Alte sporturi

Campionatul Mondial de Handbal masculin 2023

Campionatul Mondial de handbal masculin va avea loc în Polonia și Suedia în perioada 11-29 ianuarie 2023. România nu s-a calificat în primele 32 de echipe ale lumii prezente la turneu.

Turneul va avea loc în 9 orașe: patru în Polonia (KatowicePłockCracovia și Gdańsk) și cinci în Suedia (StockholmMalmöGöteborgJönköping și Kristiansand).

Meciul de deschidere se va desfășura la Katowice, iar finala la Stockholm.

Campionatul Mondial de Handbal 2023 – Desfășurare

Gazdele Cupei Mondiale și campionii mondiali în exercițiu s-au calificat direct.

În conformitate cu regulile Federației Internaționale de Handbal, numărul obligatoriu de locuri alocate fiecărei Federații Continentale de Handbal a fost împărțit astfel: câte 4 locuri în Africa, Asia și Europa.

Datorită faptului că există mai mulți organizatori din aceeași confederație (Europa), numărul locurilor obligatorii alocate acestei confederații a fost redus corespunzător.

Ca atare, doar 3 locuri erau disponibile în Europa, în timp ce Africa și Asia și-au păstrat cele 4 locuri alocate.

Din 2021, jocurile panamericane sunt împărțite în două zone.

Oceania va avea un loc suplimentar, dar numai dacă una dintre echipele naționale ale regiunii termină cel puțin pe locul 5 la Campionatele Asiei.

Federația Internațională de Handbal va acorda wildcard-uri suplimentare, deoarece echipele din Oceania nu au îndeplinit această cerință la Campionatele Asiei din 2022.

În plus, există 12 locuri de performanță care vor fi ocupate de echipele clasate pe locul 1-12 de la Campionatele Mondiale anterioare.

Campionatul Mondial de Handbal 2023 – Favorite

Prima favorită este Danemarca, care a câștigat trofeul în 2019 și 2021. De asemenea, agențiile de pariuri sportive online au luat în considerare acest lucru. Au oferit danezilor prima șansă și o cotă de 2,65 la câștigarea trofeului (cotă 5,00).

Urmează Suedia (cotă 7,50) și Norvegia (cotă 15,00). Apoi Croația (cotă 17,50) și Germania (cota 20.00). Echipe cu șanse mai mici la câștigarea trofeului ar fi Egipt (cota 25.00) și Islanda (cota 25,00).

Danemarca a participat de 24 de ori la Campionatul Mondial și l-a câștigat la ultimele două apariții, prima dată în 2019.

În schimb, a doua favorită, Spania, este campioană mondială la edițiile din 2005 și 2013.

Franța are în schimb un palmares impresionant ! El conține nu mai puțin de șase titluri mondiale, ultimul fiind obținut la ediția din 2017.

La Mondial va fi prezentă o singură debutantă: Belgia. Aceasta a obținut calificarea în martie 2022 și este o reprezentativă în plină ascensiune.

Campionatul Mondial de handbal masculin este organizat de Federația Internațională de Handbal din 1938.

Prima Cupă Mondială a avut loc în Germania în 1938 și au participat patru echipe din Europa.

De-a lungul istoriei sale, Cupa Mondială a fost dominată de echipe europene. Toate edițiile de până acum au fost câștigate de europeni.

Organizarea Campionatului Mondial s-a schimbat de-a lungul anilor. Inițial, atât tururile de calificare, cât și turul principal au fost competiții pe grupe. Recent însă, a fost adoptat un format eliminatoriu după rundele de calificare.

Campionatul Mondial de Handbal 2023 – fără România !

Din păcate, România nu va fi prezentă la Mondialul din Polonia și Suedia. Echipa noastră nu a mai ajuns la un Campionat Mondial din 2011, când am terminat pe locul 19.

România a fost cândva printre giganții la handbal masculin, câștigând patru titluri mondiale în 1961, 1964, 1970 și 1974 și o medalie de bronz în ediția din 1967. 1972, 1980, 1984.

România, qvadruplă campioană mondială la handbal masculin
Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Alte sporturi

Fotbalul se joacă pe goluri ? Da, dar și pe iarbă…

  • octobre 9, 2022
Ghete de fotbal pentru…gol ! Opțiunile pentru ghetele de fotbal profesionist sau nivel amator sunt variate și multiple. Fiecare jucător,
Alte sporturi

București: maraton organizat cu prilejul zilei de 1 decembrie

  • novembre 11, 2022
Evenimentul „Maraton Ediția 1 Decembrie” este organizat de Elite Club Sportiv în parteneriat cu Primăria Sector 3. Competiția se va