Euro 2024

România – Bulgaria în Ghencea, astă seară de la 21:30 ! Ca pe vremuri…

În această seară se joacă România – Bulgaria, meci amical în vederea definitivării lotului selecționatei noastre la EURO 2024 ! Adversar de tradiție al nostru, meciurile cu Bulgaria ne-au adus de-lungul anilor bucurii și momente mai puțin plăcute … Rămân de referință victoriile cu vecinii noștri care ne-au dus la Mondialul Italia 90, dar și ,,piedicile” pe care ni le-au pus în preliminariile EURO 92 (calificare pierdută la … un gol, penalty ratat de Hagi…)… Sau înfrângerea pe care ne-au administrat-o la EURO 96, după ce incorect, un gol al lui Dorinel Munteanu nu a fost validat ! În preliminariile pentru EURO 2024, Bulgaria a terminat pe ultimul loc, într-o grupă cu Ungaria, Serbia, Muntenegru și Lituania… Nu au obținut nicio victorie…

RomâniaBulgaria este penultima partidă de verificare, înaintea fluierului de start al EURO 2024, din 14 iunie.

Magadesport v-a vorbit aici: https://magadesport.ro/euro-2024-romania-trial-cu-bulgaria-si-liechtenstein/  despre aceste ultime partide amicale (vineri se joacă ultimul meci, pe care România îl va disputa contra selecționatei din Liechtenstein).

Ultima dată când România a jucat în compania Bulgariei, a pierdut… Se întâmpla în preliminariile Campionatului European din 2008, pe 17 noiembrie 2017. Selecționata noastră, deja calificată la turneul final din Austria și Elveția, a fost învinsă la Sofia cu 1 la 0 !

Edward Iordănescu (România): ,,… în linii mari, pregătirea a fost făcută și planul stabilit…” !

Selecționerul Iordănescu a oferit ultimele amănunte din … ,,vestiar”, înaintea partidei România – Bulgaria, din această seară !

Pregătim aceste două jocuri ca și cum ar fi jocurile de la Euro. Încercăm să fim foarte atenți, responsabili, eficienți, să facem ultimele corecții care se mai pot face, să uniformizăm minutele, pentru că îmi doresc ca toți jucătorii să fie cât mai pregătiți.

Sunt ultimele teste în care mai putem trage concluzii și mai putem interveni, chiar dacă foarte puțin, pentru că, în linii mari, pregătirea a fost făcută și planul stabilit.

Încercăm doar să fim cât mai bine pregătiți, inclusiv în plan mental, pentru turneul final. Așadar, două teste importante, la care trebuie să fim atenți și responsabili”, a spus Edward Iordănescu.

Ilian Iliev (Bulgaria): ,,…. dorim să ne pregătim cât mai bine pentru Liga Naţiunilor…” !

Ultimul meci jucat de selecționata bulgară, a fost un amicalul din Azerbaijan, în luna martie, scor 1-1.

Selecționerul Ilian Iliev, lipsit de ,,tensiunile” legate de EURO 2024, își pregătește echipa pentru meciurile din Liga Națiunilor. Aici, sunt repartizați în grupă cu Irlanda de Nord, Belarus și Luxemburg.

Ne dorim să facem un meci foarte bun pentru că dorim să ne pregătim cât mai bine pentru Liga Naţiunilor. Acest meci cu România e un prilej bun de a ne ridica încrederea în forţele proprii.

Cu cât sunt mai multe meciuri împotriva unor formaţii puternice, cu atât e mai bine pentru moralul nostru. Nu putem vorbi despre frică de un adversar anume. Ştim că în fotbalul de azi contează foarte mult munca în echipă. Nouă ne lipsesc 7 jucători importanţi.

Aceste meciuri le vom folosi pentru a testa jucători şi a încerca să închegăm echipa în perspectiva partidelor oficiale. Naţionala României este condusă de mult timp de acelaşi antrenor, care a creat un nucleu foarte bun şi pot spune că se vede munca depusă la echipă. Consider că România va demonstra la EURO eforturile depuse până acum”, este declarația selecționerului bulgar, înaintea partidei cu România.

Echipe probabile

Nici tricolorii nu pot folosi întregul ansamblu de jucători selecționabili… Referindu-ne la lot, România nu se va putea baza în mod clar la EURO pe doi jucători importanți, Vladimir Screciu și Olimpiu Moruțan… Pentru partida din seara aceasta (cel puțin…) li se adaugă Andrei Burcă, Denis Alibec și Deian Sorescu.

Așa că selecționerul Iordănescu ar putea trimite în teren, următoarea formulă pentru România:

Niță – Rațiu, Drăgușin, Nedelcearu, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Pușcaș, Florinel Coman.
Pe banca de rezerve: Horațiu Moldovan, Târnovanu, Sava, Mogoș, Adrian Rus, Racovițan, Cicâldău, Șut, Olaru, Grameni, Mihăilă, Ianis Hagi, Drăguș, Bîrligea

Bulgaria ar putea juca în alcătuirea:

Mitov – Antonov, Nedyalkov, Atanasov, A. Petkov – Gruev, Kostadinov, Krastev – Delev, Despodov, Kirilov.


Ca o parafrază amuzantă la golul nevalidat al lui Dorinel Munteanu de la EURO 92, trebuie să avem grijă când le vom marca bulgarilor, pentru că partida din această seară nu va beneficia de asistența VAR 😊

Și pentru că a venit vorba de arbitraj, România – Bulgaria va avea în teren o brigadă din Turcia: Atilla Karaoğlan (la centru), Ceyhun Sesigüzel și Cevdet Kömürcüoğlu.

Meciul se va juca pe Stadionul Steaua şi va fi transmis în direct de Prima TV, începând cu ora 21:30.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Euro 2024 Fotbal International

România începe jocurile din calificările pentru EURO 2024 !

  • mars 20, 2023
Totodată, Federația Română de Fotbal a prezentat noul echipament al echipei naționale pentru această campanie de calificare. Cele trei variante
Euro 2024

EURO 2024 – jucători noi în naționalele importante ale Europei !

  • mars 23, 2023
Mulți jucători pot debuta pe scena internațională în această săptămână, în jocurile contând pentru calificările la EURO 2024. Echipele naționale