probabil, ar fi fost desemnat de LPF ,,omul meciului” dacă Luis Munteanu nu ,,ar fi spart gheața” la Cluj, cu o ,,dublă de senzație”! Realizare așteptată de toți specialiștii din fotbal de ceva vremePăun însă, prinde firesc un loc în ,,echipa etapei” după evoluția sa remarcabilă !

Al doilea meci în care Poli Iași nu părăsește terenul învinsă, în acest sezon… Instalată în subsolul clasamentului, echipa din Copou părea că se pregătește de o nouă înfrângere… Asta, după ce ,,câinii roșii” începuseră în forță, cu gol în minutul … 3 ! Mihai Bordeianu a adus însă egalarea pentru ieșeni, printr-o execuție superbă: șut-bombă de la 25 de metri, în minutul 12 ! Reușită care îl aduce în ,,cel mai bun 11 al etapei” !

Menajat în vederea returului cu Sparta Praga, căpitanul FCSB Darius Olaru, a marcat o ,,dublă” prin care formația lui Charalambous a reușit ,,remontada” în fața Farului ! Olaru este unul din mijlocașii Superligii pe care Mircea Lucescu va miza în mod sigur în campania care va începe în septembrie, din Liga Națiunilor ! Până atunci, Olaru mai ,,bifează” o nominalizare în ,,echipa etapei” ! Păcat însă că la forma și ambiția jucătorului, nu s-a ridicat și restul formației lui Becali, care a pierdut aseară calificarea în play-off-ul UCL

ATACANŢI

FC Botoșani părea că ,,va da lovitura” la Sibiu, după reușita lui Șeroni, din finalul primei reprize ! N-a fost să fieIanis Stoica a restabilit egalitatea dintr-o lovitură liberă ! Iar FC Hermannstadt a ,,pornit” furibund în căutarea victoriei ! Pe care a și obținut-o printr-un alt ,,obișnuit” în ,,echipa etapei” sezonului trecut, Cristian Neguț, în minutul 90 ! De această dată însă, Ianis Stoica a fost ,,alesul” LPF în ,,cel mai bun 11” al etapei a 5-a !

Cum spuneam anterior, cei care vedeau deja în Luis Munteanu un transfer ,,ratat” al CFR 1907 Cluj, au văzut în meciul de duminică seară de ce patronii a 3 formații de top din Superliga (CFR Cluj, Rapid și FCSB) ,,s-au bătut” pentru ,,semnătura” lui ! Munteanu a reușit o ,,dublă” în fața Unirii Slobozia, primele sale goluri în Gruia, fiind nominalizat pentru jocul său în ,,echipa etapei” !

Alexandru Mitriţă de la Universitatea Craiova nu încetează să demonstreze de ce neconvocarea sa în lotul pentru EURO 2024, a fost o greșeală ! Jocul său consistent, numărul de goluri marcate, arată că este în acest moment, nu numai starul oltenilor, ci și unul dintre primii 3 jucători din Superliga ! Este, bine înțeles, în ,,echipa etapei”, după ce ,,dubla” marcată în deplasarea de la Sepsi OSK, duce Universitatea pe primul loc în clasament !

ANTRENORUL ETAPEI

Și pentru că a venit vorba de ,,fotoliul de lider” în Superliga Românei, ,,artizanul” performanței de până acum al Universității Craiova, este tehnicianul Constantin Gâlcă ! Se pare că aducerea sa la cârma echipei din Bănie este un câștig care se poate dovedi decisiv în acest sezon, pentru formația lui Mihai Rotaru ! Gâlcă este ,,antrenorul etapei” după ce elevii săi, printre altele, nu au fost învinși până acum în acest nou sezon din Superliga !

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Superliga

CFR Cluj – FCSB, duminică 9 aprilie de la ora 21,00 !

  • avril 8, 2023
Nici una dintre echipele din acest derby al rundei a treia de play-off, nu ar trebui să fie mulțumite cu
Fotbal Intern Superliga

Farul și CSU Craiova, astă seară de la ora 20,30 !

  • avril 8, 2023
Duelul dintre Farul Constanța și CS Universitatea Craiova din play-off-ul Superliga este de mare importanță pentru ambele echipe. Farul Constanța