Deși plasată pe un loc care îi permitea promovarea, CSA se zbate în continuare în Liga a doua a României. Multe reproșuri se îndreaptă spre staff-ul de conducere al echipei. Chestiunile de statut sunt cele care le împiedică dreptul de joc în Superliga. Însă cei care trebuiau să se ocupe de ele, pierd timpul în emisiuni de sport televizate. În cea ce privește CSA Steaua, încă de la înființarea sa, numele Talpan a fost mai des folosit în media decât cel al echipei de fotbal.
CSA Steaua nu a putut promova în acest sezon de Superliga pe criterii legale. Pe 5 august ,,militarii” încep, din nou, în liga secundă.
Cu un lot refăcut după plecarea a 16 jucători imediat după finalul campionatului, CSA Steaua București atacă din nou primele locuri, în speranța că problema promovării în Superliga va fi rezolvată.
Iar rezolvarea nu poate veni decât din asocierea cu un privat. Lucru greu de înfăptuit, întrucât la mijloc sunt sume mari de bani. În același timp, situația echipei este incertă din punct de vedere financiar, multe voci susținând că ministerele nu au în atribuții finanțarea echipelor de fotbal. Un alt impediment este opoziția colonelului Talpan… Acesta nu dorește înstrăinarea unui eventual pachet majoritar de acțiuni către un privat, pentru a nu se repeta situația Becali.
Cu alte cuvinte, CSA dorește venirea unui finanțator ,,în acte” care ,,să dea banul”… În plus, să nu aibă alt profit în afara unui fotoliu în loja VIP a nou construitului stadion Ghencea… Proprietatea statului, btw…
Proprietate pe care o administrează Ministerul Apărării, prin Talpan… Administrator care permite sau interzice accesul după bunul plac, tuturor celor care doresc închirierea (în mod legal) a arenei.
CSA Steaua București – un nou lot !
Fostul fundaș al Stelei, George Ogăraru, în prezent coordonator al centrului de copii și juniori al CSA Steaua București, a vorbit despre noua construcție a lotului CSA, pentru sezonul 2023-2024.
„Pe noi ne bucură că a luat mult mai mulți jucători la prima echipă. E adevărat că sunt și de un nivel superior generațiile acestea din 2005/2006. La noi au fost generații foarte bune și au luat mai mulți jucători. Acum doar ce s-au întors din cantonament din Bulgaria.
Nu am avut timp să vorbim despre nivelul jucătorilor pe care i-a adus. Nici eu nu-i cunosc foarte bine jucătorii pe care i-au adus, nici nu știu cum s-au integrat în echipă. Din ceea ce am văzut în meciurile amicale s-au descurcat bine. Cel mai bine îi cunoaște Oprița și Boștină pentru că ei sunt acolo” spune oficialul CSA.
Ogăraru: ,,…noi am fi avut stadionul plin meci de meci…” 😊
În același timp, Ogăraru a lansat o ipoteză ciudată, conform căreia, în momentul promovării CSA în Superliga, FSCB va pierde suporteri în favoarea echipei la care este salariat.
,, FCSB nu joacă tot timpul cu stadionul plin, dar noi am fi avut stadionul plin meci de meci, dacă am fi promovat. Oamenii în general vor să vadă meciuri de primă ligă și vor să vadă derby-uri, meciuri importante. Cred că asta va atrage foarte mult. Îi vor atrage și pe cei nehotărâți cu siguranță. Dacă îi vor atrage pe cei de la FCSB către noi, nu știu. Nici nu mizăm foarte mult pe lucrul acesta, sincer. N-am zis că nu ne dorim, am zis că nu mizăm pe lucrul acesta. (CSA va avea stadionul plin ?) Sunt sigur de asta” spus fostul fundaș al ,,UEFAantasticilor” a mai spus Ogăraru.
,,Echipă este acolo unde sunt fanii !”
Magadesport v-a vorbit în dese rânduri despre conflictul surd dintre CSA – FCSB, aici: https://magadesport.ro/?s=csa .
Reamintim cazul Rapid București care a venit din ligile inferioare în Superliga, pe valul suporterilor, pe care nu i-a pierdut pe timpul cât nu a activat pe prima scenă a țării.
Sau mai concludent, cel al rivalilor de la Dinamo București, a cărui susținere din partea fanilor în Liga a doua, nu numai că a ferit gruparea ,,câinilor roșii” de la o prăbușire totală, poate chiar desființare, dar au și readus-o prin aportul lor (chiar financiar) în Superliga.
CSA nu a reușit decât în mod excepțional, să aducă în tribunele Arenei Naționale, la cel mai important meci pentru ei – derby-ul cu Dinamo, decât 14.954 de spectatori !
Binențeles că din această cifră trebuie scăzut numărul fanilor lui Dinamo (important: care a sărbătorit la acel meci 75 de ani de înființare !) sau cel al fanilor neutrii, iubitori ai fotbalului de care trebuie ținut cont.
Prin urmare, în cea ce privește dilema numărului de suporteri care susțin CSA vs. fanii FCSB, conducerea militară a clubului dă răspunsul prin tergiversarea la maxim (a se citi: încercări disperate de a interzice !) a accesului echipei lui Becali pe noua arenă.
Orice meci ar juca FCSB pe Ghencea ar arăta imediat care dintre cele două formații este adevărata Steaua.
Pentru că vorba unui om de fotbal, deunăzi: ,,adevărata echipă este acolo unde sunt fanii !”.