Alte sporturi

Handbal – unde vedem semifinalele CM 2023 ?

Arena ERGO din Gdansk își ia rămas bun de la meciurile Campionatului Mondial de handbal masculin 2023. Portul de la Marea Baltică va vedea o ciocnire de nivel mondial între Spania și Danemarca, contând pentru accederea în finala turneului.

Handbal în semifinalele CM 2023 la Gdansk, Polonia. Acest meci încheie și implicarea poloneză în campionatul mondial de handbal găzduit împreună cu Suedia. Finala campionatului mondial se va desfășura precum se știe, la Stockholm.

Este, de asemenea, o reeditare a semifinalei CM de handbal masculin din 2021. Acel meci le-a adus danezilor o victorie cu 35:33 în drumul lor spre aur. Atunci, în Egipt, Spania a trebuit să se mulțumească cu bronzul.

Danezii sunt o echipă însetată să continue să facă istorie în handbal.

Danezii, favoriți !

Câștigând cu 17 goluri avans cu Ungaria în sferturi, campionii en titre au un nou record la CM de handbal. Și anume, 26 de meciuri fără înfrângere la rând, cu 24 de victorii și două egaluri.

Mikkel Hansen

Dacă vor câștiga turneul 2023, nordicii vor deveni prima echipă din istorie care va câștiga trei titluri la rând.

Până acum, ei au câștigat șase partide și au remizat una în meciurile lor la Polonia/Suedia 2023. Peste tot unde au evoluat în meciurile preliminare, runda principală și sferturile de finală, înainte de a ajunge la Gdansk să înfrunte Spania, au lăsat impresia că nimeni nu îi va putea opri.

De altfel, Magadesport anticipa acest lucru aici: https://magadesport.ro/news/handbal-campionatul-mondial-2023-la-start/ .

Suntem într-o semifinală a unui campionat mondial și asta este uimitor … sunt atât de entuziasmat și abia aștept să joc acest meci. De aceea jucăm handbal; pentru toate aceste meciuri, semifinale, finală și aceste titluri …”, spune înaintea confruntării danezul Emil Jakobsen.

Jakobsen

Jakobsen, cu 23 de goluri marcate pentru echipa sa, este însă conștient de forța echipei naționale de handbal a spaniolilor.

Apărarea noastră trebuie să fie foarte bună și, desigur, Niklas Landin trebuie să aibă un meci bun în poartă … Avem o șansă bună dacă apărarea noastră este bună și atacul nostru are un flux bun și vom ocazii de a marca … Vargas (portarul Spaniei) va avea multe salvari, așa că trebuie să creăm multe șanse ca să dăm multe de goluri …”, a mai adăugat danezul.

Landin

Spania – apărarea și contraatacul rapid, puncte forte !

Spania a ajuns până aici cu  șase victorii în cele șapte meciuri, pierzând doar o dată, împotriva Franței.

Au jucat sferturile de finală la Gdansk, nu au fost nevoiți să călătorească și asta le-a adus forța și prospețimea în fața Norvegiei. Însă reprizele de prelungire ale meciului au cântărit greu în refacerea spaniolilor.

Mă simt epuizat fizic, dar sunt și mai epuizat psihic … dar cu victoria în buzunar, se simte diferit. Nu aș putea fi mai mândru de echipa mea cu ceea ce am făcut, luptând împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume timp de 80 de minute, cu o mulțime de suișuri și coborâșuri. Chiar dacă am fi pierdut, aș fi atât de mândru de acești tipi”, a spus imediat după calificarea în dauna Norvegiei, portarul Spaniei, Gonzalo Perez de Vargas.

Vargas

În acest meci el a avut 17 parade decisive în fața norvegienilor, salvând tot atâtea goluri posibile și contribuind decisiv la victoria Spaniei și implicit la accederea în semifinale.

Portarii Danemarcei și Spaniei însumează o cifră impresionantă, cu peste 400 de prezențe în echipele lor naționale de handbal. Cu siguranță tot ei vor fi cei care vor face diferența între cine va fi din nou, medaliat cu aur, argint sau bronz la această ediție a turneului mondial de handbal.

Fără doar și poate revanșa pentru înfrângerea din mondialul egiptean de handbal 2021 contează mai puțin în comparație cu miza actuală. Însă ea se va înfăptui ca un fel de bonus pentru spanioli dacă vor câștiga.

Lupta ! Așa cum facem în fiecare meci” – Daniel Dujshebaev fundașul Spaniei

Probabil este și țelul fundașului stânga din echipa Spaniei, Daniel Dujshebaev despre care Magadesport v-a vorbit aici: https://magadesport.ro/news/handbal-cine-va-juca-finala-de-la-stockholm/  .

El a marcat de șapte ori în acea înfrângere din fața Danemarcei, în urmă cu doi ani. Acum a contribuit decisiv la calificarea echipei în competiție anul acesta, egalând cu o secundă rămasă la sfârșitul celor 60 de minute împotriva Norvegiei. Astfel, Spania a împins partida în prelungiri și ulterior, a câștigat.

Va fi un meci foarte bun și disputat, iar Spania a mai fost în această situație de multe ori înainte, dar ambele echipe au unii dintre cei mai buni portari din lume și asta ar putea decide în final pe care dintre ei va avea. cea mai buna zi. Știm prea bine că sunt o echipă uimitoare (nn. danezii) … sunt ca Norvegia. Desigur, Norvegia îl are Sander Sagosen iar Danemarca îl are Mikkel Hansen, dar în spatele lui, încă o mulțime de jucători de cel mai înalt nivel, cum ar fi Landin, Gidsel,  Pytlick, aproape toți … în plus, au și alți jucătorii, accidentați, uimitori …” spunea Daniel Dujshebaev.

Care le este strategia pentru a-i înfrânge totuși pe danezi ? „Lupta ! Așa cum facem în fiecare meci. Suntem o echipă care luptă timp de 60 sau chiar 80 de minute. Trebuie să fim concentrați tot timpul și să încercăm să nu greșim, nu trebuie să-i lăsăm să se simtă confortabil pe teren și asta este important.”, a conchis internaționalul spaniol.

Alex Dujshebaev, fratele lui Daniel, internațional spaniol, de asemenea

Unde se văd semifinalele ?

Așadar, o adevărată confruntare a titanilor azi, la Gdansk de la ora 19,00 și la Stockholm, de la ora 22,00 – Danemarca – Spania respectiv Suedia –  Franța !

Puteți urmări pe televiziunile din România aceste dueluri pe Digi Sport și Prima Sport !

Rămâneți pe Magadesport și o veți fi printre primii informați de evenimentele importante din sportul mondial !

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Alte sporturi

Fotbalul se joacă pe goluri ? Da, dar și pe iarbă…

  • octobre 9, 2022
Ghete de fotbal pentru…gol ! Opțiunile pentru ghetele de fotbal profesionist sau nivel amator sunt variate și multiple. Fiecare jucător,
Alte sporturi

București: maraton organizat cu prilejul zilei de 1 decembrie

  • novembre 11, 2022
Evenimentul „Maraton Ediția 1 Decembrie” este organizat de Elite Club Sportiv în parteneriat cu Primăria Sector 3. Competiția se va