Europa Ligue

FCSB – LASK Linz: UEFA Europa sau Conference … League ?

În această seară de la ora 21:30, FCSB trebuie să arate cu totul altă față decât în Superliga României ! Și … dacă vor să evite reeditarea returului cu Sparta Praga, chiar să-și îmbunătățească evoluția din Austria ! În sensul că de această dată, chiar nu mai este suficient ca formația lui Elias Charalambous ,,să joace” practic … o singură repriză ! Conform declarațiilor președintelui FCSB, Mihai Stoica, până azi dimineață erau vândute 20 de mii de bilete ! Probabil nu ,,se va bate” recordul de spectatori de la returul cu cehii, când 28.875 de fani au luat cu asalt stadionul Ghencea ! Asta nu înseamnă că arena nu va fi plină la ora meciului, cea ce este fără îndoială în avantajul gazdelor !

FCSB joacă în această seară partida retur cu austriecii de la LASK Linz. După o partidă tur în care bucureștenii au făcut o a doua repriză consistentă, pot tranșa calificarea pe Ghencea.

Forma elevilor lui Elias Charalambous nu este însă una de invidiat…

După 7 etape desfășurate în Superliga României, FCSB ocupă penultima poziție în clasament… Au însă, este adevărat, doar 6 jocuri disputate… Meciul cu FC Botoșani din etapa a 4-a a fost amânat, așa cum Magadesport vă informa aici: https://magadesport.ro/category/fotbal-intern/ .

Miza financiară a cupelor europene a determinat conducerea roș-albaștrilor să neglijeze competiția internă… Va fi extrem de dificil pentru FCSB să recupereze punctele pierdute în acest început de campionat și să acceadă pe un loc de play-off

Dar în această seară, FCSB încearcă să ajungă în grupele unei competiții superioare cele în care este deja calificată (Conference League): UEFA Europa League !

Și poate realiza această performanță, cu o singură condiție: victoria pe Ghencea în fața grupării din Austria ! Nu este o ,,misiune imposibilă”, cum nu a fost însă nici cea contra Spartei Praga

Dar în care, din păcate, FCSB a eșuat lamentabil

Elias Charalambous: ,,…Trebuie să ne îmbunătățim…” !

E un meci pe care îl vedem ca o finală. Vrem să intrăm în Europa League, e important pentru toți. O să fie un meci dificil, LASK e o echipă bună. Trebuie să dăm totul pentru a intra în competiție (…) Singurul lucru pe care îl avem în minte este meciul cu LASK. Trebuie să dăm totul.

Apoi ne vom gândi și la campionat. Să fiți siguri că o să ne revenim în campionat!

Dawa nu va juca, soluția este pregătită. Va fi în primul 11, o să vedeți mâine (n.n. azi)… Nu voi spune nimic despre echipă, mai avem un antrenament, nu știm ce se poate întâmpla.

Să ajungem aici, am mai spus-o, nu a fost ușor. Nu a fost ușor cu Maccabi Tel Aviv, cu Sparta, cu LASK, echipe mari, cu poate bugete de 2 sau 3 ori mai mari decât avem noi. Asta arată puterea băieților. Au dat multe până acum, acum trebuie să culeagă laurii (…)

Trebuie să ne îmbunătățim, nu are rost să ne uităm în spate. S-a întâmplat, asta e. Putem doar să îmbunătățim.

Musi și Luis Phelipe s-au antrenat, nu au avut multe antrenamente, abia ce ne-am întors de la Sibiu, i-am văzut în două antrenamente (…)”, a declarat Charalambous înaintea partidei din această seară.

Thomas Darazs: ,,…În meciul tur am fost net superiori…” !

LASK Linz nu vine cu un moral extraordinar la București… Pe lângă rezultatul neconcludent din tur în fața FCSB, au pierdut și în campionat cu Austria Viena (1-2).

,,Nu sunt mulțumit de prestația noastră din ultimul meci dar putem să ne revanșăm la București.

În meciul tur am fost net superiori în prima repriză, pe teren propriu. Știu de ce sunt în stare și știu ce pot face jucătorii noștri.

Sunt foarte motivat și încrezător înaintea acestui meci. Cred că putem să arătăm un joc mai bun decât la Linz. Sunt absolut convins că vom trece în turul următor, dacă vom face tot ce ne-am propus, spune tehnicianul lui LASK, Thomas Darazs.

Austriecii s-au crezut favoriți în această ,,dublă” și conform declarațiilor de mai sus ale tehnicianului dar și altor declarații din presă ale unor jucători, încă se consideră în această poziție. Este ,,o sabie cu două tăișuri”: să sperăm că subestimarea adversarului ,,să-i coste” în final !

Până una-alta, FCSB s-a dovedit o ,,nucă tare” pentru ei !

Echipele probabile

FCSB: Târnovanu – Crețu, Ngezana, Lixandru, Radunovic – Șut, Edjouma – Ștefănescu, Olaru, Băluță – Miculescu.

LASK Linz: Siebenhandl – Bogarde, Ziereis, Boateng, Galvez – Jovicic, Berisha – Usor, Horvath, Pintor – Ljubicic.
Îndrăznim să spunem că numirea unei brigăzi de arbitrigermane pentru meciul din această seară nu este în măsură să ne entuziasmeze… Dimpotrivă !

La centru va arbitra Felix Zwayer, sprijinit de Robert Kempter și Christian Dietz. Arbitrii VAR și de rezervă sunt tot germani
După scandalurile stârnite de ultimele 2 deplasări ale FCSB, drepturile de televizare ale partidei au fost vândute către România TV !

Este postul TV care va transmite de la 21:30 în direct de pe Ghencea, returul play-off-ului pentru Europa League dintre FCSB și LASK Linz !

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Europa Ligue

Juventus surclasează Nantes în deplasare, la scor de forfait !

  • février 23, 2023
Di Maria face magie: hat-trick împotriva francezilor, în Europa League ! Juventus a învins cu ușurință FC Nantes cu 3-0,
Europa Ligue

Grupele Europa și Conference League din sezonul 2023-2024 !

  • septembre 1, 2023
După ce aseară s-au disputat meciurile retur din play-off-ul Europa League și Conference League, astăzi a avut loc tragerea la