Euro 2024

EURO 2024: Anglia, Elveția, Olanda, Turcia – pentru ultimele 2 locuri în semifinale !

Prima semifinală a EURO 2024 deja se cunoaște ! Va fi din nou o confruntare de ,,zile mari” la turneul din Germania, între Spania și Franța ! Ibericii au eliminat aseară gazdele ,,europeanului” după un meci spectaculos, cum de altfel era și de așteptat ! Așa cum mai notam în urmă cu ceva timp, tehnologia VAR a prezentat însă, din nou, grave carențe ! Încurcând iată, și fotbalul de cel mai înalt nivel nu numai Superliga României ! Portugalia a părăsit și ea competiția după loviturile de departajare, parafând așadar prima semifinală a turneului: ,,Furia Roja” vs. ,,Les Bleus” !

EURO 2024 se apropie vertiginos de final ! Rămâne de văzut în această seară dacă într-adevăr, ,,cealaltă jumătate a tabloului optimilor” este … mai slabă, așa cum s-au exprimat specialiștii…

După ce am văzut, din păcate … ,,pe pielea noastră” forța selecționatei batavilor, aceștia par favoriți nu numai în disputa din această seară cu Turcia !

Ci chiar … mai departe, într-o eventuală semifinală contra învingătoarei dintre Anglia și Elveția !

Iar dacă Olanda va ajunge în finala EURO 2024 (cel mai probabil în fața Spaniei, deși aceștia nu vor avea meci ușor cu francezii, având în vedere indisponibilitățile a cel puțin 3 titulari), se poate întâmpla orice !

Anglia – Elveția se va transmite în direct începând de la ora 19:00 pe ProTV, post pe care la ora 22:00 se va putea urmări și ultimul meci din sferturile EURO 2024: Olanda – Turcia !

Anglia – Elveția, de la ora 19:00 pe „Merkur Spiel-Arena” din Düsseldorf !

Penultimul meci al sferturilor de finală de la EURO 2024 se joacă între una dintre formațiile care, așa cum Magadesport opina aici: https://magadesport.ro/euro-2024-portugalia-franta-de-la-ora-1900/ , aproape au … dezamăgit la acest turneu (deocamdată) și una din … ,,revelațiilecompetiției !

Cum spuneam, nu ne amintim un ,,meci memorabilal Angliei la EURO 2024 ! S-au remarcat prin reușita incredibilă a lui Jude Bellingham, din dramaticul meci al optimilor cu Slovacia !

În egală măsură însă, după partidă atacantul lui Real Madrid a stârnit un scandal imens din cauza unui gest nesportiv…

Cam… atât despre englezi la EURO 2024 !

Cât privește Elveția, aceasta a surprins prin calificarea în optimi (în dauna Croației lui Modric și a Ungariei lui Szoboszlai) !

Dar mai ales pentru jocul prestat în partida care a consfințit eliminarea Italiei ! Elvețienii au arătat un fotbal solid, total diferit de cel din preliminariile EURO 2024 !

O favorită la calificarea în semifinale este însă, dificil de nominalizat ! Murat Yakin a fost prudent înaintea acestui penultim joc al sferturilor EURO 2024 !

Dacă e să compar cele două echipe, valoarea jucătorilor englezi e mult mai mare decât valoarea jucătorilor noştri.

Va fi însă un meci deschis. Ei au dificultăţi în faţa echipelor care se apără aproape de careul lor, însă nu este niciodată uşor. Cunoaştem forţele Angliei, dar şi slăbiciunile sale, a spus selecționerul elvețian.

Echipe probabile

ANGLIA: Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier – Mainoo, Rice – Saka, Bellingham, Foden – Kane.

ELVEȚIA: Sommer – Schar, Akanji, Rodriguez – Aebischer, Freuler, Xhaka, Rieder – Vargas, Embolo, Ndoye.

Olanda – Turcia de la ora 22:00: ultimul meci al sferturilor EURO 2024 !

După cum am mai relatat, Olanda ,,s-a trezit” la acest turneu european ,,tocmai” în jocul cu România !

Magadesport avertiza aici: https://magadesport.ro/euro-2024-romania-in-optimi-o-fi-bine-o-fi-rau/ , că reprezentativa lui Koeman era mai puternică decât Belgia ! Și acest lucru s-a adeverit !

Olandezii au dovedit că sunt o echipă de temut ! În opinia Magadesport, superioară față de toate echipele rămase deocamdată în joc la EURO 2024 ! Oricare dintre ele s-ar confrunta într-o eventuală finală cu Olanda, ar avea mari probleme !

Cât despre Turcia, tot din cauza unui gest nepotrivit, aceasta și-a pierdut titularul care ,,a calificat-o” în sferturile EURO 2024 !

Prezența președintelui Erdogan, anunțată în tribunele arenei ,,Olympiastadiondin Berlin și spiritul de luptă al elevilor lui Vincenzo Montella, nu vor fi de ajuns însă, în fața ,,Portocalei mecanice” !

O eventuală calificare în semifinale a Turciei ar fi cea mai mare surpriză a EURO 2024 (și nu numai) !

Echipe probabile

Olanda: Verbruggen – Dumfries, S. de Vrij, V. van Dijk, Ake – Schouten, Rheijnders – Malen, Simons, Gakpo – Depay.

Turcia: Gunok – Celik, Ayhan, Bardakci – Muldur, Ozcan, Kahveci, Kadioglu – B. Yilmaz, A. Guler, Yildiz.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Euro 2024 Fotbal International

România începe jocurile din calificările pentru EURO 2024 !

  • mars 20, 2023
Totodată, Federația Română de Fotbal a prezentat noul echipament al echipei naționale pentru această campanie de calificare. Cele trei variante
Euro 2024

EURO 2024 – jucători noi în naționalele importante ale Europei !

  • mars 23, 2023
Mulți jucători pot debuta pe scena internațională în această săptămână, în jocurile contând pentru calificările la EURO 2024. Echipele naționale