Europa Ligue

FCSB – după 6 ani, din nou în UEFA Europa League !

Singura echipă din România care mai este angrenată în cupele europene, debutează azi în grupa UEFA Europa League ! FCSB va juca în acest nou format al competiției pentru început (sperăm), 8 meciuri. Precum se cunoaște, astăzi pe Arena Națională elevii lui Charalambous vor da piept cu RFS, de la ora 22:00. Săptămâna viitoare FCSB se va deplasa în Grecia, pentru jocul cu PAOK de pe 3 octombrie (ora 22:00). Apoi, roș albaștrii vor juca pe 24 octombrie în Scoția, cu Rangers. Pe 7 noiembrie, FCSB joacă la București cu FC Midtjylland iar pe 28, cu Olympiacos. Urmează din nou, două deplasări ,,de foc”, pe 12 decembrie cu Hoffenheim iar anul viitor, pe 23 ianuarie, cu Qarabag. Pe 30 ianuarie 2025 ,,meci de gală” pe Arena Națională, cu Manchester United !

FCSB joacă așadar astăzi, de la ora 22:00 pe Arena Națională, primul meci din grupa UEFA Europa League !

Roș albaștrii revin în grupele competiției după 6 ani ! În sezonul 2017-2018, FCSB se califica în șaisprezecimile Europa League, de pe locul 2 dintr-o grupă cu Viktoria Plzeň, Lugano și Hapoel Be’er Sheva. Era eliminată de Lazio, după 1 – 0 la București și 1 – 5, la Roma

Despre adversarul din această seară al echipei finanțate de George Becali, Magadesport v-a vorbit aici: https://magadesport.ro/rfs-cine-este-acest-prim-adversar-al-fcsb-in-europa-league/ .

Căpitanul FCSB Darius Olaru a vorbit despre partida din această seară, dar și despre parcursul mai puțin bun pe care echipa îl are în Superliga României.

Darius Olaru: ,,… vom da totul pe teren…” !

„Suntem bine. Așteptam acest moment. Am muncit din greu pentru a ajunge aici. Așteptăm meciul de mâine, trebuie să câștigăm, jucăm pe teren propriu. Știm mai multe acum despre ei pentru că i-am analizat. Înainte nu știam prea multe. N-aveam ce să facem. Au câțiva jucători buni la mijlocul terenului.

Sunt bine, eu încerc să îmi fac treaba mea, știu ce am de făcut. Cred că cea mai mare problemă a noastră este cea mentală. În ultimele meciuri nu am adunat puncte și asta am făcut la începutul sezonului trecut și ne-a ajutat la final.

Nu știu, vreau să câștig orice meci și sunt mai nervos. Îmi doresc ca toată echipa să fie la fel ca mine și nu s-ar mai vorbi doar de mine.

Nu știu dacă sunt eu în măsură să le dau sfaturi atacanților. Și ei ca și mine intră pe teren să își facă treaba. Vom lucra tot mai mult și rezultatele vor veni pe parcurs. E alt nivel în Europa față de campionat, sunt meciuri mult mai grele.

Le promit suporterilor că vom da totul pe teren. Vrem să începem acest drum cu dreptul. Știm că vor veni și ne vor susține”, este declarația căpitanului FCSB înaintea debutului din Europa League.

Daniels Balodis (RFS): ,,… fotbalul este fotbal în Europa League, totul este posibil…” !

Cât despre adversarii din această seară, letonii de la RFS, pentru ei orice partidă din cupele europene este o adevărată sărbătoare.

Fondați în 2016, balticii vor întâlni în următoarea etapă a UEFA Europa League, în Letonia, pe Galatasaray Istanbul. Echipă care l-a achiziționat luna aceasta pe Victor Osimhen, de la Napoli !

Fundașul central Dawa de la FCSB cunoaște bine fotbalul leton ! El a evoluat în 2020 la Valmiera FC din prima ligă letonă, alături de unul dintre adversarii din această seară: Daniels Balodis !

,,(…) Știu că la FCSB joacă fostul meu coleg Dawa, dar nimic mai mult, nu l-am urmărit în partidele lui. Mă bucur că ne vom întâlni, știu că mă așteaptă!

Este o plăcere să putem juca împotriva unuia dintre cei mai buni atacanți din Europa, în acest moment ne bucurăm că Galatasaray vine la Riga, dar fotbalul este fotbal în Europa League, totul este posibil. Vrem să arătăm tot ce avem mai bun. Dacă tribunele sunt pline, va fi o atmosferă grozavă.

Bineînțeles că pista face vizibilitatea mai redusă, însă în astfel de jocuri atmosfera este la înălțime orice ar fi”, a declarat Balodis înaintea partidei cu FCSB.

Echipe probabile

FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Dawa, M. Popescu, Radunovic – Șut, Lixandru – Băluță, Olaru, Tănase – Bîrligea.

RFS: Ondoa – Savalnieks, Prenga, Lipuscek, Zelenkovs – Panic, Markhiev, Kouadio – Odisharia, Ndjiki, Ikaunieks.
Va arbitra o brigadă integral germană, condusă de Felix Zwayer, sprijinit de Robert Kempter și Christian Dietz. Arbitru de rezervă va fi Sven Jablonski, iar în cabina VAR: Christian și Johann Pfeier.

FCSB – RFS va fi transmis cum spuneam, de la ora 22:00 de pe Arena Națională pe posturile Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Europa Ligue

Juventus surclasează Nantes în deplasare, la scor de forfait !

  • février 23, 2023
Di Maria face magie: hat-trick împotriva francezilor, în Europa League ! Juventus a învins cu ușurință FC Nantes cu 3-0,
Europa Ligue

Grupele Europa și Conference League din sezonul 2023-2024 !

  • septembre 1, 2023
După ce aseară s-au disputat meciurile retur din play-off-ul Europa League și Conference League, astăzi a avut loc tragerea la