Euro 2024

EURO 2024 tot mai aproape: a fost prezentată viitoarea mascotă a turneului !

Organizatorii EURO 2024 au prezentat marți imaginea mascotei turneului de fotbal de anul viitor. Anteriorul ,,european” din Germania desfășurat în 1988, a avut drept mascotă un iepuraș – Berni. Anul viitor simbolul EURO 2024 va fi un ursuleț !

Probabil vor exista voci contestatoare care vor găsi și în această alegere un corespondent negativ. Nu ne vom alătura lor ! Până la urmă, sportul are o componentă importantă în ,,jocul de fotbal”. Iar … ,,joaca” este un limbaj universal, pentru toate vârstele !

EURO 2024 așadar și-a ales drept imagine un ursuleț simpatic. Nimic mai normal având în vedere și justificările acestei alegeri, oferite de UEFA pe pagina sa oficială.

Până în acest moment oficialii EURO 2024 nu au ales un nume al ursulețului, acest pas urmând a fi făcut prin vot, de către fani. Aceștia au la dispoziție patru variante, după cum de asemenea, se explică în comunicatul UEFA legat de mascota EURO 2024.

Germany EURO 88 – Berni

,,Cu mai puțin de un an până la debutul UEFA EURO 2024, din Germania, mascota oficială a turneului a fost dezvăluită fanilor, iar tu ne poți ajuta să îi alegem numele.

Mascota plătește tribut ursulețului Teddy, jucăria copilăriei, care își are originile în Germania, în secolul 20. Sperăm să inspire 10 milioane de copii din întreaga Europa să fie activi, prin mișcarea #MakeMoves care se desfășoară în școli, provocându-i pe elevi să dea viață mascotei folosindu-se de propria activitate fizică.

În următoarele două săptămâni, copiii din programul UEFA Fotbal în Școli, împreună cu fanii de pe UEFA.com vor decide prin vor numele mascotei. Există 4 opțiuni:

Albärt – Un ursuleț mic, cu idei mărețe. Amicul perfect pentru orice fan al fotbalului.

Bärnardo – Un urs german pentru scena globală. Barnardo e gata de joc în fiecare zi.

Bärnheart – Dornic și pregătit să unească întreaga comunitate fotbalistică în inima Europei.

Herzi von Bär– Un mic urs care este tot numai o inimă. Trăiește pentru dragostea jocului », se arată pe site-ul UEFA.

Noblesse oblige

După cum se poate lesne observa, toate cele patru variante de nume conțin grupul de litere care formează cuvântul  „Bär” – ,,urs” în limba germană. Fanii își vor putea exprima opțiunea pe 3 iulie.

Ca o curiozitate, Magadesport are informația direct de pe site-ul UEFA și v-a prezentat-o probabil corect în exclusivitate, în presa on-line din România indicându-se greșit că votul s-ar încheia pe … 3 iunie.

Această informație a fost preluată probabil copy-paste de la cel care a redactat-o eronat, în prima faza. Și nu vorbim aici de site-uri obscure ci de unele dintre cele mai accesate site-uri de sport din România, componente ale unor trusturi mari de presă și televiziune …

Tot ca o curiozitate vă dezvăluim că Magadesport a și votat pe site-ul UEFA pentru …Herzi von Bär !

Phillip Lahm: ,, un personaj simpatic şi distractiv !”

Directorul turneului final EURO 2024 este Phillip Lahm, fostul celebru fundaș al lui Bayern Munchen și al naționalei Germaniei.

El a subliniat importanța alegerii ursulețului-mascotă în atragerea și stimularea imaginației copiilor, spre jocul de fotbal.

„Ca părinte, ştiu cât de important este să stimulezi imaginaţia copiilor. Cu lansarea mascotei sperăm că vom reuşi că creăm un personaj simpatic şi distractiv care să inspire copiii să se bucure şi să joace fotbal”, a declarat, Phillip Lahm.

Campionatul European de Fotbal este un turneu de fotbal major organizat de UEFA la fiecare patru ani, unde echipele naționale din Europa concurează pentru titlul de campioană europeană.

Ultima ediție a avut loc în 2021, iar următoarea ediție, EURO 2020, a fost reprogramată pentru anul 2021 din cauza pandemiei COVID-19.

Magadesport vă ține la curent cu desfășurarea preliminarilor pentru EURO 2024, în care sunt angajați și ,,tricolorii” noștri, aici: https://magadesport.ro/category/fotbal-international/euro-2024/ .

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Euro 2024 Fotbal International

România începe jocurile din calificările pentru EURO 2024 !

  • mars 20, 2023
Totodată, Federația Română de Fotbal a prezentat noul echipament al echipei naționale pentru această campanie de calificare. Cele trei variante
Euro 2024

EURO 2024 – jucători noi în naționalele importante ale Europei !

  • mars 23, 2023
Mulți jucători pot debuta pe scena internațională în această săptămână, în jocurile contând pentru calificările la EURO 2024. Echipele naționale