CM 2026

FIFA World Cup 2026 își începe călătoria !

În mai puțin de patru ani, se va juca din nou cea mai mare competiție internațională de fotbal din lume, pentru prima dată în trei țări și tot pentru prima dată, cu 48 de echipe.

FIFA Qatar 2022, cu a cărei desfășurare Magadesport v-a ținut la curent aici: https://magadesport.ro/?s=Qatar+2022 , s-a încheiat în decembrie 2022.

Aproape imediat, gândurile s-au îndreptat deja către următoarea ediție a celui mai prestigios turneu de fotbal de pe planetă.

Organizarea turneului mondial de fotbal va fi împărțită în trei țări: SUA, Canada și Mexic. Șaisprezece orașe din aceste țări vor găzdui meciuri de fotbal ale Cupei Mondiale FIFA.

Anunțul a fost făcut la o emisiune TV în direct din New York, produsă în cooperare cu FOX și Telemundo. A fost transmisă în direct în țările gazdă Canada, Mexic și SUA, precum și în întreaga lume prin FIFA+.

Așadar, un pas important spre startul organizării Cupei Mondiale FIFA 2026 a fost atins. FIFA a dezvăluit cele 16 orașe gazdă în care urmează să se desfășoare jocurile World Cup 2026.

Unde se va juca ?

Cele 16 orașe sunt: în SUA: Atlanta, Boston, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, New York/New Jersey San Francisco/Bay Area, Seattle și Philadelphia; MEXIC: Guadalajara, Mexico City și Monterrey; iar în CANADA: Vancouver și Toronto.

stadionul AT&T din Dallas

Organizatorii au detaliat criteriile după care s-a ajuns la acest rezultat. Anunțul de astăzi vine după cel mai transparent și cuprinzător proces de selecție din istoria fotbalului, decizia FIFA fiind luată în interesul jocului, luând în considerare nevoile tuturor părților interesate implicate în Cupa Mondială FIFA 2026.

Gianni Infantino

Felicităm cele 16 orașe gazdă ale Cupei Mondiale FIFA pentru angajamentul și pasiunea lor extraordinară. Astăzi este o zi istorică – pentru toată lumea din acele orașe și state, pentru FIFA, pentru Canada, SUA și Mexic, care vor oferi cel mai mare spectacol de pe Pământ. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu ei pentru a oferi ceea ce va fi o Cupă Mondială FIFA fără precedent și un schimbător de joc, în timp ce ne străduim să facem fotbalul cu adevărat global”, a declarat președintele FIFA Gianni Infantino.

stadionul Jalisco din Guadalajara

Am fost încântați de competitivitatea de neegalat a acestui proces de selecție. Suntem extrem de recunoscători nu numai celor 16 orașe care au fost selectate, ci și celorlalte șase – cu care așteptăm cu nerăbdare să continuăm să ne angajăm și să explorăm oportunități suplimentare de a întâmpina fanii și echipele participante. Aceasta a fost întotdeauna o Cupă Mondială FIFA a trei țări și, fără îndoială, aceasta va avea un impact extraordinar asupra întregii regiuni și asupra comunității fotbalistice mai largi”, a adăugat Vicepreședintele FIFA și Președintele Concacaf, Victor Montagliani.

Victor Montagliani

Locuri la Cupa Mondială 2026

Tot pentru prima dată, Cupa Mondială din 2026 va avea participarea a 48 de echipe, cu 16 mai multe decât ultimele șapte ediții ale turneului din 1998.

stadionul BC Place din Vancouver

Calificările continentale vor începe în prima jumătate a anului 2023.

Împărțirea locurilor pe confederații continentale a fost deja definită:

AFC (Asia): Opt locuri directe + un loc de play-off inter-confederație

CAF (Africa): Nouă locuri directe + un loc de play-off inter-confederație

Concacaf (America de Nord și Centrală, plus Caraibe): șase locuri directe + două locuri de play-off inter-confederație

CONMEBOL (America de Sud): Șase locuri directe + un loc de play-off inter-confederație

OFC (Oceania): Un loc direct + un loc de play-off inter-confederație

UEFA (Europa): 16 locuri directe

Cele trei țări gazdă se vor califica automat la turneu, ocupând astfel trei dintre locurile Concacaf.

Identitatea vizuală a Cupei Mondiale FIFA din 2026, cu lansarea siglei, a afișului și a mascotei, nu a avut loc încă. Ele ar trebui să aibă loc treptat în următorii trei ani și jumătate.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

CM 2026

World Cup 2026 – cel mai mare număr de meciuri din istoria unui turneu mondial !

  • mars 14, 2023
Cupa Mondială din 2026 va avea cu 40 de meciuri mai multe decât ediția din 2022. FIFA urmează să anunțe
CM 2026

Brazilia a pierdut pe teren propriu, într-un derby sud-american complicat…

  • novembre 22, 2023
Incidentele grave din tribune, dinaintea începerii meciului, trec pe plan secund victoria ,,pumelor”. Leo Messi a jucat mai bine de