Superliga

Rapid obține prima victorie în actualul sezon din Superliga României !

Prima victorie a Rapidului din acest sezon ,,se întâmplă” abia în etapa a 7-a, după aducerea pe bancă a lui Marius Șumudică ! Nu fără emoții însă ! Rapid a intrat decisă să înceapă mandatul noului antrenor cu dreptul și în minutul 7, marca prin Burmaz, un gol anulat pentru ofsaid. În cele din urmă, giuleștenii au deschis scorul în finalul primei reprize ( minutul 44 ) prin Alexandru Pașcanu. Ulterior, Rareș Pop părea ca a ,,parafat” victoria pentru Rapid, la începutul celei de-a doua reprize. În minutul 53, fostul jucător de la UTA Arad a avut o incursiune pe partea dreaptă și odată ajuns în apropierea liniei de 16 metri ieșene, a șutat plasat, la colțul lung. Execuție superbă, care aducea golul 2 pentru Rapid. Alte 2-3 ocazii mari ale giuleștenilor au fost ratate apoi de Burmaz sau Petrila… Și în loc de 1 la 3, Politehnica Iași (care trecuse pe lângă gol și în prima și în a doua repriză, Siegrist fiind ,,îngerul păzitor” al porții rapidiste) în minutul 78 prin Goncalo Teixeira, face …1 la 2 ! Partida relansată cu o reușită ,,de generic” ! Tailson pentru Poli și Hasani de la Rapid, au ratat apoi ocazii ,,cât roata carului” care puteau schimba tabela de marcaj… Din nou Siegrist, dar și portarul ieșenilor Fernandez, și-au salvat echipele de la goluri ,,ca și făcute”… S-a terminat Poli – Rapid 1 – 2 și giuleștenii urcă momentan pe loc de play – off !

Rapid București s-a despărțit de nord-irlandezul Neil Lennon și l-a instalat … ,,rapidpe bancă, parcă … ,,la cererea publicului, pe Marius Șumudică !

Magadesport vă oferea aici: https://magadesport.ro/marius-sumudica-revine-in-giulesti/ , amănunte despre ,,mutarea – șocde la Rapid !

Una din primele schimbări la echipa lui Șucu făcute de Șumudică a fost reintroducerea în teren a lui Săpunaru ! ,,Mâna sa dreaptă” la Rapid, după cum a afirmat tehnicianul…

Ajuns la 40 de ani însă, căpitanul alb-vișiniilor a rezistat doar 53 de minute, părăsind terenul după o accidentare ușoară.

Săpunaru: ,,…visul meu să fiu aici, să îmi închei cariera aici...” !

A fost un meci bun, cu foarte multe ocazii de a închide partida. Iașiul are o echipă bună, care joacă bine acasă. Suntem fericiți pentru cele trei puncte, ne gândim la meciul cu Craiova (…)

Am stat pe bancă la început, nu am fost folosit, apoi a fost un meci amical, m-am accidentat mai rău. A vrut să mă folosească două meciuri, nu puteam să mă mișc.

Am jucat astăzi, în minutul 55 nu mai puteam, vedem cum sunt până la meciul cu Craiova. Mă bucur pentru Șumi, a venit acasă, împreună trebuie să creștem.

Rapidul nu e de locul 13 sau unde eram până acum. Frustrarea e că nu am câștigat până acum, nu dau vina pe nimeni, e o vină comună. Cred că psihicul și mentalitatea, la asta s-a lucrat, știe să schimbe o echipă din mers.

Șumudică este fratele mai mare, aș face orice pentru el, ne știm de peste 20 de ani. E visul meu să fiu aici, să îmi închei cariera aici.

Obiectivele trebuie să le îndeplinim, trebuie să ne facem treaba, cu Șumi avem șanse mult mai mari. Nu spun că nu aveam șanse și cu domnul Neil Lennon, dar nu ne-a ieșit, a spus Cristi Săpunaru după meci.

Șumudică: ,,…țin să mulțumesc și fostului antrenor…” !

Și autorul ,,golului victoriei” pentru Rapid a intrat titular în echipă, față de mandatul lui Lennon.

De altfel, aproape ,,jumătate de echipă” a schimbat Șumudică, (re)introducându-i în primul 11 și pe Cristi Manea, Oaidă sau Burmaz

Rapid a câștigat ceva și din mandatul nord – irlandezului, însă: portarul elvețian Benjamin Siegrist a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren la Iași !

Un teren greu. Sunt două lucruri pe care vreau să le spun Mulțumesc jucătorilor, este foarte important! Eu nu puteam decât să lucrez la mentalul lor. Sunt și bucuros, și supărat. Nu se poate să închizi jocul, am avut două-trei ocazii foarte mari.

Țin să mulțumesc publicului, așa vreau să fie lângă echipă întotdeauna. Și țin să mulțumesc și fostului antrenor, este un om care a fost primit cu o oarecare ostilitate. Nu e ușor să antrenezi într-o țară străină. Și nu o spun cu ironie.

Încă suntem departe de ce putem să facem. E problema noastră, de bucătărie internă, sigur facem ceva transferuri, va trebui să renunț la unii jucători. Nu vorbim acum despre asta.

Ne așteaptă un meci greu, la Craiova. Avem o săptămână la dispoziție. Cât am putut să lucrez cu ei tactic, s-a văzut. Am avut unele trasee, nu am avut ocaziile respective întâmplător, a fost reacția lui Șumudică după meci.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Superliga

CFR Cluj – FCSB, duminică 9 aprilie de la ora 21,00 !

  • avril 8, 2023
Nici una dintre echipele din acest derby al rundei a treia de play-off, nu ar trebui să fie mulțumite cu
Fotbal Intern Superliga

Farul și CSU Craiova, astă seară de la ora 20,30 !

  • avril 8, 2023
Duelul dintre Farul Constanța și CS Universitatea Craiova din play-off-ul Superliga este de mare importanță pentru ambele echipe. Farul Constanța