Fotbal Intern

FRF în pragul colapsului ?

FCU Craiova, Progresul București și AFC Rapid (o asociație non-profit, diferită de clubul din Superliga, care revendică și ea marca ,,Rapid București”) au inițiat prin finanțatorul oltenilor, Adrian Mititelu, un proces împotriva Federației Române de Fotbal ! Reclamanții impută FRF, nici mai mult nici mai puțin, funcționarea ilegală în ultimele 2 decenii ! La prima vedere, acțiunea poate fi privită ca … ,,nebunească” ! Cu toate acestea, ea a luat o amploare neașteptată ! Tribunalul București a dat în prima fază, joi 4 iulie, o decizie favorabilă acțiunii lui Mititelu &co. ! Hotărârea poate stârni un adevărat cutremur în fotbalul românesc, mai ales dacă soluțiile justiției vor continua pe aceeași linie !

FRF a reacționat imediat după decizia Tribunalului București, printr-un comunicat pe care îl prezentăm integral !

În primul rând, reprezentanții Departamentului Juridic din cadrul FRF anunță contestarea decizie prin apel !

,,Tribunalul Bucuresti a decis astăzi, într-o primă etapă procesuală, respingerea unei cereri administrative a FRF de actualizare a unor informații dintr-un registru al Tribunalului București.

Această decizie este nedefinitivă, FRF formulând deja apel ce va fi judecat de Curtea de Apel București, și oricum lipsită de autoritate de lucru judecat, fiindcă nu privește o dispută, un litigiu. Ci o procedură administrativă (necontencioasă).

Este lipsit de orice dubiu că FRF funcționează și a funcționat deplin legal” !

FRF: ,,Dezinformările lansate în spațiul public (…) atrag răspunderea civilă a persoanei care le emite” !

FRF condamnă de asemenea, promovarea informațiilor false și dezinformările vehiculate în spațiul public ! Menționând că se vor lua măsuri împotriva celor care le propagă, pe căi legale !

,,Orice persoană interesată poate verifica în mod simplu veridicitatea acestor afirmații. Lecturând mențiunile din Registrul Federațiilor cu privire la Statutul FRF în vigoare, respectiv și mandatul Președintelui FRF.

Dezinformările lansate în spațiul public privind “funcționarea ilegală a Federației”, “anularea mandatului Președintelui” etc., reprezintă afirmații factuale false, făcute cu rea-credință, și atrag răspunderea civilă a persoanei care le emite, respectiv propagă, fără verificare » a mai transmis Federația.

Adrian Mititelu: ,, Federația funcționează în afara legii” !

Scandalul dintre Adrian Mititelu și FRF este foarte vechi și a pornit din 2011 ! Atunci când Comitetul Executiv al FRF a votat ca Universitatea Craiova (patronată atunci de Mititelu) să fie ,,dezafiliată provizoriu” ! Apoi a fost exclusă definitiv de Adunarea Generală a Federației !

Mircea Sandu se afla pe atunci la conducerea forului suprem al fotbalului românesc ! De atunci, acesta, ca și instituția Federației, au devenit pentru Mititelu ,,inamicii publici nr. 1” !

Vulcanicul finanțator al FCU Craiova (acum), echipă care la finalul sezonului 2023-2024 al Superligii României a retrogradat direct în liga a II-a (așa cum Magadesport vă informa aici: https://magadesport.ro/fc-voluntari-si-fcu-craiova-retrogradatele-directe-ale-sezonului-2023-2024/ ), a postat și el un mesaj acid la adresa FRF !

,,Tribunalul București tocmai ce a decis că Răzvan Burleanu nu este președinte! A trebuit să treacă 12 ani să se facă dreptate!

În acest moment Federația funcționează în afara legii ! Burleanu și compania au uzurpat Federația!a transmis Adrian Mititelu.

Mitică Dragomir: ,,… Spun că e ilegal constituită” !

Conform acuzațiilor, dacă FRF funcționează ilegal, toate deciziile acesteia sunt prin urmare, lovite de nulitate !

Cluburile din Superliga și liga a II-a, potrivit deciziei tribunalului împotriva FRF, nu mai sunt afiliate nicăieri !

Echipa națională este și ea afectată ! De asemenea licențele acordate, hotărârile adunărilor generale, regulile instituite de FRF (precum cea a introducerii în echipă ca titulari a jucătorilor sub 21 de ani), absolut toate acestea, vor fi considerate ca nelegale !

Fostul președinte al LPF și vicepreședinte al Federației Române de Fotbal, Dumitru Dragomir, confirmă și el, în mod apocaliptic, justețea acțiunilor împotriva FRF:

,,Eu care am fost vicepreședintele Federației, spun că e ilegal constituită” !

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Fotbal Intern

România vs. Belarus – victoria, singura opțiune acceptată !

  • mars 28, 2023
România – Belarus, al doilea meci din preliminariile pentru EURO 2024, care se joacă astăzi de la 21:45, pe Arena
Fotbal Intern

Sportul Studențesc – șanse de revenire ?

  • mars 30, 2023
,,Gașca Nebună”, cum este supranumită gruparea studenților este una dintre cele mai vechi echipe de fotbal din țară. Înființat în