Alte sporturi

Hadi Choopan – Mister Olympia !

După luni de proteste violente împotriva regimului politic, iranienii au avut parte și de un moment de bucurie la sfârșitul anului 2022.

Titlul de Mister Olympia la culturism a fost câștigat pentru prima data de un iranian, Hadi Choopan.

Hadi Choopan este cel mai bun culturist de pe mapamond ! După competiția supremă de culturism din Las Vegas, așa-numitul „Lup persan” s-a întors în Iran pe 29 decembrie și a fost aclamat ca un erou de aplauzele a mii de oameni.

A trecut mult timp de când iranienii nu s-au mai bucurat de o mare realizare sportive, concretizată cu un trofeu.

Fanii care l-au luat de la aeroport pe brațe pe Hadi Choopan, ridiculizat în copilărie și devenit acum primul Mr. Olympia din Iran.

Poate doar el însuși credea în șansele sale de a câștiga trofeul care a făcut celebri nume mari, precum Arnold Schwarzenegger, Ronnie Coleman, Lee Haney sau Dorian Yates.

« După 23 de ani de durere, suferință, întristare, jigniri, sărăcie, muncă grea, efort, costuri, calomnii, obstacole înalte, trădători, oameni răi, a venit momentul!

Cu ajutorul Celui de sus, cu rugăciunile familiei mele, ale prietenilor și fanilor și sacrificându-mi cele mai bune momente din viață, mi-am atins visul și îi sunt recunoscător vieții. Salut viață, salut lume, salut pace! », a spus Hadi Choopan.

Cine este Hadi Choopan ?

Hadi Choopan s-a născut în septembrie 1987 în ținutul Sepidan din provincia Fars, care se află în regiunea de sud a Iranului.

Provenea dintr-o familie care s-a străduit să supraviețuiască din cauza locației într-o zonă dezavantajată din punct de vedere economic.

Hadi a fost forțat să înceapă să lucreze la o vârstă fragedă, ca urmare a circumstanțelor nefavorabile de trai.

Pe lângă angajarea în construcții, Hadi Choopan a început o afacere în care vindea diverse lucruri.

A găsit timp să-și urmeze pasiunea pentru culturism, deși i se cerea să lucreze constant.

În 2000, când avea 13 ani, a început să se antreneze pentru a deveni culturist profesionist.

Inițial, fiind foarte firav, prietenii și familia lui au râs de el și au încercat să-l descurajeze. Sportivul are o înălțime de aproximativ 1,69 m și o greutate de aproximativ 91 de kilograme.

La început, Hadi Choopan devenea un subponderal nesănătos. Cu toate acestea, în cele din urmă a început să se definitiveze și să arate ca un culturist.

Jamshid Owji, a fost primul său instructor, iar după trei ani, a decis să urmeze o carieră în culturism profesionist.

Cariera

Începând din 2008, după ani de antrenament cu Jamshid, a petrecut ceva timp fără antrenor. În ciuda acestui fapt, a continuat să câștige campionate naționale și a obținut o medalie de argint la Campionatul Mondial de Culturism WBPF.

Ulterior a început să lucreze cu antrenorul Ali Ne’mari și și-a continuat cariera profesională de culturism.

A câștigat apoi Campionatul Asia WBPF, începând o lungă și fructuoasă carieră profesională.

El a participat la Campionatul Mondial de Culturism WBPF, ocupând primul loc de trei ori în 2013, 2014 și 2015.

După ce a început să exerseze cu legendarul Hany Rambod, cariera lui Hadi Choopan a explodat.

cu Hany Rambod

În 2017, a concurat pentru prima dată sub îndrumarea lui Hany la Mr Olympia Amateur, unde a câștigat aurul.

Cu toate acestea, a avut probleme cu vizele atunci când participa la concursuri. A fost forțat să se retragă de la mai multe evenimente, inclusiv Mr Olympia și Arnold Classic în 2018.

Mai târziu, în 2019, însă, problema a fost remediată și era gata să participe la Mr Olympia.

Profesionistul !

Hadi Choopan nu este doar unul dintre cei mai de succes culturisti, ci și unul dintre cei mai cunoscuți. Are o avere netă de aproximativ 1,5 milioane de dolari potrivit estimărilor Wikipedia, Forbes și Business Insider.

El crede că mâncarea este cel mai important factor în determinarea optimă a unui aspect tonifiat.

Drept urmare, cea mai mare parte a anului mănâncă orez brun, piept de pui fără piele și avocado. Astfel își poate menține nivelul scăzut de grăsime, făcând pregătirea pentru competiție mult mai simplă.

Hadi nu se angajează în nicio activitate sexuală și este posibil să nu aibă nici măcar un partener romantic. Nu a oferit presei nicio informație despre viața sa sexuală, ținând secret specificul relațiilor sale. Acest lucru nu este ciudat pentru că el a îmbrățișat religia islamică.

Antrenamentele sale sunt foarte dure, dar preferă să facă antrenamente specifice de forță doar o zi pe săptămână. În restul timpului practică antrenamentul pentru hipertrofie musculară, antrenament intensiv și cardio.

Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Alte sporturi

Fotbalul se joacă pe goluri ? Da, dar și pe iarbă…

  • octobre 9, 2022
Ghete de fotbal pentru…gol ! Opțiunile pentru ghetele de fotbal profesionist sau nivel amator sunt variate și multiple. Fiecare jucător,
Alte sporturi

București: maraton organizat cu prilejul zilei de 1 decembrie

  • novembre 11, 2022
Evenimentul „Maraton Ediția 1 Decembrie” este organizat de Elite Club Sportiv în parteneriat cu Primăria Sector 3. Competiția se va