Euro 2024

România – următoarele meciuri fără spectatori ?

Dacă vi se părea că ecourile victoriei cu Kosovo s-au stins sau cel puțin merg în această direcție, mai reflectați ! În presa kosovară continuă comentariile și polemicile… Și în legătură cu incidentul care a dus la întreruperea meciului, dar mai nou jucătorii și jurnaliștii din Kosovo au început să se certe și … între ei !  

RomâniaKosovo (scor final 2 – 0) a fost o partidă cu de toate ! Început destul de anost, meciul a fost ,,animat brusc” în minutul 18

Și asta nu pentru a-i trimite la vestiare pe cei care nu erau în stare să ofere un joc de fotbal spectaculos…

Ci pentru că o parte a galeriei, un grup numit ,,Uniți sub Tricolor« , a afișat un banner considerat ofensator la adresa oaspeților.

Atunci când toată lumea aștepta o întrerupere de 10-15 minute,  reîntoarcerea pe teren a jucătorilor părea că se lungește nefiresc… 40 de minute a durat întreruperea dictată de oficialii meciului ! Ulterior s-a aflat că există o întreagă procedură în astfel de situații…

Ca urmare a acestui incident grav, UEFA a dispus începerea unei anchete la adresa FRF… Și mai mult ca sigur că vor exista sancțiuni.

Vehicularea știrii că meciul ar fi putea fi decis la ,,masa verde” a ieșit din discuție. Meciul a fost reluat și încheiat fără alte tulburări.

Însă această situație ar putea avea alte repercusiuni asupra selecționatei țării noastre.

Ne așteaptă o suspendare ?

Astfel, una dintre sancțiuni ar putea fi suspendarea terenului propriu. Ținând cont că în luna octombrie, după cum Magadesport vă informa și aici: https://magadesport.ro/euro-2024-meciurile-lunii-septembrie-ce-s-a-jucat-ce-se-mai-joaca/ , urmează două meciuri de o importanță covârșitoare, cu Andorra și Elveția. S-ar crea pentru România un dezavantaj major. De care evident, nu aveam nevoie în aceste ultime meciuri din preliminariile EURO 2024.

Forul european a anunțat că Federația Română va fi ținta a șase capete de acuzare. Acest lucru a făcut presa din Kosovo să jubileze.

,,Casa fotbalului european a deschis o anchetă împotriva românilor, cu 6 acuzații. Primele 3 sunt cele mai grave pentru România (…) Dacă va fi găsită vinovată, riscă să joace acasă fără spectatori împotriva Andorrei, pe 15 octombrie Și chiar împotriva Elveției, pe 21 noiembrie, în ultimul meci de calificare. », a titrat presa kosovară.

Prunea: ,,…eram sub monitorizare…”

S-au ,,agățat” de acest incident poate pentru a distrage atenția de la înfrângere. Care pentru ei, a însemnat și finalul campaniei de calificare, ieșind din cursă…

Jucătorul eliminat, Vedat Muriqi a vorbit despre acest lucru acum câteva zile.

,,Oamenii uită că suntem oameni și că într-o zi vom muri cu toții. De ce nu trăim cu toții în pace? De ce implică politica în fotbal? Fotbalul este ceva care ne aduce împreună, ne face fericiți. Sunt 20.000 de oameni astăzi aici, vor să se bucure de un gol, de o minge. Dar, nu poți să-i oprești pe oameni sau să le închizi gura, pot spune ce vor«  a spus atacantul care evoluează în LaLiga, la Mallorca.

Una peste alta, din păcate pentru noi se pare că amenințarea sancțiunilor UEFA este destul de serioasă. Un fapt care a fost confirmat și de Florin Prunea.

,,Sunt foști președinți de federații la UEFA, care cred că vor judeca în spiritul regulamentului. Eu cred că vom juca un singur joc fără spectatori. Noi eram sub monitorizare, ni se închisese o parte de stadion« , a spus fostul portar al naționalei României.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Euro 2024 Fotbal International

România începe jocurile din calificările pentru EURO 2024 !

  • mars 20, 2023
Totodată, Federația Română de Fotbal a prezentat noul echipament al echipei naționale pentru această campanie de calificare. Cele trei variante
Euro 2024

EURO 2024 – jucători noi în naționalele importante ale Europei !

  • mars 23, 2023
Mulți jucători pot debuta pe scena internațională în această săptămână, în jocurile contând pentru calificările la EURO 2024. Echipele naționale