Euro 2024

EURO 2024: prima ,,finalistă” se decide în această seară !

În această seară vom afla prima finalistă a turneului EURO 2024 ! În prima semifinală, într-un duel clasic, Spania și Franța își vor disputa un loc în finala competiției, de la ora 22:00, pe Allianz Arena din Munchen ! Jocul de până acum al celor două formații ar înclina balanța spre o favorită certă: Spania ! Cu toate acestea (pe lângă faptul că Les Bleus au în totuși lot fotbaliști de mare clasă, care oricând pot răsturna calculele hârtiei) ibericii au câteva probleme de lot ! Titularii indiscutabili Pedri, Dani Carvajal și Robin Le Normand nu vor putea fi utilizați în această seară de selecționerul Luis de la Fuente ! Pedri a fost accidentat serios de Toni Kross, în partida din sferturi cu Germania. Iar Carvajal și fundașul central Le Normand au depășit limita admisă de cartonașe galbene la EURO 2024. Astfel, sunt suspendați pentru acest meci.

EURO 2024 se apropie așadar de un ,,deznodământ” … previzibil ! Așa cum nota Magadesport aici: https://magadesport.ro/category/fotbal-international/euro-2024/ , până la urmă ,,granzii europeni și-au respectat blazonul !

Spania, Franța, Anglia și Olanda își încep ,,duelul” pentru un loc în finala EURO 2024, chiar dacă ,,Les Bleus”, ,,The Three Lions” și chiar ,,Portocala Mecanică”, au dat impresia la începutul turneului că … se vor pierde undeva pe drum !

În această privință, jocul francezilor a dezamăgit cel mai mult ! Toată suflarea fotbalistică a globului aștepta o … ,,explozie” a lui Kylian Mbappé & co., un fel de … ,,revanșă” după eșecul din finala Qatar 2022 !

Iar în cea ce-l privește direct pe top-player-ul (acum) de la Real Madrid (care vara aceasta și-a ,,văzut visul cu ochii” – un motiv în plus pentru o evoluție încântătoare), acesta a fost departe de așteptările fanilor !

Iar solicitarea schimbării înaintea intrării jocului cu Portugalia la loviturile de departajare, a iritat de-a dreptul…

Însă Mbappé beneficiază de circumstanțe atenuante ! În meciul de debut al Franței la EURO 2024 cu Austria, Wober l-a accidentat grav ! ,,Perla” lui Deschamps a continuat să joace mai departe în competiție ! În timp, a devenit clar pentru toată lumea: nu era refăcut 100%

Mai trebuie spus un lucru însă: suntem în semifinalele EURO 2024, iar clișeul, ,,nici un meci nu seamănă cu altul”, la acest turneu final l-a ,,certificat” chiar și … naționala noastră (din păcate !)…

Luis de la Fuente: ,,Franța stă foarte bine fizic” !

Înaintea semifinalei din această seară, ambilor selecționeri li s-a cerut părerea în legătură cu jocul francezilor

Cred că avem o oportunitate fantastică (…) ! Acest meci ar putea fi altă «finală». Echipele sunt echilibrate valoric, micile detalii vor face diferența. Vor fi puține greșeli, vom vedea cum va decurge jocul, dar vom încerca să rămânem loiali stilului care ne-a adus până aici.

Jucătorii noștri se recuperează bine, dar am avut numai câteva zile la dispoziție (…) Cred că suntem pregătiți pentru acest meci. Franța stă foarte bine fizic, este printre echipele care stau cel mai bine la acest capitol. Le cunoaștem jucătorii foarte bine, știm cum să jucăm. Avem calitățile noastre, vom încerca să ne impunem planul de joc” a spus Luis de la Fuente, înaintea semifinalei EURO 2024.

Deschamps: ,,Dacă vă plictisiţi, uitaţi-vă la altceva…” !

În cea ce-l privește pe tehnicianul Didier Deschamps, acesta a fost tranșant atunci când jurnaliștii i-au cerut punctul de vedere în legătură cu jocul echipei sale, considerat … plictisitor.

,,Dacă vă plictisiţi, uitaţi-vă la altceva, nu e nicio problemă. Nu trebuie să vă uitaţi ! Este un Euro special pentru toată lumea, cu mai puţine goluri decât în trecut.

Avem capacitatea de a ne împărtăşi emoţiile şi de a-i face pe francezi fericiţi cu rezultatele noastre. Acum, dacă (n.n. jurnaliștii) suedezii sunt plictisiţi, nu prea contează pentru mine !

Spania este cea mai bună echipă, fără îndoială. Am analizat câteva meciuri și se descurcă foarte bine. Vom încerca să ne recuperăm bine pentru a lupta pentru un loc în finală.

Spania nu era favorită la început, dar acum este în semifinale și trebuie să o felicităm, a fost declarația lui Deschamps.

Echipe probabile

Spania și Franța s-au confruntat direct de 15 ori ! ,,Scorul” meciurilor câștigate este 7 la 6 în favoarea francezilor ! Două dintre aceste întâlniri s-au încheiat nedecis.

Spania a fost repartizată la EURO 2024 în Grupa B, în care așa cum am mai menționat – ,,a defilat” !

A câștigat grupa cu maximum de puncte (3-0 contra Croației, 1-0 cu Italia și 1-0 cu Albania) !

În ,,optimi” a eliminat Georgia (4-1), pentru ca în  sferturile de finală ale EURO 2024 ,,să scoată” din competiție chiar țara gazdă, Germania (2-1) !

Jocul … greoi al Franței se reflectă în rezultatele de până acum, la EURO 2024…

A câștigat cu emoții Grupa D (1-0 cu Austria printr-un … autogol; 0-0 cu Olanda; și 1-1 cu Polonia: ambele goluri ale partidei marcate din penalty-uri) !

Apoi a depășit în ,,optimi” selecționata Belgiei, tot printr-un … autogol !

În ,,sferturile” EURO 2024, Franța a eliminat după loviturile de departajare, Portugalia.

Spania

Unai Simon – Navas, Nacho, Laporte, Cucurella – Fabian, Rodri, Olmo – Yamal, Morata, Nico Williams.


Franța

Maignan – Kounde, Upamecano, Saliba, T. Hernandez – Kante, Tcouameni, Rabiot – Dembele, M. Thuram, Mbappe.
Prima semifinală a EURO 2024 va începe la ora 22:00 (ora României) și va fi în direct de pe Allianz Arena, la Pro TV !

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Euro 2024 Fotbal International

România începe jocurile din calificările pentru EURO 2024 !

  • mars 20, 2023
Totodată, Federația Română de Fotbal a prezentat noul echipament al echipei naționale pentru această campanie de calificare. Cele trei variante
Euro 2024

EURO 2024 – jucători noi în naționalele importante ale Europei !

  • mars 23, 2023
Mulți jucători pot debuta pe scena internațională în această săptămână, în jocurile contând pentru calificările la EURO 2024. Echipele naționale