Ligue 1

Alexi Pitu, fotbal de la Farul la Bordeaux !

Mijlocașul ofensiv Alexi Pitu, în vârstă de 20 de ani, va părăsi clubul de fotbal Farul Constanța pentru Girondins de Bordeaux, echipă retrogradată în divizia secundă în Franța anul trecut. Contractul se întinde pe o perioadă de patru ani și jumătate.

Fotbalul constănțean continuă să producă. Gică Hagi va primi o sumă de transfer finală de 2 milioane de euro și procent dintr-o eventuală  revânzare.

Alexi Pitu și-a făcut debutul în Liga 1 în sezonul 2018 la doar 16 ani, devenind un jucător cheie pentru echipa de fotbal a lui Hagi sezonul trecut, având 32 de apariții în Liga 1 în sezonul 2021/2022.

Alexi Pitu

„Dornici să își întărească sectorul ofensiv, cei de la Girondins de Bordeaux ar urma să înregistreze transferul lui Alexi Pitu de la Farul Constanța. Internaționalul român de tineret joacă pe postul de extremă stânga. În vârstă de 20 de ani, are o ușurință de a acționa în spații mici și capacitatea de a juca în adâncime, calități care au sedus conducerea lui Bordeaux. Se așteaptă ca el să semneze pentru patru ani și jumătate. Suma de transfer ar fi de două milioane de euro”, potrivit informatiilor cotidianului L’Equipe confirmate de RMC Sport.

Fotbalul și performanța ? Din familie …

Steaua anilor 2000, cu Adrian Pitu în dreapta arbitrului, în ,,eternul derby” cu Dinamo

Alexi Pitu este nepotul fostului fotbalist Adrian Pitu de la Steaua, un jucător foarte bun, mijlocaș al echipei din Ghencea al anilor 2000. Adrian Pitu a mai evoluat în carieră la mai toate echipele de fotbal bucureștene din top, dar și în străinătate. Vârful carierei sale a fost însă la Steaua București cu care a evoluat și în cupele europene în fața unor formații de primă mână din Europa.

Adrian Pitu, unchiul lui Alexi

În România, Pitu este considerat un jucător de fotbal deosebit de precoce. Capabil să joace fotbal în toate pozițiile de atac, dar de obicei evouează în aripa stângă. La 17 ani, a devenit cel mai tânăr jucător de fotbal român care a jucat într-un meci de cupă europeană la fotbal.

Antrenat la Academia Gheorge Hagi din țară, Pitu este văzut ca un atacant tehnic, capabil să pătrundă în adâncime. Dar și să marcheze: în acest sezon, a marcat cinci goluri în ligă, primul din carieră și a distribuit cinci pase decisive, în 19 meciuri, devenind unul dintre motoarele clubului său, ceea ce l-a făcut o țintă de alegere pe piața transferurilor. A fost urmărit și de Glasgow Rangers și Norwich, în campionatul de fotbal.

Alexi Pitu

Românul va fi însărcinat să conducă Bordeaux către promovarea în Ligue I de fotbal. Actualmente, girondinii se află pe locul 2 în Ligue 2, cu două puncte înaintea locului trei, Metz.

Pitu a fost adus ca înlocuitor pentru eventuala plecare a lui Alberth Elis. Atacantul din Honduras este se pare în negocieri cu echipe din SUA, campionat de fotbal în care a mai evoluat.

Alberth Elis

Gică Popescu mizează pe Pitu

« În ultimele luni, eu personal am avut contact cu mai multe cluburi din afară, m-au întrebat cât costă, câți ani are, cum joacă. Prima ofertă serioasă și scrisă a venit de la Bordeaux.

Pentru că noi considerăm – și la fel și el – că e o oportunitate bună pentru el. Toată lumea consideră că echipa va promova. El a semnat pe 4 ani și jumătate și el speră ca, din vară, să joace în Ligue 1.

Are un contract foarte, foarte bun … El a copilărit în Germania o bună perioadă, vorbește perfect germana, dar franceza o învață. Știe engleza. Când mergi la o echipă, sunt anumite situații, deci lucrurile se pot schimba în 6 luni cum nu îți poți închipui. Depinde cum este văzut actualul antrenor, sau dacă vine altul, sau alte chestii.

El merge la o fostă campioană a Franței, e un pas mare făcut în cariera lui. Noi ce putem să facem? Îl pregătim până la scara avionului. Nu mai depinde de Hagi, de mine, de nimeni.

Noi l-am educat, l-am făcut să joace în Liga 1 și a avut evoluții excelente în acest an, deci depinde acum de cluburile din străinătate și de jucător, de alte aspecte pe care noi nu le mai putem controla când pleacă de la club« , a spus Gică Popescu, presedintele clubului de fotbal Farul.

Giovanni Becali, din nou la masa negocierilor

Vă dau în premieră, azi noapte Gică Hagi l-a vândut pe Alexi Pitu la Girondins Bordeaux … Am tratat cu Gică toată noaptea, până la ora 04:00 … O echipă care a avut probleme financiare, care a avut o gaură de 80-90 de milioane de euro. O echipă emblematică din fotbalul francez. Sunt acum pe locul doi după Le Havre şi încearcă să reintre în Ligue 1, unde le-a fost locul întotdeauna … semnează două contracte. Unul pentru liga secundă, unde este echipa acum şi altul pentru Ligue 1, când va promova echipa. Sunt prime la goluri, la assist. Pentru cinci goluri şi assist-uri are 10.000 de euro primă. Pentru 10 goluri şi assist-uri are 20.000”, a declarat impresarul Giovanni Becali, cel care a perfectat înțelegerea dintre cele două cluburi de fotbal.

Tânărul de 20 de ani părăsește astfel gruparea constănțeană de fotbal pentru a căuta promovarea în Ligue 1 din Hexagon, cu Bordeaux.

Rămâneți conectați la Magadesport pentru cele mai noi știri și informații legate de sport !

Alexi Pitu
Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Ligue 1

PSG – prima variantă pentru Messi ?

  • décembre 21, 2022
PSG a câștigat o bătălie cu Barcelona și Inter Miami (clubul lui David Beckham) care l-au dorit pe Messi în
Ligue 1

Neymar – ,,pe făraș” la PSG ?

  • janvier 5, 2023
PSG l-a trecut pe Neymar pe lista de transferuri. Campioana Franței a stabilit prețul pentru starul brazilian și a găsit