Fotbal International

World Cup 2022: se văd optimile !

Qatar World Cup 2022 ne-a adus niște dueluri memorabile deja. Mai multe partide decisive se vor juca și astăzi în finalele fazei grupelor.

La World Cup 2022 după cum am văzut, sau încheiat meciurile grupelor A și B ale turneului final organizat de Qatar.

La prima vedere rezultate normale, din grupa A World Cup 2022, merg mai departe firesc, Olanda și Senegal (despre valoarea lotului african am vorbit aici https://magadesport.ro/news/cupa-mondiala-2022/) .

În această grupă Ecuadorul a luptat frumos, până la capăt, învingând în meciul de deschidere și încărcătura tribunelor și emoțiile debutului. Apoi a remizat meritoriu cu Olanda și au fost înfrânți greu, în decisiv, de Senegal.

Pentru africani, două ,,ieșiri” din grupe în trei participări la campionate mondiale ! Probabil se va mai vorbi de ei la acest turneu…

World Cup 2022 Grupa B

Și grupa B World Cup 2022 și-a desemnat câștigătoarele: Anglia și SUA. Deloc surprinzător ,,Perfidul Albion” a câștigat grupa en fanfare, zdrobindu-și vecinii din Regat, Țara Galilor, în ultimul meci cu un sec 3 la 0. Și-au respectat blazonul, am putea spune…

Cei născuți mai recent ar putea replica ceva de genul ,,și ce ?! credeai că vor face un blat sau ce !? crezi că sunt din… Balcani !?” Le vom recomanda să citească statisticile și cronicile din calificările pentru Mexic 86, unde Anglia s-a aflat în grupă cu Irlanda de Nord, Turcia și … România.

Bref, Anglia a ocupat locul 1 iar SUA locul 2 devansând atât Țara Galilor, principala contracandidată conform previziunilor… Cele două sunt în optimile World Cup 2022.

Numai că ,,nuca tare” a grupei s-a dovedit a fi…Iran. Văzută ,,acasă” chiar după primul meci (2 la 6 cu Anglia), persanii și-au revenit miraculos și au luptat până în ultimul minut al grupei cu SUA. Au pierdut la limită, cu capul sus.

Când la noi vom sărbători sfântul Andrei, adică AZI, grupele C și D își vor trimite cele mai puternice naționale în optimile de finală ale Qatar 2022.

World Cup 2022 Grupa C

Grupa C a World Cup 2022, foarte puternică și complicată, ofreră în acest moment șanse la calificare tuturor celor patru componente, în funcție de jocul rezultatelor (și el complicat).

Ne vom rezuma a spune că aici orice se poate întâmpla. Chiar și o victorie nesperată a saudiților contra Mexicului.

Doar au învins și Argentina ( https://magadesport.ro/news/fifa-world-cup-qatar-2022/ )!

Așadar, azi 30.11.2022 de la ora 21,00, în direct la TVR 1 de pe Lusail, Arabia Saudită – Mexic !

Formule de start probabile:

Arabia Saudită: Al-OwaisAbdulhamidAl-AmriTambaktiAl-BuraykKanno Al-BuraikanAl-AbedAl-NajeiAl-DawsariAl-Shehri

Mexic: Ochoa SanchezMorenoMontesGallardoHerreraAlvarezChavezLozanoJimenezVega

Polonia – Argentina este un meci de infarct, de 1, X, 2… Valoarea celor două echipe se cunoaște, va fi un meci pe viață și pe moarte și după cum am amintit, orice echipă se poate califica, la fel cum foarte bine oricare dintre ele poate pierde chiar și locul 2…

Polonia: Szczesny – Cash – Glik – Kiwior – Bereszynski – Zielinski – Bielik, Krychowiak – Frankowski – Milik – Lewandowski.

Argentina: Emiliano MartinezMolina – OtamendiLisandro MartinezTagliaficoFernandez, ParedesDe PaulMessiLautaro MartinezDi Maria.

World Cup 2022 Grupa D

Prima echipă calificată în optimile Qatar 2022, a fost Franța din grupa D.

Acestea fiind stabilite, trebuie să spunem că Franța este o candidată serioasă la titlul World Cup 2022, dispune de jucători formidabili și greu i se poate opune cineva în drumul spre finală.

Relaxați fiind, cocoșii pot aborda meciul cu Tunisia și cu alți jucători, cu alt aplomb … Asta nu înseamnă că Tunisia poate emite vreo pretenție, măcar pentru un punct. Cu toate acestea ambițioșii africani vor încerca…

Vor fi probabil în teren:

Tunisia: Dahmen – BronnTalbiMeriah – KechridaSkhiriLaidouniAbdi – MsakniSliti – Khazri

Tunisia


Franța: Mandanda – PavardKonateVaraneCamavinga – GuendouziFofana – ComanGriezmannMbappe – Thuram

Cu totul altfel stau lucrurile în celălalt meci, Danemarca – Australia. Manșa a treia și ultima a meciurilor din Grupa D a Cupei Mondiale programate miercuri va fi meciul care va trimite a doua echipă din grupa D, în optimi.

Problema valorii dintre cele două echipe nu se pune, Danemarca fiind superioară Australiei, dar forma jucătorilor din ambele echipe poate decide acest meci.

La acest mondial s-au văzut rezultate care au răsturnat cotele pariurilor, la meciuri mai simple, dacă ar fi să amintim doar Belgia – Maroc…

Danezii vor juca probabil cu: Schmeichel – AndersenKjaerChristensen – KristensenHoejbjergEriksenMaehle – OlsenDolbergDamsgaard

în timp ce Australia îi va trimite în teren pe:

Ryan – KaracicSouttarRowlesBehichLeckieIrvineMooyMcGree, Goodwin – Duke

Pentru mai multe știri și informații de la Qatar 2022 rămâneți pe Magadesport !

Australia
Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Fotbal International

Televizor: Unde vedem mondialul din Qatar 2022 ?

  • novembre 9, 2022
Drepturile TV pentru meciurile de la CM 2022 au fost achiziționate de Televiziunea Română. Start La televizor vom avea pe
Fotbal International

Ce este nou la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar 2022 ?

  • novembre 13, 2022
Cupa Mondială FIFA 2022 va avea startul duminica viitoare. Deschiderea pe 20 noiembrie, vine la aproape 12 ani după ce