Fotbal International

FIFA – echitatea, principalul obiectiv în noul mandat al lui Infantino !

Președintele reales, Infantino, a reiterat misiunea FIFA de a dezvolta fotbalul prin organizarea de noi competiții și obiectivul de creștere echitabilă a premiilor în bani pentru fotbalul feminin, începând cu Women World Cup 2023. Turneul mondial de fotbal feminin va avea loc anul acesta în Australia și Noua Zeelandă și vor participa 32 de echipe. Cel de-al 73-lea Congres al acestei organizaţii are loc la Kigali, în Rwanda.

FIFA a declarat că urmărește egalitatea între turneele masculine și feminine până în 2027.

Cupa Mondială feminină va oferi premii de 150 de milioane de dolari, o creștere cu 300% față de 2019. Totuși, doar o treime din cei 440 de milioane de dolari pe care fotbaliștii i-au obținut la turneul din Qatar 2022.

Fondul de 150 de milioane de dolari pentru primul turneu cu 32 de echipe este un impuls uriaș. Comparativ cu cei 30 de milioane de dolari pentru ediția cu 24 de echipe din 2019. În același timp, de 10 ori mai mult decât a fost în 2015.

Totuși, mult mai mic decât premiul total de 440 de milioane de dolari oferit la Cupa Mondială masculină din Qatar.

O parte din aceste premii trebuie să fie dedicate jucătorilor. Este declarația de azi a președintelui FIFA, Gianni Infantino, după ce a fost reales, fără opoziție, până în 2027.

FIFA nu va accepta un preț mai mic pentru drepturile TV din fotbalul feminin

Potrivit surselor, defalcarea exactă este de 110 de milioane de dolari premii în bani. Apoi de 31 de milioane de dolari pentru fonduri de pregătire. Nu în ultimul rând, 11 milioane de dolari pentru beneficiile clubului.

Infantino a dat din nou vina pe distribuitorii care au oferit prea puțin pentru drepturile TV. El a spus că FIFA nu va vinde drepturile de difuzare pentru turneul din Australia și Noua Zeelandă. Cel puțin, nu la prețurile oferite în prezent.

Femeile merită mult, mult mai mult decât atât… Noi suntem acolo să luptăm pentru ele și împreună cu ele, a spus el.

Jucătoarele din întreaga lume au luptat pentru egalitate de salariu și respect egal cu cele pentru echipele naționale masculine.

Infantino și-a stabilit ca obiectiv premii egale pentru bărbați și femei la următoarea Cupă Mondială, în 2026 și, respectiv, 2027. Cele 32 de echipe masculine au împărțit 440 de milioane de dolari la Cupa Mondială de anul trecut din Qatar.

Președintele FIFA a vizat distribuitorii, unii dintre ei canale de servicii publice finanțate de contribuabili. A spus că au oferit de până la 100 de ori mai puțini bani pentru drepturile TV ale turneului feminin.

El a insistat că FIFA încă nu va vinde la acele prețuri. Asta chiar dacă fotbalul feminin atrage audiențe poate cu 20-50% mai puțin decât pentru jocurile masculine.

,,Ei bine, oferă-ne cu 20% mai puțin, cu 50% mai puțin. Dar nu cu 100% mai puțin”. Este declarația de încheiere a lui Infantino la Congresul FIFA din Rwanda, despre care Magadesport vă informa aici: https://magadesport.ro/news/fifa-gianni-infantino-continua-la-conducere-inca-un-mandat/ .

Strategia pentru egalizarea drepturilor

Pentru prima dată, intenționez să dedic o anumită parte din această plată, care trebuie să meargă în principal dezvoltării fotbalului, dar o altă parte trebui să revină, desigur, jucătorilor”, a spus președintele reales al FIFA.

Vor fi condiții și servicii egale pentru toți bărbații și femeile care joacă la o Cupă Mondială.Aceasta va fi o realitate deja pentru Cupa din 2023, aceleași condiții ca și pentru Cupa Mondială din 2022 vor fi pentru jucătoarele și personalul antrenor de la Cupa Mondială Feminin din 23. Următorul pas, cel mai complicat, va include o strategie de marketing dedicată jocului de fotbal feminin”.

Fédération Internationale des Associations de Footballeurs Professionnels, cunoscută ca FIFPro, care a scris FIFA în octombrie anul trecut, cerând egalitate în condiții, facilități și premii în bani între Cupa Mondială masculină și feminină, a numit știrile de vineri „progres semnificativ”, dar a spus că vor continua să insiste pentru echitate.

Prin vocea și solidaritatea jucătoarelor din întreaga lume de-a lungul lunilor și ani de campanie, s-au înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește condițiile, premiile în bani și redistribuirea premiilor în bani pentru Cupa Mondială Feminină FIFA 2023. Jucătorii sunt uniți în spatele unor cereri simple, dar concrete, pentru o mai mare profesionalizare a Cupei Mondiale Feminine FIFA: reglementări și condiții egale, redistribuirea echitabilă a premiilor în bani către jucători și o cale către egalitatea premiilor în bani, precum și un acord care protejează aceste angajamente”, a declarat FIFPRO într-o declarație de presă.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Fotbal International

Televizor: Unde vedem mondialul din Qatar 2022 ?

  • novembre 9, 2022
Drepturile TV pentru meciurile de la CM 2022 au fost achiziționate de Televiziunea Română. Start La televizor vom avea pe
Fotbal International

Ce este nou la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022 ?

  • novembre 13, 2022
Cupa Mondială FIFA 2022 va avea startul duminica viitoare. Deschiderea pe 20 noiembrie, vine la aproape 12 ani după ce