Fotbal Intern

FCSB – CSA: un scandal costisitor !

Costurile de întreținere ale stadionului Ghencea sunt enorme,  în jur de 100.000 de euro pe lună. Statul nu încasează nimic din noua arenă.

FCSB nu primește acordul pentru a evolua pe Ghencea. Asta deși orice orice club care poate achita costul închirierii, teoretic, are dreptul acesta. Stadionul modern este folosit de Clubul Sportiv al Armatei Steaua, exclusiv pentru meciurile echipei de fotbal din Liga a II-a și rugby.

De menționat ar fi că că echipa de fotbal nu are drept de promovare în Liga 1.

În ciuda solicitărilor repetate ale FCSB de a închiria stadionul lui Ghencea, răspunsul CSA Steaua a fost întotdeauna negativ.

Florin Talpan, avocat al CSA Steaua, a spus că FCSB ar putea juca pe Ghencea doar dacă Gigi Becali ar plăti daunele de ,,36 de milioane de euro cerute pentru utilizarea mărcii „Steaua”.

Ministrul Sportului Eduard Novak vede poziția lui Florin Tarpan ca pe o anomalie. El recomandă reconsiderarea poziției și susține închirierea stadionului lui Ghencea de către cluburile dispuse să plătească.

Ministrul Novak

,,Sincer, am spus tot timpul părerea mea. Uitați-vă la Arcul de Triumf. Din start am spus că o bază sportivă de genul, în care numai gazonul costă 30.000 de euro lunar, trebuie administrată astfel încât costurile să iasă măcar.

Acum joacă Dinamo, o să joace Steaua, avem alte evenimente și suntem pe plus la Arcul de Triumf. Și are loc și rugby-ul. Așa trebuie administrat!

La Ghencea cine plătește? Statul plătește. Sper să își schimbe atitudinea (Florin Talpan). La un moment dat, trebuie să se uite și el în bugetul lui, ce face cu banii aceia”, a declarat ministrul Novak.

Cât ne (mai) costă această dispută !?

CSA Steaua și-a depus actele pentru obținerea licenței. Dacă este refuzat, Talpan merge la TAS.

,,Militarii” sunt momentan pe locul doi în play-off-ul Ligii 2, care reprezintă poziție de promovare, dar nu vor promova în Liga 1 la finalul acestui sezon. Clubul Sportiv al Armatei Steaua este o societate de drept public și nu poate juca în Liga 1 conform legii sportului.

Conducerea clubului ar dori însă să conteste decizia previzibilă de refuzare a licenței, la TAS. Cu toate acestea, și în eventualitatea unui proces la Lausanne, este puțin probabil să câștige, iar acțiunea nu va face altceva decât să consume și mai multe fonduri publice.

Procedura în fața Curții de Arbitraj Sportiv costă între 15.000 și 50.000 de euro, bani pierduți din start.

CSA va contesta la TAS dispozițiile FRF, numai că Burleanu&co vor putea justifica în mod logic, că CSA nu poate primi licența deoarece acest lucru este contrar legilor din România. Case closed !

Talpan, replică pentru Nicoară – directorul eAD

Pe de altă parte, Magadesport vă informa aici: https://magadesport.ro/news/steaua-bucuresti-disputa-care-afecteaza-fotbalul-romanesc/ ,  despre poziția lui Orlando Nicoară, directorul firmei eAD  care deține drepturile TV în Liga 1, față de atitudinea avocatului Talpan.

Pițurcă, Stoica, Balint și Lăcătuș, iar jos Bumbescu, susțin demersurile colonelului Talpan

În replică, acesta din urmă a venit cu un comunicat interminabil, din care i-am extras punctul de vedere mai jos:

 „Gigi Becali nu a fost niciodată patron sau finanțator la Steaua. Îi recomand domnului Nicoară să mai citească o dată deciziile și motivările clare pronunțate de instanțele de judecată. FC FCSB nu este și nu a fost niciodată Steaua. 

În același timp, îi recomand să pună mâna pe o carte de gramatică și să învețe limba română. Dacă tot alegeți să mă jigniți în mod gratuit, măcar să o faceți corect.

Exercițiul de slugărnicie practicat public de domnul Nicoară, cel care afirmă că ,«Gigi Becali va rămâne în istorie ca cel care a salvat brandul Steaua» este unul absolut grețos. Domnul Nicoară face apologia infractorilor cu un devotament demn de slugile care caută mila stăpânului a scris, printre altele, Talpan.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Fotbal Intern

România vs. Belarus – victoria, singura opțiune acceptată !

  • mars 28, 2023
România – Belarus, al doilea meci din preliminariile pentru EURO 2024, care se joacă astăzi de la 21:45, pe Arena
Fotbal Intern

Sportul Studențesc – șanse de revenire ?

  • mars 30, 2023
,,Gașca Nebună”, cum este supranumită gruparea studenților este una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din țară. Înființat în