Superliga

,,Echipa etapei” a 11-a din sezonul 2024-2025 al Superligii !

Ca de obicei, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a prezentat la finalul rundei echipa etapei cu numărul 11 din sezonul regulat 2024-2025 al Superligii României.

,,Echipa etapei” cu numărul 11 din sezonul regulat al Superligii României a fost alcătuită de responsabilii LPF după ultimul meci al rundei. Luni, Universitatea Craiova a surclasat în Bănie pe Unirea Slobozia cu 3 la 0 !

Astfel, oltenii își mențin a doua poziție în clasament, urmăriți ,,la aspirație” de Oțelul Galați, Petrolul Ploiești și Dinamo București.

Lider în Superliga rămâne în continuare Universitatea Cluj, chiar dacă etapa aceasta a pierdut la Iași, așa cum Magadesport vă relata aici: https://magadesport.ro/etapa-surprizelor/ .

În ,,subsol” se ,,zbat” în continuare … ,,aproape veșnica lanternă roșie” a Superligii ultimelor 2 sezoane, FC Botoșani și noile promovate, Unirea Slobozia și Gloria Buzău.

Lor li se adaugă Sepsi OSK, apropiată … ,,periculos” de zona ,,roșie” a locurilor de retrogradare, după înfrângerea cu FCSB.

Dar să vedem cel mai bun 11 al rundei, conturat de LPF în ,,echipa etapei” !

PORTAR

Ştefan Târnovanu de la FCSB apare după multă vreme în ,,echipa etapei”… Cele 3 puncte luate de FCSB la Sfântu Gheorghe i se datorează în mare măsură, paradele sale evitând 3 goluri ,,ca și făcute” ! Plus alte intervenții mai mult decât oportune. Rămâne însă nesigur la ,,ieșirile pe centrări”. 

FUNDAŞI

Petrolul a început ,,sarabanda golurilor” în fața lui FC Hermannstadt după golul lui Ricardinho Miranda din minutul 6 ! Avea să fie până la urmă ,,scorul etapei” iar fundașul portughez al ,,găzarilor” deschide lista apărătorilor selecționați în ,,echipa etapei”.

Soares a făcut ,,primii pași” în fotbal la Sporting Braga !

Tot un fundaș portughez, de data aceasta de la Politehnica Iaşi, a adus și prima înfrângere din acest sezon liderului campionatului, U Cluj. Guilherme Soares a marcat ,,golul de 3 puncte … uriașe” pentru formația din Copou. ,,Prinde” astfel, un loc în ,,echipa etapei”.

Zivulic

Oţelul Galați a început ,,în forță” această ediție de campionat, după cum opina aici: https://magadesport.ro/dorinel-munteanu-in-corzi-otelul-pe-cai-mari/  și Magadesport. Fundașul croat Diego Zivulic este unul din oamenii de bază ai lui Dorinel Munteanu ! Dovada și evoluția sa fără greșeală pe Giulești ! Zivulic nu este prezent pentru prima dată în ,,echipa etapei”. Alături de coechipierul său din atac, Cisotti, fiind printre cei mai buni jucători străini din Superliga.

Bancu

Internaționalul Nicuşor Bancu de la Universitatea Craiova încheie linia defensivă din ,,echipa etapei”. În victoria cu Unirea Slobozia a avut o contribuție majoră, oferind și 2 pase decisive. O veste îmbucurătoare pentru Mircea Lucescu, în vederea meciurilor lunii octombrie din Liga Națiunilor !

MIJLOCAŞI

Rădulescu

La doar 19 ani, Mihnea Rădulescu a marcat 2 din cele 4 goluri ale Petrolului în victoria cu sibienii. În ediția curentă de campionat a ajuns deja la 4 reușite. LPF l-a desemnat în linia mediană din ,,echipa etapei” !

Canadija

Croatul Dario Canadija de la Gloria Buzău este selecționat în ,,echipa etapei” pentru prima dată de LPF. Farul a pierdută la Buzău, fiind ineficientă în fața defensivei elevilor lui Eugen Neagoe. Iar ultimii, au ,,dat lovitura” în minutul 77, prin mijlocașul defensiv croat !

Tănase

Florin Tănase a ,,spart gheața” … revenirii la FCSB ! ,,Gol de 3 puncte” și evoluție consistentă pentru mijlocașul ofensiv roș albastru ! Reușită prin care echipa sa ajunge pe locul 9, având un ,,meci mai puțin”, cu FC Botoșani.

ATACANŢI

Baiaram

Ştefan Baiaram revine în ,,echipa etapei” sezonul acesta cu o ,,dublă” pentru Universitatea Craiova contra Unirii Slobozia. La doar 21 de ani, atacantul rămâne ,,o promisiune” a fotbalului românesc !

Valentin Costache

,,Surpriza de la Cluj” a fost oferită chiar de un fost jucător al … CFR-ului. Valentin Costache de la UTA Arad a fost cel mai bun jucător de pe teren în opinia Magadesport ! Gol și pasă decisivă purtând ,,semnătura sa”, în CFR – UTA 1 – 3 ! LPF l-a nominalizat firesc, în ,,echipa etapei” !

Încă un jucător arădean încheie lista ,,celui mai bun 11” al etapei a 11-a ! Eric Omondi titular indiscutabil în viziunea lui Mircea Rednic la UTA Arad, îl concurează serios pe Costache la titlul de ,,jucătorul meciului” ! Două pase decisive și un gol pentru extrema din Kenya, în victoria de pe stadionul ,,Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj.

ANTRENORUL ETAPEI

Conform surselor din cadrul UTA Arad, Mircea Rednic a fost la meciul de pomină de la Cluj ! Deși starea de sănătate nu i-a permis să ia loc pe banca de rezerve, tehnicianul a asistat la partidă din altă zonă a stadionului ! Victoria cu 3 la 1 a elevilor săi îi aduce nominalizarea de ,,antrenorul etapei”, unuia dintre cei mai valoroși antrenori din Superliga.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Superliga

CFR Cluj – FCSB, duminică 9 aprilie de la ora 21,00 !

  • avril 8, 2023
Nici una dintre echipele din acest derby al rundei a treia de play-off, nu ar trebui să fie mulțumite cu
Fotbal Intern Superliga

Farul și CSU Craiova, astă seară de la ora 20,30 !

  • avril 8, 2023
Duelul dintre Farul Constanța și CS Universitatea Craiova din play-off-ul Superliga este de mare importanță pentru ambele echipe. Farul Constanța