Top Player

LPF: cei mai buni jucători ai etapei a 6-a din sezonul 2024-2025 !

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și deţinătorii drepturilor tv au alcătuit la finalul fiecărei etape din Superliga, lista cu cei mai buni jucători ai meciurilor desfășurate. Forul conducător al fotbalului intern continuă nominalizarea ,,vedetelor” partidelor desfășurate și în noul sezon !

LPF a desemnat așadar ,,jucătorii meciurilor” rundei a 6-a din sezonul regulat 2024-2025, al Superligii României. O etapă în care Universitatea Cluj a profitat de amânarea meciului dintre Oțelul Galați și CFR Cluj.

,,Șepcile roșii” au ,,zdrobit” pe Sepsi OSK cu 3 la 0, urcând momentan pe poziția a doua în Superliga României.

Formația lui Bernd Storck se confruntă din nou cu probleme… Un conflict în vestiar după jocul contra Universității Craiova de etapa trecută, între portarul Niczuly şi fundașul Ninaj, a inflamat situația.

Acestui conflict i s-au adăugat schimburile de replici acide între finanțatorii Laszlo Dioszegi și George Becali.

Primul, neîmpăcat cu ideea pierderii lui Marius Ștefănescu, solicită în cel mai scurt timp achitarea sumei de vânzare… Parcă, pentru a-l provoca pe finanțatorul FCSB, nemulțumit de randamentul jucătorului la echipa sa.

Știut fiind și faptul că gruparea lui Becali se confruntă la rândul ei cu problema neîncasării sumei de transfer pentru Florinel Coman, la Al-Gharafa în Qatar

Lucrurile se precipită în continuare și la Rapid București, așa cum Magadesport v-a mai relatat aici: https://magadesport.ro/rapid-bucuresti-bilant-negativ-dupa-5-jocuri-in-era-lennon/ .

Poziția la echipă a nord-irlandezului Neil Lennon fiind amenințată după doar 6 etape !

Dar să vedem nominalizările LPF privind ,,vedetele etapeia 6-a !

Alexandru Tudorie – FC Petrolul Ploieşti

Fostul jucător al Oțelului și FCSB, a marcat golul victoriei la Clinceni, împotriva elevilor lui Adrian Mihalcea, în minutul 77. LPF l-a desemnat pe Tudorie ,,jucătorul meciuluiAFC Unirea SloboziaFC Petrolul Ploieşti 1 – 2. Golul său a ,,întors” complet rezultatul, după ce Unirea deschisese scorul în prima repriză.

Anzor Mekvabishvili – Universitatea Craiova

Mijlocașul gruzin al oltenilor a fost, în opinia LPF, ,,cel mai bun om de pe teren” în victoria ,,zdrobitoare” a echipei lui Rotaru din Bănie: Universitatea Craiova – FC Gloria Buzău, 5 – 1 ! Mekvabishvili a marcat și un gol, în minutul 73 al meciului care a trimis Gloria Buzău pe ultimul loc în Superliga.

Rijad Sadiku – FC Botoşani

Albanezul botoșănenilor a fost nominalizat de LPF și în ,,echipa etapei”. Golul lui Sadiku a ,,urcat” echipa lui Ciobotariu pe locul 10 în ierarhia sezonului regulat. Trebuie ținut cont că formația susținută de Valeriu Iftime are și un ,,meci mai puțin disputat”. Scor final: FC BotoşaniUTA Arad, 1 – 0.

Mihai Bordeianu – Politehnica Iaşi

Bordeianu a fost ,,eroul” meciului FCSBPoli Iaşi 0 – 1 ! Este marcatorul ,,golului de 3 puncte” pentru formația din Copou ! A fost și la originea fazei care a dus la eliminarea căpitanului echipei lui Elias Charalambous, Darius Olaru. Faultul cinic al acestuia a lăsat FCSB în 10 oameni, campioana en titre pierzând alte 3 puncte imense. Mijlocașul ieșean face parte și din ,,unsprezecele etapei”, LPF ,,văzându-l” și ,,cel mai bun jucător” al partidei din Ghencea.

Astrit Selmani – Dinamo București

Derby-ul etapei, a cărui prefață Magadesport încerca să o facă aici: https://magadesport.ro/rapid-dinamo-derby-ul-etapei-a-6-a-de-la-ora-2130/ , s-a încheiat nedecis. ,,Câinii roșiinu au mai fost învinși după prima etapă, ocupând în acest moment un onorant loc 4 ! ,,Onorant” față de prestația din sezonul trecut, firește… Suedezo-kosovarul Selmani este alegerea LPF ca ,,omul meciuluiRapid – Dinamo, 1-1 ! ,,Vârful” dinamovist a adus egalarea pe tabela de marcaj a stadionului din Giulești, în minutul 80 !

Vladislav Blănuţă – FC Universitatea Cluj

Surpriza plăcută a începutului de sezon este fără îndoială Universitatea Cluj ! Iar … ,,jucătorul surpriză” din lotul ,,Șepcilor roșii” este alegerea LPF ca ,,vedeta partidei”. Blănuță a marcat o ,,dublă” în FC Universitatea Cluj – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 3 – 0. A doua astfel de reușită de la începutul sezonului, pentru jucătorul împrumutat de la Mititelu !

Rivaldinho Ferreira – FCV Farul Constanţa

Rivaldinho a reușit și el o ,,dublă” în FCV Farul ConstanţaFC Hermannstadt 3 – 2. Golul său din minutul 57, a adus în cele din urmă primele 3 puncte ale elevilor lui Gheorghe Hagi pe teren propriu. LPF l-a nominalizat pe brazilian ca ,,jucătorul meciului”.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Top Player

Vedete de top la Cupa Mondială 2022: marile nume din Qatar

  • novembre 17, 2022
Un campionat mondial este o vitrină pentru cei mai buni fotbaliști de pe planetă, dar Cupa Mondială 2022 promite să
Top Player

Campionatul mondial de fotbal 2022, jucători – cheie !

  • novembre 17, 2022
Campionatul mondial din Qatar aduce în prim plan jucători importanți care nu ajung niciodată în topul vedetelor răsfățate. Valoarea lor,