JO 2024

Jocurile Olimpice Paris 2024: Stade de France – (rea)menajat !

JO 2024: FĂRĂ EVENIMENTE SPORTIVE PE STADE DE FRANCE ÎN 2024, ÎNAINTE DE JOCURILE OLIMPICE

Jocurile Olimpice de la Paris sunt în pline pregătiri, ca și lucrările de la Stade de France. Așa cum vă informa Magadesport aici: https://magadesport.ro/news/jocurile-olimpice-2024-discipline-si-locuri-de-desfasurare/, una din locațiile importante de la Olimpiadă. Înainte de Jocurile Olimpice pe stadionul Saint Denis din 2024, nu va mai avea loc aici niciun eveniment sportiv.

Turneul de rugby al celor Șase Națiuni, fotbalul cu echipa națională și Cupa Franței, vor fi puternic afectate.

În vederea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris (iulie – septembrie 2024), sunt planificate lucrări la Stade de France. Pista de atletism este vizată în acest sens.

Stade de France

Drept urmare, niciun eveniment, divertisment sau concert nu va avea loc înainte de Jocurile Olimpice din 2024. Iar impactul este direct asupra sporturilor de echipă.

Acest lucru este, de asemenea, fără precedent. Pentru prima dată de la construirea Stade de France, nu va avea loc anul viitor niciun meci al Turneului 6 Națiuni în incinta Saint Denis.

Federația Franceză de Rugby a fost avertizată recent că nu poate dispune de el. Așa cum se întâmplă deja pentru finala Top 14, gestionată de Liga Națională de Rugby. Ea va avea loc la Marsilia în iunie 2024, cel mai mare stadion francez va fi indisponibil pentru rugby internațional. Tot în contextul Jocurile Olimpice 2024.

Jocurile Olimpice 2024 – rugby-ul se mută din Paris înaintea Olimpiadei !

În acest an urmau să aibă loc trei meciuri pe Stade de France: Franța-Italia, Franța-Irlanda și Franța-Anglia.

Dacă datele exacte ale acestor situații nu au fost încă dezvăluite. FFR i s-a spus că trebuie să găsească deja o soluție de rezervă. Conform informațiilor, un meci ar trebui jucat la Marsilia.

Albaștrii s-au confruntat recent cu Africa de Sud pe Stade Vélodrome. În 12 noiembrie 2022, obțineau aici o victorie cu 30 la 26. Așadar rugby-ului francez îi priește atmosfera de la Marsilia.

Stade Vélodrome

Mai mult, acolo avusese deja loc un meci de Turneu, pe 23 februarie 2018, cu Italia (34-17), câștigat în fața a 50.000 de spectatori. Dar de data aceasta cu italienii se vor duela în altă parte.

Stadionul Groupama din Lyon ar fi ales pentru acest joc. Ca un remake al meciului din grupa Cupei Mondiale de Rugby dintre cele două echipe, programat tot la Lyon pe 6 octombrie (italienii vor înfrunta acolo și Noua Zeelandă pe 29 septembrie).

Stadionul Groupama

Mai există așadar un stadion de ales pentru a treia întâlnire. Cu toate acestea, puține opțiuni sunt disponibile naționalei de rugby a Franței, în special fiind o problemă de capacitate.

stadionul Pierre Mauroy, Lille

Albaștrii au jucat deja pe stadionul Pierre Mauroy din Lille într-un Franța-Argentina din 2012. Îl vor folosi probabil și la Cupa Mondială împotriva Uruguayului pe 14 septembrie, sau se vor muta pe Matmut Atlantique din Bordeaux, unde au mai jucat în noiembrie 2021, împotriva Georgiei.

arena Matmut Atlantique

Jocurile Olimpice reprogramează și fotbalul

În ceea ce privește aspectul economic, va fi necesar și să se convină cu statul pentru despăgubiri întrucât FFR este sub contract cu Stade de France.

Este menționată o sumă de 9 milioane de euro, 3 milioane pe meci, care urmează să fie plătită rugby-ului francez.

Însă rugby-ul nu este singurul sport afectat de Jocurile Olimpice de la Paris.

Stade de France nu va găzdui nici un meci de fotbal în 2024, cel puțin în prima parte a anului, din nou din cauza lucrărilor legate de Jocurile Olimpice din 2024.

Pentru perioada internațională de la 18 până la 26 martie 2024, FFF va trebui, așadar, să se orienteze spre un stadion în regiune pentru a organiza meciurile de fotbal.

Același lucru pentru găzduirea finalei Cupei Franței, programată sâmbătă, 25 mai. Nici aceasta nu va avea loc la Saint-Denis. Cu toate acestea, în prezent au loc discuții pentru a relua programările de toamnă. Și anume meciurile internaționale ale din fotbal și rugby din Franța.

FFF și FFR sunt ambele legate de Stade de France printr-un contract care stipulează numărul de meciuri anuale jucate în cadrul acestuia.

Liderii federali ai celor două discipline sportive încă nu s-au întâlnit oficial cu cei ai consorțiului pentru a găsi un aranjament.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

JO 2024

Jocurile olimpice de la Paris, iulie – august 2024 !

  • février 3, 2023
Numărătoarea inversă pentru Paris 2024 se desfășoară rapid, torța olimpică va fi aprinsă peste doar un an distanță. Ceremonia de
JO 2024

Jocurile olimpice 2024 – discipline și locuri de desfășurare

  • février 3, 2023
De la implementarea Agendei Olimpice 2020 în 2014, CIO a încurajat comitetele de organizare să permită introducerea de noi discipline