Euro 2024

Belarus – România, de la 21,45 pe Antena 1 !

Începe numărătoarea inversă pentru naționala României în această seară, în preliminariile EURO 2024. De la ora 21,45 pe stadionulSzusza Ferenc”din Budapesta, tricolorii joacă ,,prima finală” în drumul spre turneul de anul viitor din Germania. Vom întâlni selecționata Belarusului, într-o partidă fără spectatori, unde avem (ca în orice finală) un singur obiectiv: victoria !

Belarus întâlnește cum am amintit, România, într-o partidă care se joacă în Ungaria, având selecționata ex-sovietică cu statut de gazdă. În mod firesc, UEFA a interzis disputarea meciurilor bielorușilor în țară din cauza poziției sale față de agresiunea din Ucraina.

Adversarii noștrii se află în acest moment pe locul 4 în Grupa I din preliminariile EURO 2024. Este ieșită din cursa calificării (ca și naționalele Kosovo și Andorrei).

Acest lucru ne face meciul și mai dificil, echipa Belarusului oricum cunoscută ca ,,încâlcită și incomodă” cum scria la un moment dat presa din România, va juca deci cu dezinvoltura echipelor scăpate de griji…

Pentru a obține calificarea însă, nu trebuie să ne pierdem concentrarea și ambiția. Ambele trebuie menținute la același nivel: maxim !

Iordănescu: ,,…Ne-au creat (…) probleme la București…

Am depășit (cu destule emoții) echipa Belarusului în primăvară, cu 2 la 1, o putem face și acum. Condiția este să luptăm din primul până în ultimul minut !

Adică să tratăm meciul ca o pe finală ! Magadesport v-a mai vorbit pe acest subiect, aici: https://magadesport.ro/category/fotbal-international/euro-2024/ .

Chiar selecționerul Edward Iordănescu a vorbit pe aceeași linie ieri, la conferința de presă premergătoare întâlnirii Belarus – România.

Ne așteptăm la un joc dificil, complicat. Suntem puși în gardă de mijloacele adversarului nostru de mâine, Belarus a arătat foarte multe lucruri bune în această campanie.

Am văzut exprimarea lor din dubla cu Israel și victoria cu cei din Kosovo. Ne-au creat și nouă probleme la București, iar lucrurile astea ne-au pus în gardă.

Consider, în urma analizei pe care am făcut-o alături de colegii mei, că e o echipă în creștere de încredere și în ceea ce înseamnă exprimarea în joc. Au un antrenor nou cu o filosofie foarte bine definită, pe care sunt sigur că vrea să o implementeze”, a fost declarația lui Iordănescu.

În funcție de rezultatul acestei partide vom putea rezolva ecuația calificării prin mai multe moduri… Nu va fi mai ușor, dar o victorie ne-ar deschide noi perspective în vederea ultimelor două partide de luna viitoare cu Israel și Elveția.

După cum observați, partida de duminică împotriva Andorrei de acasă, nici nu o luăm în discuție: este un meci de 1 solist, indiferent de circumstanțe…

Revenind la partida din această seară din Ungaria, cele două formații ar putea juca în formulele de mai jos.

Echipe probabile

Naționala din Belarus va opta probabil pentru sistemul 5-4-1, trimițându-i în teren pe: Rudenok – Karpovich, Politevich, Polyakov, Volkov, Pechenin – Korzun, Ebong, Bocherov, Kontsevoy și Morozov.

Rezerve la formația gazdă vor fi portarii Ignatovich și Kudravets iar ca jucători de câmp, Parkhomenko, Bakhar, Malkevich, Yuzepchuk, Pavlovets, Gromyko, Borodin, Antilevskiy, Karpitskiy și Klimovich.

Edward Iordănescu va începe probabil în clasicul 4-3-3, cu: H. Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, Screciu, Stanciu – D. Man, Alibec și Fl. Coman.
România se va mai putea baza pe portarii Florin Niță sau Târnovanu, dar și pe Sorescu, Racovițan, M. Marin, Cicâldău, I. Hagi, Moruțan, V. Mihăilă, D. Drăguș, Olaru, L. Munteanu, toți pe banca de rezerve.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă norvegiană cu Espen Eskas la centru, susținut la cele două tușe de Jan Erik Engan și Isaak Elias Bashevkin.

La sistemul VAR – o pereche spaniolă: José Luis Munuera și Guillermo Cuadra.

Partida va începe cum deja am menționat la ora 21,45 și se va putea vedea în transmisiune directă pe Antena 1.

gazonul lui „Szusza Ferenc” – stadionul lui Ujpest, nu va arăta mulțumitor…
Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Euro 2024 Fotbal International

România începe jocurile din calificările pentru EURO 2024 !

  • mars 20, 2023
Totodată, Federația Română de Fotbal a prezentat noul echipament al echipei naționale pentru această campanie de calificare. Cele trei variante
Euro 2024

EURO 2024 – jucători noi în naționalele importante ale Europei !

  • mars 23, 2023
Mulți jucători pot debuta pe scena internațională în această săptămână, în jocurile contând pentru calificările la EURO 2024. Echipele naționale