Fotbal International

Argentina – noul val !

Născut la 31 ianuarie 2000, Julián Álvarez este atacant al clubului din Premier League Manchester City și echipa națională Argentinei.

Poreclit La Araña (“Păianjenul“) este cunoscut pentru pressing, abilitatea de a marca, dinamica și jocul exceptional de pase.

Argentina este un izvor nesecat de fotbaliști.

Álvarez s-a alăturat lui River Plate din Argentina de la Atlético Calchín în 2016. Înainte de a semna pentru River, Álvarez a fost în probe cu Boca Juniors și Real Madrid.

Marcând de două ori în cinci jocuri pentru madrileni într-un turneu de tineret, nu a putut să se alăture Realului din cauza restricțiilor de vârstă.

Álvarez a fost promovat în echipa de seniori a lui River Plate, sub managerul Marcelo Gallardo, în sezonul 2018-19. Debutul său la profesioniști în Argentina, a venit pe 27 octombrie 2018.

Álvarez a marcat primul gol al carierei sale de senior pe 17 martie 2019, într-o victorie împotriva Independiente.

În 2020, Alvarez a marcat cinci goluri în șase meciuri din faza grupelor Copa Libertadores.

Pe 25 mai 2022, Alvarez a marcat șase goluri pentru River Plate într-o victorie cu 8-1 în fața Alianza Lima în Copa Libertadores.

Argentina, Manchester City – fotbalul mare

Julian Alvarez a ajuns din Argentina la Manchester City în această vară.

Clubul lui Pep Guardiola l-a cumpărat în ianuarie 2022, de la River Plate, pentru 21,4 milioane de euro, dar l-a mai lăsat 6 luni în Argentina.

A înscris două goluri în meciul Argentina – Croația 3-0, în semifinalele Cupei Mondiale. Alvarez a fost desemnat omul meciului, după ce a înscris în minutele 39 și 69.

Julian Alvarez a marcat patru goluri pentru Argentina la Cupa Mondială din Qatar.

Este cel mai tânăr jucător care a marcat de două ori într-o semifinală sau finală a Cupei Mondiale de la Pelé în 1958 (17 ani și 249 de zile). În turneul final, atacantul a avut doar 5 goluri pentru națională.

Doar alți trei jucători argentinieni au marcat cel puțin trei goluri la aceeași Cupă Mondială înainte de a împlini 23 de ani: Rene Houseman în 1974, Mario Kempes în 1978, Gonzalo Higuin în 2010.

,,… Julian Alvarez mi se pare singurul atacant complet care există...”

Câștigând campionatul mondial cu naționala Argentinei, atacantul Julian Alvarez (22 de ani) a fost lăudat de legendarul atacant Ivan Zamorano.

Fost internaţional chilian, care a participat la Cupa Mondială din 1998, Zamorano a marcat 101 goluri în 173 de meciuri pentru Real Madrid, în perioada 1992-1996, iar în sezonul 1994/1995, a fost golgheterul ligii spaniole. Apoi a petrecut patru ani și jumătate la Inter, unde a câștigat Cupa UEFA în 1998.

Fostul star Inter sau Real Madrid l-a comparat pe jucătorul lui Manchester City cu doi dintre cei mai de succes jucători ai momentului: Erling Haaland și Kylian Mbappé.

Eu eram un atacant central clasic. Eram genul de atacant care nu mai există azi. În fotbalul modern de azi, Julian Alvarez mi se pare singurul atacant complet care există.

E un băiat care face totul bine. Se duce bine în benzi, intră bine în centru din lateral, este primul fundaș al echipei și e solidar cu jucătorii săi. În plus, dă foarte bine cu capul și dă bine cu stângul și dreptul. Are potență fizică pentru sprinturi, dar și pentru distanțe mai mari, după cum a demonstrat la golul contra Croației. E complet!

Haaland nu se descurcă bine în benzi, în timp ce Mbappe am văzut că nu participă mult la joc când e atacant central. Dar, Julian face totul. Este, fără îndoială, viitorul fotbalului din Argentina” a spus Ivan Zamorano.

vs. Haaland ?

Având o concurență serioasă pe post la Manchester City, cu Erling Haaland în calitate de vedetă a echipei, Julian Alvarez a jucat în 20 de meciuri ale echipei lui Pep Gurdiola din acest sezon și doar de opt ori a fost titular. A marcat șapte goluri și a oferit două assist-uri.

50 de milioane de euro este cota de piață actualizată a lui Julian Alvarez, după Cupa Mondială, conform Transfermarkt.

Argentina continuă să producă jucători de top ! Nu degeaba cel mai bun jucător din lume în ultimii ani a fost argentinian.

Noul val, despre care Magadesport v-a vorbit și aici https://magadesport.ro/news/cel-mai-bun-jucator-tanar-al-world-cup-qatar-2022-enzo-fernandez/, începe să se ridice !

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Fotbal International

Televizor: Unde vedem mondialul din Qatar 2022 ?

  • novembre 9, 2022
Drepturile TV pentru meciurile de la CM 2022 au fost achiziționate de Televiziunea Română. Start La televizor vom avea pe
Fotbal International

Ce este nou la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022 ?

  • novembre 13, 2022
Cupa Mondială FIFA 2022 va avea startul duminica viitoare. Deschiderea pe 20 noiembrie, vine la aproape 12 ani după ce