CM 2026

FRF: Mircea Lucescu ,,sună adunarea” !

Se apropie vertiginos etapa a II-a a meciurilor din Liga Națiunilor, ediția 2024-2025 ! Meciurile tricolorilor din luna octombrie se vor disputa în deplasare la Larnaca și Kaunas. Vor fi meciuri de intensitate maximă pentru România, care după prima etapă a acumulat maximum de puncte și conduce grupa C2 din Liga Națiunilor, poziție care o avantajează în viitoarele preliminarii pentru Word Cup 2026 !

FRF a postat pe site-ul oficial lista preliminară a ,,stranierilor” care vor fi chemați pentru meciurile etapei a II-a a Ligii Națiunilor 2024-2025 !

Așa cum menționam, urmează două deplasări dificile pentru tricolori, din mai multe motive !

Lăsând la o parte aportul publicului în jocurile echipelor naționale de pe teren propriu, unul din motive dificultatea menținerii nivelului ridicat al concentrării jucătorilor noștri.

România, venind din poziția de lider al grupei, va trebui să trateze extrem de serios adversarii lunii octombrie !

Pentru că, spre exemplu Cipru, a demonstrat deja că poate produce surprize !

Echipa georgianului Temur Ketsbaia, fostul jucător al lui Dinamo Tbilisi, AEK Atena sau Newcastle United, este departe de formația cu care în anii 80, România ,,făcea golaveraj”…

Ciprioții au câștigat primul meci în Lituania ! Și au încă șanse chiar la câștigarea grupei, în ciuda faptului că în meciul următor au pierdut acasă cu selecționata Kosovo.

Cât despre Lituania, în meciul de la București a arătat că este un adversar redutabil.

Scorul de 1 la 3 cu care au pierdut în fața tricolorilor, nu a reflectat real diferența de pe teren. VAR-ul și-a făcut datoria corect, în favoarea României.

Așa că Mircea Lucescu și elevii săi vor avea o misiune dificilă luna viitoare…

Dar a cărui reușită ar duce la un procent foarte ridicat de șanse pentru noi în privința câștigării grupei !

Iar acest deziderat, așa cum Magadesport a explicat în mai multe rânduri, aici: https://magadesport.ro/category/fotbal-international/cm-2026/ , ne poate spori considerabil șansele de calificare la Cupa Mondială din 2026 !

Până atunci însă, FRF a postat pe site-ul oficial un comunicat care se referă la convocările preliminare în vederea meciurilor lunii octombrie.

Câteva elemente rețin atenția, așa că îl vom reda integral.

Pușcaș, Ianis Hagi, Vlad Dragomir, Daniel Paraschiv – pe listă !

Așa cum se poate observa din postarea FRF, Florin Niță este în ,,capul listei” lui Mircea Lucescu ! Dar revine la națională și Horațiu Moldovan. Lor li se va adăuga evident, un goalkeeper din competiția internă, în lotul final.

Mircea Lucescu l-a convocat și pe Vlad Dragomir, care a eliminat cu Pafos (Cipru !) pe CFR Cluj din cupele europene.

Chiar dacă situația sa de la Rangers este (,,mai mult decât”) incertă, Ianis Hagi este în continuare prezent la națională ! Unde a dovedit că poate fi ,,o piesă decisivă” !

În ciuda tuturor speculațiilor presei, selecționerul l-a rechemat în lot și pe George Pușcaș, proaspătul jucător al lui Bodrumspor !

Un alt nume relativ nou în ,,anturajul” tricolorilor, este atacantul lui Oviedo, Daniel Paraschiv. În 2022, acesta debuta la națională într-un amical cu Moldova (5-0 pentru România), sub mandatul lui Edward Iordănescu. Meci în care a și marcat din penalty, golul cu numărul 4 !

Dar să parcurgem comunicatul integral al FRF !

FRF: ,,… lista preliminară cu jucători din străinătate…” !

,,Selecționerul Mircea Lucescu a anunțat lista preliminară cu jucători din străinătate pe care îi are în vedere pentru posibila convocare la următoarele două meciuri din Liga Națiunilor:

AEK Arena – Cipru
  • Sâmbătă, 12 octombrie, ora 21:45, AEK Arena (Larnaca): Cipru – ROMÂNIA
  • Marți, 15 octombrie, ora 21:45, stadion Dariaus ir Girėno (Kaunas): Lituania – ROMÂNIA
stadionul Dariaus ir Girėno din Lituania

IMPORTANT! Lotul final pentru aceste două jocuri, care va fi format dintr-o parte dintre stranierii de mai jos plus jucătorii din competiția internă, va fi anunțat ulterior.

Iată lista preliminară cu 19 fotbaliști care evoluează la cluburi din străinătate:

PORTARI

Florin NIȚĂ (Damac), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo).

FUNDAȘI

Virgil Ghiță

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham), Adrian RUS (Pisa), Andrei BURCĂ (Baniyas), Virgil GHIȚĂ (Cracovia).

MIJLOCAȘI

Vlad Dragomir

Deian SORESCU (Gaziantep), Marius MARIN (Pisa), Răzvan MARIN (Cagliari), Nicolae STANCIU (Damac), Vlad DRAGOMIR (Pafos), Dennis MAN (Parma), Valentin MIHĂILĂ (Parma), Ianis HAGI (Rangers), Florinel COMAN (Al Gharafa).

ATACANȚI

Daniel Paraschiv

Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor), George PUȘCAȘ (Bodrumspor), Daniel PARASCHIV (Oviedo)”, a comunicat FRF pe pagina oficială.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

CM 2026

FIFA World Cup 2026 își începe călătoria !

  • février 25, 2023
În mai puțin de patru ani, se va juca din nou cea mai mare competiție internațională de fotbal din lume,
CM 2026

World Cup 2026 – cel mai mare număr de meciuri din istoria unui turneu mondial !

  • mars 14, 2023
Cupa Mondială din 2026 va avea cu 40 de meciuri mai multe decât ediția din 2022. FIFA urmează să anunțe