Fotbal International

FCSB în fața ,,maratonului de … toamnă fierbinte” !

Dinamo – FCSB 0-2: victoria de aseară de pe Arena Națională a adus echipa lui Elias Charalambous pe locurile de play-off pentru prima dată în acest sezon. Aceasta este doar prima bătălie dintr-o serie de meciuri extrem de dificile pentru roș-albaștri. Până la restanța cu FC Botoșani pe 21 noiembrie, considerată un duel mai accesibil, FCSB va avea de înfruntat adversari redutabili: Glasgow Rangers, Rapid, Dinamo (din nou), Universitatea Craiova, FC Midtjylland și liderul Superligii, Universitatea Cluj.

FCSB începe un parcurs intens de 3 săptămâni ! Parcurs în care va înfrunta echipe de top în toate competițiile: Europa League, Cupa României și Superliga. Pentru echipa lui George Becali, fiecare meci va conta, iar lupta pentru victorie va fi mai dificilă ca niciodată.

Glasgow Rangers

Următoarea partidă din Grupa Europa League se va juca în Scoția, contra celei mai titrate echipe din Scottish Premiership !

,,Cunoștințe vechi”, încă de pe vremea Cupei Campionilor Europeni, dar și ulterior, scoțienii au fost mereu eliminați de roș-albaștrii ! Parcursul bun de până acum din Europa League, ,,obligă” FCSB la încă un meci mare ! Mai ales că Rangers nu parcurge o perioadă fastă !

Ally McCoist, un ,,veteran” al scoțienilor de pe vremea când aceștia era eliminați de Steaua în 1988 (meciuri din care ne aducem aminte doar de atacul grobian al lui Souness împotriva bravului Rotariu; așa cum din anii 90, în primele ediții ale UEFA Champions League, am rămas cu execuția incredibilă a regretatului Daniel Prodan…) a făcut o scurtă cararcterizare a situației din tabăra lui Rangers.

Suntem fără speranță. Am văzut o prestație șocantă, una foarte slabă. Să nu credeți că nu-i critic și pe jucători. Mijloc prost, gol primit îngrozitor, iar în față nu am creat suficient.

E o lipsă de stabilitate în vârful clubului. Nu există un președinte permanent, chiar dacă John Gillighan face lucruri bune de când a venit. Și fără CEO, precedentul a plecat în Arabia Saudită.

Coloana lui Rangers nu e solidă (…) Transferurile făcute înainte să vină Clement la Rangers nu au fost deloc bune”.

Analiza lui McCoist vine în urma înfrângerii cu 0-1, din deplasarea de ieri, pe terenul lui Kilmarnock !

Rangers – FCSB se joacă joi, 24 octombrie de la ora 22:00 (ora României). Și este în direct la Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Rapid București

Va urma pentru FCSB derby-ul de tradiție din Superliga, contra Rapidului ! Echipa lui Marius Șumudică este pe locul 12 în campionat și joacă în această seară cu Farul.

Indiferent de locul în clasament este un meci al orgoliilor ! Dar ambele echipe au nevoie în același timp, de puncte … ,,ca de aer” în Superliga ! FCSB pentru a-și consolida poziția în play-off, Rapid pentru a … ajunge acolo !

FCSB – Rapid se joacă în cadrul etapei a 14-a din sezonul regulat, duminică 27 octombrie pe Arena Națională de la ora 21:00 ! Va fi transmis de asemenea, în direct de Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Dinamo București

Așa cum Magadesport vă informa și aici: https://magadesport.ro/dinamo-fcsb-dublu-duel-in-luna-octombrie/ , în luna octombrie vor avea loc 2 derby-uri între Dinamo și FCSB ! Primul, încheiat aseară cu 2 la 0 pentru elevii lui Charalambous, a contat pentru etapa a 13-a din Superliga.

Pe 30 octombrie, de la ora 21:00, în direct pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1, Dinamo va avea ocazia revanșei pentru înfrângerea de aseară într-un nou duel cu FCSB, de această data în cadrul Grupei B din Cupa României.

Universitatea Craiova

Pe 3 noiembrie, roș – albaștrii se vor deplasa la Craiova pentru o altă întâlnire de mare tradiție în fotbalul românesc: derby-ul cu Universitatea Craiova ! Ca în fiecare an – pretendenți la titlu, oltenii ocupă în acest moment poziția a doua în clasament.

La ora întâlnirii cu bucureștenii, vor veni după semi-eșecul înregistrat aseară cu FC Botoșani (0-0) și o deplasare la Ovidiu, unde nu vor avea un meci ușor. Cu siguranță Universitatea Craiova – FCSB, va fi o ciocnire mai mult decât interesantă !

U Craiova – FCSB va începe de la ora 21:00, duminică 3 noiembrie, bineînțeles în direct pe Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

FC Midtjylland

Cu echipele nordice în cupele europene, FCSB nu are amintiri recente prea plăcute… În UEFA Champions League, norvegienii de la Rosenborg, apoi în sezoanele trecute ale UEFA Conference League, danezii de la Silkeborg IF și Nordsjaeland au surclasat echipa lui George Becali

Să sperăm că de această dată, lucrurile se vor schimba…  Pe 7 noiembrie, FCSB joacă la București cu FC Midtjylland, locul 2 în acest moment, în liga daneză.

Până acum, adversarii pe care FCSB îi va întâlni în etapa a 4-a din Europa League, au mai jucat în competiție cu TSG 1899 Hoffenheim pe teren propriu (1-1); cu Maccabi Tel Aviv, pe care au învins-o cu 2 la 0 în deplasare (la Belgrad); și vor mai juca în etapa a 3-a, ,,acasă” cu belgienii de la Royale Union Saint-Gilloise.

FCSB – FC Midtjylland se joacă pe 7 noiembrie pe Arena Națională, de la ora 19: 45 !

Universitatea Cluj

FCSB va reveni apoi în Superliga României pentru derby-ul istoric cu Universitatea Cluj, liderul actual al campionatului României. Sub bagheta lui Ioan Ovidiu Sabău, conform locului în ierarhia clasamentului, clujenii sunt cea mai în formă echipă de până acum a sezonului ! Se vor bate cu siguranță la titlu, locul în play-off-ul sezonului regulat fiind aproape … adjudecat !

Meciul de la Cluj se joacă pe 9 noiembrie, de la ora 19:00, De asemenea, în direct pe Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Fotbal International

Televizor: Unde vedem mondialul din Qatar 2022 ?

  • novembre 9, 2022
Drepturile TV pentru meciurile de la CM 2022 au fost achiziționate de Televiziunea Română. Start La televizor vom avea pe
Fotbal International

Ce este nou la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022 ?

  • novembre 13, 2022
Cupa Mondială FIFA 2022 va avea startul duminica viitoare. Deschiderea pe 20 noiembrie, vine la aproape 12 ani după ce