Euro 2024

EURO 2024: Anglia și Spania, cu … ,,un picior” în ,,sferturi” ?

Italia a depășit aseară Croația în clasamentul ,,dezamăgirilor de la EURO 2024” ! ,,Squadra azzurra” nu … ,,a mișcat” în fața foștilor noștri adversari din preliminarii, Elveția ! O prestație solidă a acestora din urmă, în fața unor jucători italieni (o parte din ei) parcă … ,,plictisiți” de turneul din Germania ! Și de fotbal în general… Evoluția vârfului Scamacca fiind elocventă în sprijinul celor afirmate mai sus ! Scorul, limitat de portarul Donnarumma la 2-0 pentru Elveția, a consfințit la final o calificare pe deplin meritată a ,,Țării Cantoanelor”, în sferturile EURO 2024 ! În cealaltă ,,optime” disputată ieri, Germania – gazda turneului, a trecut (așteptat) cu 2-0 de Danemarca. Deși ultimii au dat o replică solidă ! O partidă întreruptă mai bine o jumătate de oră din cauza unei teribile furtuni, a stârnit la conferința de presă ,,o altă furtună”… Tehnicianul danezilor, Kasper Hjulmand, a acuzat vehement modul de interpretare al analizelor VAR, care i-au privat formația de un gol, după decizia unei poziții de ofsaid de … ,,un centimetru” ! Asta, în vreme ce nemților tot la VAR, li s-a acordat un penalty pentru henț ! Pe care selecționerul Danemarcei l-a contestat de asemenea ! Una peste alta, Italia și Danemarca au părăsit competiția EURO 2024 ! Iar în mod normal, Slovacia și Georgia li se vor alătura în această seară ! Asta, dacă Spania și Anglia nu vor furniza surprize care ar intra în istoria fotbalului !

EURO 2024 a intrat în faza optimilor și deja a trimis primele două echipe în sferturile de finală ale competiției: Elveția și Germania !

Așa cum am afirmat anterior, Spania și Anglia sunt mari favorite ale meciurilor din optimile de finală care se vor disputa în această seară.

Anglia … ,,a rămas datoare” din grupă !

De la ora 19:00, Anglia va întâlni Slovacia pe Veltins Arena din Gelsenkirchen. Este momentul ca reprezentativa britanicilor să ,,arate” mai mult fotbal, ea fiind creditată la începutul EURO 2024, așa cum Magadesport vă prezenta aici: https://magadesport.ro/anglia-mizeaza-totul-pe-cartea-atacului-la-euro-2024/ , ca una din favoritele turneului !

Englezii au câștigat Grupa C a EURO 2024, din care au mai făcut parte Danemarca, Slovenia, Serbia.

Au reușit doar o victorie la limită în fața sârbilor, iar jocul lor a nemulțumit.

De cealaltă parte, evoluția Slovaciei este bine cunoscută iubitorilor de fotbal din țara noastră, ea aflându-se în grupa României.

Din ce am văzut cu toții, este puțin probabil ca slovacii să elimine Anglia !

Dacă se va întâmpla, va fi una din cele mai mari surprize din istoria turneelor europene !

Pentru cei care vor afirma că Slovacia a mai produs una la EURO 2024, le spunem că ,,surpriza” contra … Belgiei, a devenit … neconcludentă în contextul VAR și al meciurilor care care au urmat !

Echipe probabile

Selecționerul Gareth Southgate va juca probabil în formula: Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier – Mainoo, Rice – Saka, Bellingham, Foden – Kane.

De cealaltă parte, Francesco Calzona poate alinia următorul 11: Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Bozenik, Haraslin.

Cine poate învinge Spania la EURO 2024 ?

O favorită clară la câștigarea EURO 2024 a devenit, prin prisma jocului arătat, selecționata Spaniei ! Asta în pofida faptului că și Germania și-a dominat clar grupa și chiar ,,optimea” cu danezii !

Dar Spania arată … net superioară, parcă, față de toate participantele la EURO 2024 ! Este singura echipă care a încheiat grupa (B) cu maximum de puncte și un golaveraj de 5-0 !

De aceea devine legitimă întrebarea din titlu !

Pe de altă parte, ,,specialiștii” numesc Georgia ,,marea surpriză” a EURO 2024 !

Nu putem fi de acord, iar Magadesport a explicat aici: https://magadesport.ro/euro-2024-romania-in-optimi-o-fi-bine-o-fi-rau/ și de ce !

Georgienii au făcut, cel mult, ,,o figură frumoasă” în Germania, dar cu tot respectul nu putem lua în considerare rezultatul contra Portugaliei !

Georgia va părăsi fără doar și poate în această seară EURO 2024 ! Problema care se pune fiind doar … diferența de scor !

Echipe probabile

Luis de la Fuente va începe cu: Unai Simón – Carvajal, Le Normand, Nacho, Cucurella – Pedri, Rodri, Fabián Ruiz – Yamal, Morata, Williams.


Georgia va alinia, firesc, cel mai bun 11 de care dispune selecționerul Willy Sagnol: Mamardashvili – Tsitaishvili, Dvali, Kashia, Kverkvelia, Kakabadze – Kochorashvili, Kiteishvili, Chakvetadze – Kvaratskhelia, Mikautadze.

Partida Spania – Georgia va începe de la ora 22:00 și este transmisă (ca și Anglia – Slovacia) în direct pe ProTV.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Euro 2024 Fotbal International

România începe jocurile din calificările pentru EURO 2024 !

  • mars 20, 2023
Totodată, Federația Română de Fotbal a prezentat noul echipament al echipei naționale pentru această campanie de calificare. Cele trei variante
Euro 2024

EURO 2024 – jucători noi în naționalele importante ale Europei !

  • mars 23, 2023
Mulți jucători pot debuta pe scena internațională în această săptămână, în jocurile contând pentru calificările la EURO 2024. Echipele naționale