Superliga

FCSB în play-out-ul sezonului 2024-2025 din Superliga României ?

Plecarea lui Florinel Coman a destabilizat complet formația lui Elias Charalambous ! Echipa ,,nu se mai regăsește” în Superliga, calificându-se oarecum … norocos în grupele Europa League ! Aseară, roș-albaștrii au înregistrat al patrulea rezultat de egalitate în cele 9 etape jucate până acum, pentru ei… Restanța cu FC Botoșani, indiferent de rezultat, nu va schimba foarte mult lucrurile… În ultimele momente ale meciului cu Petrolul, rămași în 10 oameni din minutul 30, FCSB a clacat într-un complex de împrejurări: în primul rând un arbitraj, dacă nu rău intenționat, cel puțin ezitant, plin de greșeli și … ,,duble măsuri”… În al doilea rând, paradoxal, cu jucători foarte buni în teren, FCSB nu reușește să ,,lege jocul” ! Realizările individuale de excepție fiind dublate de greșeli sau nesincronizări… Schimbările (dictate) cel puțin … surprinzătoare, ,,schimbă partitura” la 180 de grade, mai la toate meciurile FCSB având… două reprize diferite ! Nu în ultimul rând, fără a învinovăți pe cineva, trebuie spus că o parte dintre jucători nu reușesc să repete evoluțiile din sezonul trecut…

FCSB rămâne în continuare pe la mijlocul clasamentului, mai precis chiar la jumătatea ierarhiei din … play-out !

O poziție am spune … jenantă pentru o campioană en titre

Care mai degrabă ,,s-a întărit” ca lot, pierzând un singur jucător de bază: Coman, dar aducând ,,crema” sezonului trecut în materie de jucători: Marius Ștefănescu, Luis Phelipe, Baba Alhassan, Baeten… Ca să nu mai vorbim de revenirile lui Edjouma, Musi, sau chiar Panțîru

Ultimii jucători aduși la FCSB, au fost chiar … ,,bomboana de pe tort” ! Mihai Popescu și Daniel Bîrligea fiind doi fotbaliști care ar fi avut loc de titular în oricare 11 din Superliga !

Iar primul, cu mai multe minute de joc până acum, a demonstrat că poate fi o soluție chiar pentru echipa națională ! Eliminarea sa incorectă (la o intrare neglijentă, adevărat, dar fără intenție și intensitate, care s-a repetat și în sens invers însă, nefiind sancționată nici măcar cu cartonaș galben !) nu a știrbit cu nimic evoluția sa foarte bună !

Cu toate acestea, FCSB pare a nu face față pe cele 2 fronturi (întrucât Cupa României nu mai este un obiectiv pentru formația finanțată de George Becali, de mulți ani, din păcate …): campionat și cupe europene

Dincolo de arbitrajul execrabil de aseară al lui Rareș Vidican (care a mai fost reclamat la CCA de FCSB în sezonul trecut), echipa nu a arătat defel ca o candidată la locurile de play-off !

La fel de adevărat este însă, că era foarte dificil să o facă în 10 oameni trei sferturi din meci…

Mihai Stoica: ,,…de ce nu judecă cu aceeaşi măsură…” ?

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica a ,,erupt” după FCSB – Petrolul 1-1, spunând în ce mod consideră că arbitrajul a dezavantajat echipa sa

,,Este o viciere de rezultat, eu de mult nu am mai văzut aşa ceva. Faze clare, decizii uşoare, toate greşite şi toate într-o direcţie. Cartonaşul roşu este cartonaş galben. Cartonaş roşu este atunci când jucătorul care loveşte îşi foloseşte cotul ca o armă. Mihai Popescu nu îl foloseşte ca o armă, este cartonaş galben.

Apoi, de ce nu judecă cu aceeaşi măsură când Jyry loveşte cu cotul? Acolo foloseşte cotul ca o armă. Viciere mare de rezultat! Nu o să mai vorbesc de faza la Olaru, că în careul nostru s-a dat penalty la faze de genul ăsta. Olaru a fost lovit cu capul în cap.

Cum nu fluieri fault la Şut, când este fault de galben, că îi pune talpa pe gleznă. VAR-ul nu poate să intervină, dar VAR-ul ar fi trebuit să analizeze atacul asupra lui Târnovanu. La ultima reluare, se vede foarte clar cum jucătorul Petrolului intră în Târnovanu şi îl dărâmă.

Intră în el, e fault în atac. De ce nu dai fault în atac? Nu mă interesează momentul în care este intervenţia, este mingea în joc, atacantul intră în portar, este fault clar« , a declarat Mihai Stoica.

Elias Charalambous: ,,Sper că arbitrul a făcut o greșeală” !

Și tehnicianul FCSB a condamnat arbitrajul lui Vidican, cu toate că cipriotul nu vorbește de obicei la adresa cavalerilor fluierului.

,,E clar, toată lumea mi-a spus că a văzut fault la golul lor. Sper că arbitrul a făcut o greșeală și nu a fost intenționat. Nimeni nu poate să-mi spună că n-a fost fault la golul lor. Când lovești mingea, iar apoi adversarii îți lovesc portarul?

Dacă primești gol în ultimele minute din cauza a două faulturi care nu s-au fluierat, da, este o scuză, a spus Elias Charalambous.

Cu toate acestea, este însă clar din toate punctele de vedere, așa cum Magadesport a mai spus-o aici: https://magadesport.ro/?s=echipa+etapei , că FCSB va ,,avea de furcă” serios în lupta pentru un loc în play-off !

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Superliga

CFR Cluj – FCSB, duminică 9 aprilie de la ora 21,00 !

  • avril 8, 2023
Nici una dintre echipele din acest derby al rundei a treia de play-off, nu ar trebui să fie mulțumite cu
Fotbal Intern Superliga

Farul și CSU Craiova, astă seară de la ora 20,30 !

  • avril 8, 2023
Duelul dintre Farul Constanța și CS Universitatea Craiova din play-off-ul Superliga este de mare importanță pentru ambele echipe. Farul Constanța