Fotbal International

Haaland va pleca de la Manchester City ?

Ancheta cu privire la neregulile conturilor lui Manchester City din Premier League poate duce la sancțiuni administrative și sportive semnificative, nu doar consecințe la nivel instituțional.

Dar acest aspect va pune sub semnul întrebării chiar continuitatea jucătorului său principal, vedeta echipei care este nimeni altul decât Erling Haaland, care a semnat vara trecută pentru 60 de milioane de euro, venind de la Borussia Dortmund.

Erling HaalandMagadesport v-a mai vorbit despre acest jucător imens aici: https://magadesport.ro/news/fotbal-sportul-rege/ .

Dintr-o singură mișcare, motivele care l-au împins pe Haaland să aleagă destinația City, ar putea să dispară … Iar odată cu ele și dorința jucătorului de a continua să joace pentru clubul englez.

Norvegianul a semnat pentr City din două motive: 1. pentru a fi antrenat de Guardiola (care a spus deja că va pleca dacă sunt nereguli). Și 2, pentru proiectul sportiv, cu care de asemenea, vor fi probleme în cazul unor sancțiuni. Vor exista probabil și eventuale depunctări.

În acest moment, aceste criterii sunt în aer, existând o anchetă în desfășurare …

Ultimele declarații ale agentului lui Haaland, Rafaela Pimenta, dezvăluie existența unei clauze care îi permite lui Haaland să părăsească City dacă nu este mulțumit.

Sunt în favoarea libertății. Pentru asta lupt. Întotdeauna spun că una dintre prioritățile mele ca agent este să ofer jucătorului ceea ce eu numesc „cheia ieșirii”. Când jucătorul merge la un club, fac totul pentru a crea condițiile ca această ,,cheie” să fie în mâinile lui. Dacă mâine nu mai suporți să fii acolo pentru că nu-ți place, sau nu te plătesc bine, sau pentru că soția ta vrea să locuiască la Paris ? Pleci, nu-i așa ? Nu-mi place când jucătorul meu nu este liber să decidă. Așa am făcut toate contractele prin această agenție în ultimii 25 de ani. Toate. Nu a fost o singură dată când un jucător a spus „Vreau să plec” și că nu a putut să o facă”, a declarat Pimenta.

Pep Guardiola nu glumește !

În orice caz, nu se știe exact în ce condiții această clauză intră în vigoare. Și nici suma care îi permite lui Haaland să plece nu se cunoaște.

Suma vehiculată de presă este în jurul variabilei de 150 – 200 de milioane de euro. Fără o confirmare oficială însă.

Agentul a vorbit și despre motivele care l-au determinat pe Haaland să semneze pentru City: „Experiențele personale ale lui Erling au fost foarte interesante, pentru că l-a avut pe tatăl său ca jucător profesionist la Manchester City (n.n. Alfie Haaland a jucat la City între 2000 și 2003). El provine dintr-o familie de fotbaliști și asta contează. O parte din copilăria sa a petrecut-o acolo. Puteți vedea fotografii cu Erling în copilărie în tricoul lui City. A fost firesc deci să experimentezi Premier, City și, bineînțeles foarte important, să fii antrenat de Guardiola …”.

Rafaela știe ce vorbește !

În acest sens, antrenorul catalan a afirmat deja foarte categoric în urmă cu câteva luni, când au început aceste investigații, că dacă s-ar confirma neregulile de la City nu va continua în proiect. „Dacă mă mințiți, a doua zi nu voi fi aici. Voi fi plecat și voi nu veți mai fi prietenii mei. Îmi place să reprezint un club care face lucrurile bine. Până la urmă, nu este vorba de a câștiga Liga Campionilor sau Premier League, este vorba de a juca mereu corect, pentru oamenii noștri și fanii noștri”, declara Guardiola.

Prin urmare, prima consecință a unei ipotetice sancțiuni va fi demisia lui Guardiola și, odată cu aceasta, cea mai mare dezamăgire pentru Haaland.

Pep Guardiola

Manchester City – out of ,,Europa” ?

Pe de altă parte, viitorul sportiv al atacantului norvegian este și el în cumpănă.

În cel mai bun caz, o penalizare puternică de puncte în Premier îl poate lăsa fără să joace în Liga Campionilor un sezon.

Dar  în cel mai rău caz, cu un declin administrativ, posibilitatea de a nu juca în Europa ar putea fi extinsă în timp.

Oricum ar fi, City s-a compromis date fiind condițiile pe care Haaland le are în contractul său din vara trecută. Clubul nu a avut altă opțiune, acceptând oferta care conținea ,,cheia” de care vorbea agentul jucătorului. Au avut încredere în cea ce îi pot oferii jucătorului, în condițiile excepționale pe care le-au avut, obținând semnătura acestuia la concurență cu alte grupări europene de marcă.

Acum toate aceste idealuri se clatină.

Alfie Haaland a jucat în premier League între 1993 și 2003 la Nottingham Forest, Leeds și Manchester City
Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Fotbal International

Televizor: Unde vedem mondialul din Qatar 2022 ?

  • novembre 9, 2022
Drepturile TV pentru meciurile de la CM 2022 au fost achiziționate de Televiziunea Română. Start La televizor vom avea pe
Fotbal International

Ce este nou la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022 ?

  • novembre 13, 2022
Cupa Mondială FIFA 2022 va avea startul duminica viitoare. Deschiderea pe 20 noiembrie, vine la aproape 12 ani după ce