Fotbal International

EURO 2024 – România – Belarus

Preliminariile EURO 2024 își continuă periplul internațional azi cu România – Belarus, meci contând pentru ierarhia din Grupa I. Partida se va desfășura azi de la ora 21:45, pe Arena Națională.

EURO 2024 – seară de meci pentru selecționata noastră ! Pentru meciul cu Belarus, Iordănescu a renunțat la trei jucători. Este vorba de fundașul central al lui Palermo din Serie B, Ionuț Nedelcearu, mijlocașul la închidere al lui FCSB, Adrian Șut și aripa stângă al lui Sepsi OSK, Marius Ștefănescu.

Nedelcearu a fost pe bancă în victoria din Andorra cu 2 la 0 a tricolorilor dar nu a fost folosit. Locul lui va fi luat de Adrian Rus, colegul său din Serie B, de la Pisa. Șut și Ștefănescu nu a fost în ,,lista scurtă” a lotului nici în Andorra.

Lotul echipei naționale a României, titulari și rezerve, care vor fi folosiți contra Belarusului cuprinde 23 de jucători și este următorul:

Portari: Florin Niță, Ionuț Radu, Horațiu Moldovan

Fundași: Andrei Rațiu, Radu Drăgușin, Cristian Manea, Adrian Rus, Raul Opruț, Andrei Burcă

Mijlocași: Tudor Băluță, Alexandru Cicâldău, Nicolae Stanciu, Darius Olaru, Marus Marin, Răzvan Marin, Olimpiu Moruțan, Octavian Popescu, Deian Sorescu

Atacanți: Denis Alibec, Louis Munteanu, Alex Dobre, Florin Tănase, Dennis Man

Echipe probabile

Cu ,,jocuri în picioare” la națională atât în Nations League dar și la meciul câștigat în Andorra, titular în poarta României va fi cel mai probabil tot Ionuț Radu.

Dar Edi Iordănescu ar putea face și schimbări față de partida precedentă.

Marius Marin mijlocașul Pisei, ar putea fi una dintre ele. De asemenea și fostul căpitan de la FCSB (acum la  Al Jazira) Florin Tănase un jucător incisiv, agil ar putea fi titular. Intrarea lui în meciul din Andorra a fost un element pozitiv.

Cu trei goluri în 28 de selecții și cu o prestație peste media sa obișnuită în Andorra, Denis Alibec, revitalizat miraculos de Hagi la Farul Constanța, pare și el titular cert în centrul atacului României.

Astfel, în acest joc România ar putea juca cu Radu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Alibec, Tănase

Belarusul i-ar putea opune pe : Kudravets – Poliakov, Volkov, Iuzepciuk, Malkevich, Selyava – Kovalev, Iablonski, Ebong, Grechikho – Khvashchinskiy

Oaspeții, prudenți …

De cealaltă parte Georgiy Kondratjev, antrenorul Belarusului a susținut o conferință de presă pe Arena Națională.

El unde a vorbit despre partida din această seară, șansele echipei sale dar și despre chestiuni delicate. Una dintre acestea a fost întrebarea despre posibilitate excluderii sportului din Belarus din competițiile europene, ca urmare a alianței cu Rusia.

Georgi Kondratiev

Nu a dorit să comenteze pe larg această ultimă problemă, mulțumindu-se la aspecte legate de jocul pierdut categoric în fața Elveției cu 0 la 5, dar și despre importanța jocului cu România, decisiv în opinia sa pentru ca Belarus să rămână în cărțile calificării pentru EURO 2024.

,,Nu citesc nimic, nu vrem să fim distrași. Dacă ei vorbesc, lăsați-i să vorbească. Așa cum am spus și la conferința de presă, la scorul de 0-3 deja ne gândeam cum să ne pregătim mai bine pentru următorul meci.

selecționata Belarusului

Am pierdut contra favoritei, nu e nimic greșit în asta. Dintre acestea două, meciul principal e contra României. Cred că și jucătorii au înțeles perfect acest lucru. Acest meci poate rezolva totul. În meciul cu Andorra mi s-a părut că echipa naţională a României nu a jucat la puterea sa maximă. Ca jucător, mie îmi place Răzvan Marin din naţionala României “, a spus Georgiy Kondratjev.

Magadesport v-a vorbit despre începerea campaniei pentru EURO 2024 a naționalei României aici: https://magadesport.ro/news/romania-incepe-jocurile-din-calificarile-pentru-euro-2024/ .

Meciul România – Belarus se joacă pe Arena Națională și îl veți putea urmări la TV în transmisie directă, de la ora 21,45, pe Prima TV.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Fotbal International

Televizor: Unde vedem mondialul din Qatar 2022 ?

  • novembre 9, 2022
Drepturile TV pentru meciurile de la CM 2022 au fost achiziționate de Televiziunea Română. Start La televizor vom avea pe
Fotbal International

Ce este nou la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022 ?

  • novembre 13, 2022
Cupa Mondială FIFA 2022 va avea startul duminica viitoare. Deschiderea pe 20 noiembrie, vine la aproape 12 ani după ce