Top Player

Ciprian Tătărușanu pune capăt carierei de jucător profesionist !

,,Vestea-bombă” a serii este legată de unul dintre cei mai buni portari pe care i-a avut România în ultimii 30 de ani ! De la celebrul ,,…Și Duckadam apărăăăă…”, un alt strigăt entuziast al unui comentator dintr-o altă seară magică, a rămas în memoria fotbalului românesc: ,,Apărăăăă Tă-tă-ru-șa-nuuuu” ! La 14 ani după calificările istorice în fața lui Grasshopper Zurich sau Ajax Amsterdam sau, unul din eroii de atunci al acestor incredibile performanțe, Ciprian Tătărușanu, a făcut anunțul retragerii sale din activitatea de jucător…

Ciprian Tătărușanu este unul dintre cei mai apreciați portari din istoria recentă a fotbalului românesc. Născut într-un an de referință pentru fotbalul românesc (9 februarie 1986), predestinat parcă pentru cariera între buturi, puștiul Ciprian Tătărușanu începea fotbalul la Clubul Sportiv Școlar nr. 2 (celebrul ,,SS 2”) ca … ,,jucător de câmp” !

Într-un cantonament la Eforie Nord are … ,,revelația” (😊) schimbării postului, pentru a evita alergările epuizante prin nisipul plajei…

„Mi-am zis – ‘Ce viață ușoară au ei!’ – (n.n. portarii !) așa că m-am dus la antrenor și i-am zis că vreau și eu să fiu portar. S-a uitat la mine, m-a văzut înăltuț și-a zis: ‘Hai, treci în poartă!’ Când m-am întors în București și am dat de terenurile foarte tari, nu a mai fost așa ușor. Dar a fost o decizie inspirată” declara Ciprian Tătărușanu despre începuturile sale ca goalkeeper.

În 2003 este legitimat la ,,tineretul” lui Juventus București (astăzi ,,ACS Daco-Getica București”) și ajunge în ,,fotbalul mare” din România în 2007, la Gloria Bistrița lui Jean Pădureanu !

2 ani mai târziu George Becali îl aduce în Ghencea !

O carieră strălucitoare !

Și-a câștigat notorietate în perioada petrecută la Steaua București (FCSB), echipă cu care a cucerit mai multe titluri naționale și a evoluat în competiții europene de prestigiu.

La nivel internațional, cariera lui a cunoscut o ascensiune semnificativă după ce a semnat cu Fiorentina în 2014. A impresionat în Serie A, consolidându-și reputația de portar calm, sigur pe el și cu o excelentă viziune de joc.

După trei sezoane solide în Italia, a făcut pasul spre Ligue 1, semnând cu FC Nantes, unde a continuat să demonstreze consistență și profesionalism.

În 2020 s-a alăturat lui AC Milan.

La nivel de echipă națională, Ciprian Tătărușanu a fost un pilon de bază al României, având peste 70 de selecții.

A fost titular la mai multe competiții internaționale majore, inclusiv EURO 2016, iar contribuția sa la echipă a fost esențială de-a lungul anilor.

Surse din presă: ,,…Ciprian Tătărușanu (…) se retrage din fotbal…” !

Pe lângă performanțele sportive, Tătărușanu a fost apreciat și pentru atitudine și pentru profesionalismul arătat atât pe teren, cât și în afara lui.

Cu o carieră de succes în marile ligi europene, Ciprian Tătărușanu rămâne unul dintre cei mai valoroși portari ai României. Așa că vestea serii a explodat în media din România, unde la un canal sportiv a fost făcut următorul anunț…

,,Informația momentului este decizia luată de unul dintre cei mai importanți jucători din fotbalul românesc al ultimelor decenii. Fotbalist cu peste 100 de meciuri în Serie A și 66 în Ligue 1 !

Campion al Italiei cu AC Milan !

Cu peste 100 de meciuri în cupele europene !

73 de partide pentru naționala României, titular la EURO 2016. Ciprian Tătărușanu a decis să pună punct carierei sportive și se retrage din fotbal !

Cel care a scris istorie la Steaua București, denumirea vremii, în nenumărate nopți magice europene. Calificări în grupele Europa League și Champions League !

Primăveri europene, povești de neuitat cu Grasshoppers Zurich, când s-a născut celebrul – Apără Tătărușanu! -, eliminarea Ajaxului la penalty-uri ori victoria cu Chelsea de la București”…

Tătărușanu: ,,…Mulțumesc pentru tot !”

Instantaneu, informația s-a ,,rostogolit” precum un bulgăre de zăpadă, culminând cu o confirmare venită chiar de la Ciprian Tătărușanu, pe o rețea de socializare !

„Fotbal, cel mai frumos sport din lume, pe care am fost binecuvântat și onorat să îl practic! Ți-am dat totul din primele zile și până acum, te-am pus mereu pe primul loc iar tu m-ai răsplătit pe măsură. Îți mulțumesc pentru momentele frumoase, dar mai ales pentru cele grele.

Ele m-au făcut omul care sunt azi! Și pentru toți suporterii, antrenorii, coechipierii, adversarii, conducătorii, arbitrii și jurnaliștii cu care m-am intersectat în acest parcurs.

Am încercat să îi tratez cu respect și sper că am reușit.

Celor ce vor veni de-acum înainte, le urez mult succes! Am început acum 30 de ani iar astăzi mă opresc. Mulțumesc pentru tot!” a fost mesajul portarului român.

România a dat fotbalului internațional mulți portari de referință: de la Voinescu, Adamache sau Răducanu la Iordache, Moraru, Duckadam, Lung, Stelea sau Prunea.

Ciprian Tătărușanu va intra de astăzi, firesc, în galeria acestora

În istoria (foarte recentă), așa cum si Magadesport v-a subliniat în mai multe rânduri aici: https://magadesport.ro/?s=echipa+etapei , România stă bine la capitolul portari: Niță, Moldovan, Aioani, Laurențiu Popescu, Ionuț Radu sau Târnovanu fiind doar o parte dintre ei…

Însă după o carieră de peste 20 de ani între buturi, Ciprian Tătărușanu lasă în urmă performanțe greu de egalat

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Top Player

Vedete de top la Cupa Mondială 2022: marile nume din Qatar

  • novembre 17, 2022
Un campionat mondial este o vitrină pentru cei mai buni fotbaliști de pe planetă, dar Cupa Mondială 2022 promite să
Top Player

Campionatul mondial de fotbal 2022, jucători – cheie !

  • novembre 17, 2022
Campionatul mondial din Qatar aduce în prim plan jucători importanți care nu ajung niciodată în topul vedetelor răsfățate. Valoarea lor,