Alte sporturi

Sorana Cîrstea în semifinalele WTA 1000 de la Miami !

Jucătoarea noastră a învins-o pe Aryna Sabalenka câștigătoarea Australian Open și numărul 2 mondial, cu 6-4 6-4.

Victoria a propulsat-o pe româncă în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami.

Reinventată sub cârma fostului campion de la Australian Open, suedezul Thomas Johansson, Sorana a obținut cel mai prestigios rezultat la Miami în ultimii ani, egalându-și performanța din 2013, când a câștigat finala unui alt turneu important.

Magadesport vă vorbea despre parcursul excepțional al Soranei Cîrstea la WTA 1000 de la Miami, aici: https://magadesport.ro/news/sorana-cirstea-in-sferturi-la-wta-1000-de-la-miami/ .

Jucătoarea noastră avea un plan de joc elaborat împotriva sportivei din Belarus. Trebuia să-și împiedice adversara să domine cu lovituri puternice de pe linia de fund.

Într-un interviu pentru presa din România, Cîrstea a dezvăluit care a fost momentul decisiv al jocului în sferturi.

Cum a învins-o Sorana Cîrstea pe Sabalenka ?

,,A fost foarte important începutul puternic. Știam că dacă nu încep bine, Aryna odată ce are un break sau un anumit avantaj, va fi greu de bătut.

La 4-3, după ce mi-am pierdut serviciul, a fost extrem de important să stau concentrată, să urmăresc planul de joc, să fiu agresivă în joc. Cred că acolo s-a jucat meciul. Sunt mai liniștită pe teren, mai cerebrală și jocul cred că a crescut de la Indian Wells și până acum”, a spus Cîrstea.

Colaborarea cu antrenorul suedez Tohmas Johansson și susținerea suporterilor români au fost atu-urile Soranei Cîrstea în această victorie cu adevărat formidabilă.

,,Știam că este o jucătoare agresivă. Că nu trebuie să mă las împinsă în spate. Trebuia să fiu eu prima care lovește și care o pune în defensivă pentru că, așa cred eu, că nu ai nicio șansă. Este necesar să joci agresiv împotriva ei, este vital să îți iei șansele, să ataci mingiile scurte și în, general, să fi curajoasă. Am venit aici și știam că o să fie un meci foarte greu. Știam că trebuie să-mi fac jocul, am încercat din toate puterile să am picioarele pe pământ și să fiu realistă.

Eu lucrez, îmi văd de treaba mea, cred în continuare în jocul meu, în munca mea cu antrenorul Tohmas Johansson. Îmi îmbunătățește atât de multe domenii ale jocului meu și mă ajută să văd tenisul cu alți ochi, să fiu mai inteligentă pe teren. Acesta este motivul pentru care joc atât de bine. A fost o atmosferă senzațională, mai ales că am văzut steagurile României, înseamnă mult pentru mine. Când văd că vin români să mă susțină, mă bucur foarte mult”.

Antrenorul Tohmas Johansson – ,,accentul pe mental” !

Dacă Sorana Cîrstea este foarte mulțumită de antrenorul său și acesta are numai cuvinte de laudă despre eleva sa. Suedezul a declarat: „Toata lumea știe cât este de bună Sorana Cîrstea la tenis. Noi lucrăm mai mult acum la latura mentală pentru implementarea tacticii în teren la meci oficial. Are loviturile, cred că poate gestiona stres-ul mult mai bine. O lume întreagă vede acum cât de înalt este nivelul de joc al Soranei, dar, de asemenea se știe (n.r. de către adversarele ei) că imediat ce începe să vorbească, să se plângă sau sa fie suparată pe teren, ele au o șansă în plus. Trebuie să extirpăm asta. Ele (n.r. adversarele) trebuie să o bată la tenis, nu la altceva. Aceasta este cheia. Aici încerc să o ajut în fiecare zi” .

Tohmas Johansson

Reamintim că în cariera sa de jucător, suedezul Tohmas Johansson a ocupat poziția șapte ATP.

Cîrstea trebuia să afle în această dimineață adversara din semifinale, dar vremea capricioasă din Florida a întârziat acest lucru.

Johansson a fost nr. 7 ATP

Kvitova, un adversar mai dificil ?

Din cauza ploilor de lungă durată însă, ,,sfertul” dintre Petra Kvitova și Ekaterina Alexandrova a fost amânat pentru aceasta seara. Acest lucru îi va oferi Soranei o zi de odihnă în plus față de adversarele ei din semifinale.

Ekaterina Alexandrova

Cîrstea nu a mai jucat niciodată cu Alexandrova.

În fața Kvitovei a pierdut din păcate de șase ori, câștigând numai de patru. Din fericirie, a câștigat două din cele mai recente trei partide cu dubla campioană de la Wimbledon.

Petra Kvitova

Sorana Cîrstea, a reușit să o învingă categoric, scor 6-2, 6-2, în primul tur al Openului Australian 2022.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Alte sporturi

Fotbalul se joacă pe goluri ? Da, dar și pe iarbă…

  • octobre 9, 2022
Ghete de fotbal pentru…gol ! Opțiunile pentru ghetele de fotbal profesionist sau nivel amator sunt variate și multiple. Fiecare jucător,
Alte sporturi

București: maraton organizat cu prilejul zilei de 1 decembrie

  • novembre 11, 2022
Evenimentul „Maraton Ediția 1 Decembrie” este organizat de Elite Club Sportiv în parteneriat cu Primăria Sector 3. Competiția se va