Alte sporturi

Australian Open 2023 în ianuarie !

Australian Open 2023, turneu de tenis de Grand Slam, are loc la Melbourne Park, în perioada 16–29 ianuarie 2023.

Va fi cea de-a 111-a ediție a Australian Open și cea de-a 55-a ediție a Open Era, și primul turneu major de tenis al anului 2023.

Australian Open va avea ca și în anii precedenți, sponsor principal Kia.

Australian Open se vede în săptămâna 16 – 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport. De asemenea și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).

Rafael Nadal și Ashleigh Barty sunt campionii en-titre la simplu masculin și feminin. Barty a ales să nu-și apere titlul după ce s-a retras din sport în martie 2022.

Australian Open 2023 va fi fără doar și poate unul dintre cele mai interesante turnee în sezonul competițional.

Australian Open 2023 – Favoriții

Primii 5 capii de serie la simplu masculin sunt în ordine Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, Casper RuudStefanos Tsitsipas și Novak Djokovic.

Alcaraz

În timp de la simplu feminin sunt Iga Świątek, Ons Jabeur, Jessica Pegula, Caroline Garcia și Arina Sabalenka.

Iga Świątek

Novak Djokovic, care nu a fost lăsat să joace în 2022, va reveni la Melbourne.

În același timp ce Carlos Alcaraz va fi prezent pe tabloul principal din postura de lider mondial.

Rafael Nadal e campionul en-titre și va încerca fără îndoială să-și păstreze coroana. Pe lângă cei 3 mai sunt și alți jucători care pot produce surprize la Antipozi.

Rafa Nadal

În Australia, opinia publică s-a shimbat la un an de la scandalul monstru care l-a avut în prim-plan pe Novak Djokovic!

71% dintre australieni au salutat decizia de a-l interzice la ediția din 2022. 41% dintre respondenți se opun intrării acestuia în țara de la Antipozi.

Australian Open 2023 – Opinii

Nick Kyrgios, campion la Australian Open în proba de dublu, e de părere că țara sa ar trebui să fie « foarte fericită » că Novak Djokovic va reveni la primul turneu de Grand Slam al anului.

« Este sănătos, pregătit să joace și să ofere un spectacol aparte pentru fanii noștri. Suntem foarte fericiți că este alături de noi … este cel mai bun din lume, după părerea mea », a spus Kyrgios.

Mats Wilander

Multiplul campion al anilor 80, Mats Wilander, este de aceeași părere. ,,Îl văd pe Nole drept favorit clar, în fața lui Medvedev, care dă tot ce are mai bun pe terenuri dure, și a lui Nadal, campionul en-titre. Singurul lucru care îl poate trăda pe Djokovic este tocmai dorința sa de a exagera, de a demonstra, după tot ceea ce i s-a întâmplat în Australia în urmă cu un an, că acel turneu este casa lui« , a spus suedezul.

Casper Ruud

Românce la Australian Open 2023

Patricia Țig

România va fi reprezentată la turneul Australian de Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Patricia Țig.

Irina Begu

Campioana nostră Simona Halep este suspendată provizoriu din circuitele WTA și ITF și nu a avut drept de înscriere în primul turneu de mare șlem al anului, Openul Australian.

Ediția trecută a Australian Open a fost un succes notabil pentru tenisul românesc.

Sorana Cîrstea a ajuns în optimile de finală, pierzând în fața liderului, Iga Swiatek.

Simona Halep a încheiat competiția în aceeași rundă învinsă de Alizee Cornet.

Ana Bogdan se va bucura să revină în Australia după ce a fost eliminată repede în 2021.

Jacqueline Christian caută să-și depășească performanța de la turneul trecut care a consemnat o primă victorie din cariera sa, la un asemenea nivel.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Alte sporturi

Fotbalul se joacă pe goluri ? Da, dar și pe iarbă…

  • octobre 9, 2022
Ghete de fotbal pentru…gol ! Opțiunile pentru ghetele de fotbal profesionist sau nivel amator sunt variate și multiple. Fiecare jucător,
Alte sporturi

București: maraton organizat cu prilejul zilei de 1 decembrie

  • novembre 11, 2022
Evenimentul „Maraton Ediția 1 Decembrie” este organizat de Elite Club Sportiv în parteneriat cu Primăria Sector 3. Competiția se va