Alte sporturi

Cîrstea vs. Kvitova – pentru un loc în finala de la WTA 1000 Miami Open !

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Petra Kvitova numărul 12 în ierarhia tenisului mondial feminin, în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami.

După cum Magadesport vă informa aici: https://magadesport.ro/news/sorana-cirstea-in-semifinalele-wta-1000-de-la-miami/ , Sorana Cîrstea a ajuns în semifinalele WTA Miami după ce a învins-o pe numărul 2 WTA, Aryna Sabalenka, în două seturi cu scorul de 6-4 și 6-4.

Trebuie subliniat aici marele merit al româncei, întrucât Aryna Sabalenka era creditată ca mare favorită la câștigarea acestui turneu. Jucătoarea din Bielorusia este una dintre cele mai puternice jucătoare din lume. De asemenea, este și în mare formă, poziția sa din WTA vorbind de la sine despre aceste lucruri.

De altfel, ea a câștigat deja în acest sezon turneul Australian Open și s-a calificat în finala Indian Wells.

A pierdut acolo însă în fața Elenei Rybakina … O altă jucătoare foarte bună, care va lupta și ea pentru un loc în finala de la Miami.

Rybakina poate ajunge în finala de la Miami

Să sperăm că acolo o va întâlni pe Sorana !

Cum spuneam, Sabalenka a fost surprinsă de jocul Soranei, la final fiind extrem de nervoasă. Dar a recunoscut cu sportivitate superioritatea jocului româncei, la interviurile de la finalul meciului.

,,Am încercat să joc la cel mai bun nivel al meu până la ultimul punct. Însă nu am reușit să mă adaptez condițiilor. Data viitoare, va fi mai bine.

Au fost câteva lecții pe care le-am primit în acest start de sezon. Încerc să învăț din ele, să mă resetez și să muncesc. Voi încerca să fac tot ce e posibil pentru a juca din nou la cel mai înalt nivel”, a declarat bielorusa.

Cîrstea vs. Kvitova

Petra Kvitova, pe de altă parte, a trecut destul de dificil de Ekaterina Alexandrova. Meciul a durat două ore și 13 minute și s-a încheiat 6-4, 3-6, 6-3.

Chiar ea recunoștea testul greu de care a trecut în fața Alexandrovei: ,,A fost o confruntare grea, în special mental. Ekaterina a jucat fantastic şi pot spune despre jocul ei că este complet. Loveşte mingea extrem de corect, mereu în plin. A fost foarte dificil, în special pe serviciul ei. A trimis multe mingi puternice şi bine plasate, a declarat Kvitova după victorie.

Sorana Cîrstea și Petra Kvitova au avut zece confruntări în circuitul WTA, jucătoarea din Cehia având mai multe victorii decât Sorana. La general scorul este de șase la patru.

Cîrstea câștigat în fața  Kvitovei la turneele de la Copenhaga din 2010, Toronto 2013, Australian Open 2021 și Australian Open în 2022.

La rândul său, Kvitova a învins-o pe Cîrstea în turnee din 2008, 2010, 2012, 2014, 2016 și 2022.

,,E plăcut să joc împotriva Soranei Cîrstea, o jucătoare care se află şi ea în formă, ca şi mine. Am dat bătălii frumoase de-a lungul timpului şi ne-am pregătit împreună înainte de turneu. Mi se pare remacabil că altcineva de peste 30 de ani joacă atât de bine şi sunt fericită că va fi un duel al “senioarelor”. Sunt bucuroasă pentru Sorana, pentru cum joacă, e într-o formă excepţională. Va fi extrem de plăcut să o înfrunt din nou, a adăugat Petra Kvitova.

Premii fabuloase

Meciul Soranei Cîrstea cu Petra Kvitova se joacă pentru accederea în finala turneului de tenis de la Miami și binențeles pentru o importantă sumă de bani.

O calificare în finală aduce jucătoarei un bonus de 662.000 de dolari. În plus, învingătoarea din finală și implicit câștigătoarea turneului WTA 1000 de la Miami, va câștiga1.2 milioane de dolari.

În finală, învingătoarea din meciul Cîrstea – Kvitova va întâlni câștigătoarea meciului dintre Elena Rybakina – Jessica Pegula din cealaltă semifinală.

Jessica Pegula luptă și ea pentru trofeul de la Miami

Partida va avea loc azi, 31.03.2023, în jurul orei 22:00, iar în România o puteți vedea la TV pe Digi Sport 2.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Alte sporturi

Fotbalul se joacă pe goluri ? Da, dar și pe iarbă…

  • octobre 9, 2022
Ghete de fotbal pentru…gol ! Opțiunile pentru ghetele de fotbal profesionist sau nivel amator sunt variate și multiple. Fiecare jucător,
Alte sporturi

București: maraton organizat cu prilejul zilei de 1 decembrie

  • novembre 11, 2022
Evenimentul „Maraton Ediția 1 Decembrie” este organizat de Elite Club Sportiv în parteneriat cu Primăria Sector 3. Competiția se va