Fotbal International

Real Madrid – Atalanta: Supercupa Europei, de la ora 22:00 !

Supercupa Europei este momentul debutului pentru Kylian Mbappe la Real Madrid ! Sezonul european începe cu adevărat în această seară cu primul trofeu pus în joc, pe care și-l dispută câștigătoarea ediției 2023-2024 a UEFA Champions League și cea a Europa League, Atalanta Bergamo ! După succesul Spaniei la EURO 2024, ibericii își doresc un nou trofeu, în speță a 6-a Supercupă europeană din palmares ! De cealaltă parte, italienii au ,,prins gustul” trofeelor continentale, după primul succes în ediția trecută a Europa League !

Real Madrid și Atalanta BC își dispută în această seară de la ora 22:00 (ora României) Supercupa Europei !

Ibericii au ajuns în acest punct după ce și-au adjudecat cel mai important trofeu european intercluburi, UEFA Champions League !

În finala de pe stadionul Wembley, al cărui ,,preambul” vă era oferit de Magadesport la momentul respectiv, aici: https://magadesport.ro/uefa-champions-league-finala-de-pe-wembley-in-aceasta-seara-de-la-ora-2200/, Real Madrid a trecut de Borussia Dortmund, cu 2 la 0 ! Goluri marcate pe final de meci, de Dani Carvajal și Vinicius Júnior !

În plus față de finala UEFA Champions League, spaniolii au acum în lot încă un star de talie mondială ! Kylian Mbappe poate debuta în această seară, pentru Real Madrid !

Federico Valverde: ,,…fără nicio îndoială că el va lăsa o urmă în istoria acestui club… » !

Proaspăt aureolat și cu trofeul de campion european la EURO 2024, căpitanul madrilenilor, Carvajal, a făcut o scurtă declarație despre primirea lui Mbappe în vestiarul lui Real Madrid !

,,Am suferit deseori în faţa lui, iar acum îl am drept coechipier. Este un mare jucător. El ne va ajuta să facem un sezon mare« ,  a declarat căpitanul lui Real Madrid.

O altă declarație care dovedește impactul pe care internaționalul francez îl va avea în cadrul echipei, a fost făcută de un alt coechipier al său, Federico Valverde.

,,Am putut să mă antrenez cu el de multe ori. Știm din ce categorie face parte, pentru că este unul dintre cei mai buni jucători din lume.

El va aduce multe lucruri, cu multă dorinţă. Îl vedem foarte motivat în această nouă etapă la Real Madrid. Şi eu cred fără nicio îndoială că el va lăsa o urmă în istoria acestui club« , a spus și mijlocașul uruguayan.

Carlo Ancelotti: ,,… mă gândeam pe cine să pun în teren 😊…” !

Poate cel mai concret a vorbit despre meciul din această seară și despre noul jucător al lui Real Madrid, chiar tehnicianul echipei – Carlo Ancelotti.

Mbappe s-a integrat bine. Nu am avut timp, dar suntem foarte buni și am ajuns în formă bună (…) Vacanța mea a fost ruinată pentru că mă gândeam pe cine să pun în teren 😊

E cel mai simplu lucru, jucătorii sunt buni, vor intra și își vor aduce contribuția.

Avem multe meciuri și putem câștiga meciuri cu fotbaliști care încep meciul de pe bancă (…) Kylian a venit într-o formă bună, la fel ca toţi ceilalţi jucători care au revenit la club pe 7 august. Noi nu am avut însă timp să ne adaptăm foarte bine.

Toţi cei care sunt aici pot juca mâine (n.n. azi) (…) Nu sunt prinţi sau regi, doar un grup de jucători cu calităţi diferite, capabil să se pună în serviciul echipei » a declarat italianul.

Atalanta vrea al doilea trofeu european din istorie !

Firește, Real Madrid este favorita trofeului Supercupa Europei ! Există totuși o similitudine în modul în care cele două formații au ajuns în această seară, față în față !

Și Atalanta a intrat în posesia trofeului european după o confruntare cu o echipă germană !

În finala Europa League de la Dublin, a cărui prefață de asemenea, Magadesport încerca să o facă aici: https://magadesport.ro/europa-league-finala-de-la-dublin-in-aceasta-seara-de-la-ora-2200/, italienii au ,,zdrobit” pe Bayer Leverkusen cu 3 la 0 !

O formație neînvinsă în Europa, la momentul respectiv, de 51 de meciuri (record absolut !), câștigătoarea ediției 2023-2024 din Bundesliga și calificată în Cupa Germaniei ! Aflată prin urmare, la cel mai bun sezon din istorie !

Cu toate acestea, este foarte puțin probabil … ,,să le iasă” și cu Real Madrid, cea ce nu înseamnă că meciul este ,,jucat de la vestiare”…

Echipe probabile

Real Madrid nu va putea conta în această seară pe Alaba și Camavinga, așa că Ancelotti ar putea începe în formula:

Courtois – Carvajal, Militão, Rüdiger, Mendy –  Valverde, Tchouaméni, Modrić – Bellingham – Mbappé și Vinícius Júnior.

Și Gian Piero Gasperini are în lot câteva absențe importante: Koopmeiners, Scalvini, Scamacca, Toloi, Toure și Zanilo.

Atalanta va trimite probabil în teren, un prim 11 care îi va cuprinde pe:

Musso – Djimsiti, Hien, Kolašinac – Zappacosta, Éderson, De Roon, Ruggeri – De Ketelaere, Retegui și Lookman.

Partida de pe stadionul Kazimierz Gorski National Stadium din Varșovia, va începe cum spuneam, la ora 22:00 și va fi transmisă în direct de Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Fotbal International

Televizor: Unde vedem mondialul din Qatar 2022 ?

  • novembre 9, 2022
Drepturile TV pentru meciurile de la CM 2022 au fost achiziționate de Televiziunea Română. Start La televizor vom avea pe
Fotbal International

Ce este nou la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022 ?

  • novembre 13, 2022
Cupa Mondială FIFA 2022 va avea startul duminica viitoare. Deschiderea pe 20 noiembrie, vine la aproape 12 ani după ce