Fotbal International

Argentina – noua campioană mondială la fotbal !

Finala de pe stadionul Lusail a fost poate cea mai spectaculoasă din istoria Cupei Mondiale.

Lionel Messi cu 2 goluri și Kylian Mbappe cu 3, au strălucit într-un 2-2 după 90 de minute și 3-3 după prelungiri.

Fotbal mondial: visul legendarului jucător sud-american s-a împlinit după loviturile de departajare. „Pumele” i-au învins pe „cocoșii galici” cu 4:2 și au câștigat al treilea trofeu de campioni mondiali din istorie.

Argentina a câștigat Cupa Mondială la fotbal din 2022 după ce a ieșit victorioasă dintr-un meci de infarct, încheiat la cavalcada penalty-urilor.

Poate cea mai mare finală din toate timpurile, meciul împotriva Franței, a fost după cum anticipam aici https://magadesport.ro/news/campionatul-mondial-de-fotbal-editia-qatar-2022-finala/  un meci de mare încărcătură.

Lionel Messi și-a îndeplinit în sfârșit visul de-o viață egalând performanțele idolului său, Diego Maradona,  câștigând Cupa Mondială la fotbal pentru țara sa – umplând singura gaură dintr-un CV strălucitor.

Fotbal mondial … în finala Campionatului Mondial !

Argentina a jucat perfect în prima repriză împotriva Franței ! Au fost la cârma partidei grație golurilor lui Lionel Messi din minutul 23 și Angel Di Maria în minutul 36.

Dubla” lui Mbappe a trimis meciul în prelungiri.

În prelungiri, cele două stele și-au dovedit încă o dată valoarea. Argentina a preluat din nou conducerea după un gol al lui Messi (‘108). Apoi, Mbappe a marcat din nou din penalty (‘118) pentru Franța.

Astfel s-a ajuns la loviturile de departajare.

După ce Mbappe și Messi au transformat la penalty-uri, Emiliano Martinez a intervenit pentru a-l bloca pe Kingsley Coman.

Aurelien Tchouameni a trimis mingea pe lângă poartă.

Gonzalo Montiel este cel care înscrie lovitura decisivă pentru a declanșa sărbătoarea pentru sud-americani !

Pentru Argentina au marcat Dybala, Leandro Paredes și Gonzalo Montiel, în timp ce Franța a marcat doar prin Kolo Muani.

Lionel Messi – cel mai bun jucător de fotbal din lume !

Căpitanul Argentinei este omul care a ridicat cel mai important trofeu din lumea fotbalului și a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei.

În plus, argentinianul în vârstă de 35 de ani a decis confruntarea cu rivalul Cristiano Ronaldo în această noapte. Am precizat această posibilitate aici https://magadesport.ro/news/cel-mai-bun-jucator-din-lume-va-fi-ales-la-qatar-2022/ .

Leo Messi a reușit un turneu mondial și o finală senzațională.

În ultimul act al turneului de fotbal, Messi a marcat o dată în timpul regulamentar și o dată în prelungiri. A început și loviturile de departajare învingând-ul pentru a treia oară pe Hugo Lloris. Am simțit nevoia să subliniem din nou această extraordinară performanță

FIFA i-a acordat jucătorului argentinian trofeul pentru cel mai bun jucător de fotbal din finală.

A fost cea de-a doua finală a Cupei Mondiale pentru Messi. Între altele, de șapte ori câștigător al Balonului de Aur la fotbal.

În memoria lui D10s !

Este noaptea Argentinei, este noaptea lui Messi, este noaptea lui Diego ! Precedentul titlu, argentinienii l-au obținut în 1986, pe vremea marelui Maradona.

Astăzi, la 36 de ani de la succesul său, Messi și-a îndeplinit marele vis de a deveni campion mondial de fotbal.

Este o sărbătoare nu numai în Qatar, ci și la Buenos Aires, unde argentinienii ies în stradă pentru a sărbători succesul la care au visat.

Argentina așteaptă un mare campion să revină victorios de la Cupa Mondială de anul acesta cu echipa al cărei căpitan a fost !  Sunt câștigătorii Cupei Mondiale în Qatar!

Magadesport v-a fost alături pe toată perioada acestui turneu final unde în această seară, cu adevărat, cel mai bun a învins !

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Fotbal International

Televizor: Unde vedem mondialul din Qatar 2022 ?

  • novembre 9, 2022
Drepturile TV pentru meciurile de la CM 2022 au fost achiziționate de Televiziunea Română. Start La televizor vom avea pe
Fotbal International

Ce este nou la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022 ?

  • novembre 13, 2022
Cupa Mondială FIFA 2022 va avea startul duminica viitoare. Deschiderea pe 20 noiembrie, vine la aproape 12 ani după ce