Champions League

FCSB – Virtus, ,,în competiție” (😊) cu semifinala EURO 2024 !

Startul sezonului cupelor europene 2024-2025 începe pentru România în această seară ! FCSB întâlnește campioana statului San Marino, Associazione Calcio Virtus, în primul tur preliminar al UEFA Champions League ! Pe scurt AC Virtus, formația din liga Sammarinese di Calcio nu este un adversar care să pună probleme campioanei Superligii României ! Va un ,,joc de antrenament” tur-retur, în vederea pregătirii partidei din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor 2024-2025 ! Acolo FCSB va întâlni un adversar incomparabil mai puternic, față de micuțul club amator din San Marino: Maccabi Tel Aviv !

FCSB ia contact astăzi așadar, cu ,,aerul tare” al competiției supreme intercluburi din Europa !

Obiectivul ? Același, ca de fiecare dată când roș-albaștrii s-au aflat la startul tururilor preliminare ale UEFA Champions League: calificarea în grupele competiției !

Ultima oară când au reușit această performanță a fost în sezonul 2006-2007, adică acum 17 ani !

Charalambous: ,,Trebuie să fim foarte serioși” !

Elias Charalambous a vorbit despre așteptările FCSB la începutul acestei noi ,,veri fierbinți a fotbalului românesc”, care a debutat pentru foarte bine pentru roș-albaștrii.

FCSB a câștigat deja primul ei trofeu în noul sezon, Supercupa României !

Într-o partidă ale cărei amănunte vă erau oferite aici: https://magadesport.ro/supercupa-romaniei-fcsb-corvinul-de-la-ora-2000/, de Magadesport !

,,Anul trecut am pierdut puncte cu echipe mai slab cotate decât noi. Suntem favoriți mâine și trebuie să demonstrăm asta. Jucătorii mei tratează meciul foarte serios. Ați văzut și săptămâna trecută în meciul din Supercupă.

Avem un lot numeros, transferurile ne vor ajuta mult. Mâine voi face câteva schimbări în echipă față de ultimul meci. În câteva zile începe și campionatul, voi roti jucătorii. Trebuie să fim foarte serioși.

Când s-au terminat meciurile echipei naționale Olaru, Șut și Târnovanu ne-au contactat și au cerut să vină direct și să joace chiar și în Supercupă, dar n-a fost posibil pentru că au aterizat cu o seară înainte. Ei s-au alăturat echipei, iar pe câțiva îi veți vedea mâine în echipă.

Vom vedea dacă avem echipă de grupele Ligii Campionilor, trebuie să o luăm pas cu pas. Sperăm să ajungem la cel mai înalt nivel, a spus Elias Charalambous.

,,Il Pifferaio” !

Despre gazdele FCSB din această seară nu sunt foarte multe de spus… Tot Magadesport vă oferea aici: https://magadesport.ro/fcsb-la-startul-sezonului-2024-2025-din-champions-league/ , după tragerea la sorți, o scurtă prezentare a lor.

De atunci, singurul … eveniment notabil petrecut la Virtus este legat … tot de FCSB !

Adversarii noștri din această seară l-au transferat, doar pentru ,,dubla” din UCL, pe fostul vârf care a făcut senzație pe Ghencea, în sezonul 2013-2014 !

Vă mai aduceți aminte desigur, de … ,,Il Pifferaio” ! Vârful italian Federico Piovaccari !

,,Imediat după ce s-a tras la sorți pentru primul tur din Liga Campionilor, Virtus și FCSB… sau Steaua București cum se numea înainte, mi-a scris un prieten de la Virtus: nu vii să ne dai o mână de ajutor? M-am gândit că ar fi și o emoție puternică să îmi întâlnesc fosta echipă și să joc din nou la București. Așa a venit alegerea de a mă întoarce pe teren.

În teorie, e doar pentru meciurile cu FCSB. Planul meu este să mă las de fotbal și să mă dedic în totalitate noii mele meserii de agent FIFA. Vreau să joc ultimul meu meci de fotbal la București.

Da, e ceva impresionant pentru mine să revin acolo, știu că se joacă pe Ghencea returul, vreau să mă retrag din fotbal pe noul stadion Ghencea, a declarat Piovaccari, înaintea meciurilor cu FCSB.

Unul dintre cei mai îndrăgiți jucători străini care au evoluat vreodată în campionatul României, reîntâlnirea cu Piovaccari va fi, fără îndoială, … ,,condimentul” acestui tur preliminar cu Virtus !

Echipe probabile

Formula oaspeților iese în evidență astfel doar prin numele atacantului italian ! În rest, ceilalți jucători nu ne spun firește, mai nimic…

Virtus: Passaniti – Battistini, Rinaldi, Pupeschi, Sabato – Golinucci, Montanari – Tortori, Buonocunto, Lombardi – Piovaccari.

În cea ce o privește pe FCSB, aceasta nu l-a inclus în lista UEFA în acest meci pe Alexandru Musi.

Nu vor juca de asemenea, nici Marius Ştefănescu şi Vlad Chiricheş, suspendaţi în acest prim tur preliminar al UEFA Champions League.

Acestora li se adaugă accidentații Octavian Popescu și Alexandru Pantea, nerefăcuți.

În aceste condiții, Elias Charalambous ar putea alinia formula: Târnovanu – Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Lixandru, Șut, Olaru – Băluță, Miculescu, Phelipe.

După cum precizam, partida Virtus – FCSB se joacă la aceeași oră cu semifinala EURO 2024, SpaniaFranța: 22:00 (ora României) !

Partida din preliminariile UEFA Champions League va fi în direct pe Prima Sport 1 și Digi Sport 1 !

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Champions League

PSG – Bayern München, 14 februarie 2023, de la ora 22,00 !

  • février 13, 2023
Paris Saint-Germain a pierdut meciul din deplasare cu AS Monaco (1-3) de sâmbătă 23 februarie din Ligue 1. PSG nu
Champions League

Vinicius Jr. eroul meciului Liverpool – Real Madrid din optimile UCL !

  • février 22, 2023
Prima manșă a optimilor Champions League a adus marți seară un meci excepțional, între două mari forțe ale fotbalului european.