Alte sporturi

Handbal azi la CM 2023, Danemarca – Egipt

De șase ani (25 de meciuri) Danemarca nu a mai pierdut la un Campionat mondial de handbal masculin.

Handbal de mare clasă practicat de nordici ! Sunt principalii favoriți la câștigarea acestui turneu mondial.

Despre acest lucru Magadesport v-a mai vorbit aici: https://magadesport.ro/news/campionatul-mondial-de-handbal-masculin-2023/ .

Ultimul meci pierdut de danezi a fost în 2017 în Franța, unde au fost învinși de Ungaria. Se întâmpla în optimile Campionatului Mondial de handbal masculin și scorul a fost 27 la 25 pentru unguri.

De atunci, Danemarca a câștigat 23 din cele 24 de meciuri jucate. Un singur meci egal, acesta fiind în compania Croației chiar săptămâna trecută. Un record absolut încununat de câștigarea a două titluri mondiale consecutive la handbal masculin.

Luni (23 ianuarie) seara, ei se confruntă cu Egiptul în ultimul lor meci din grupa din runda principală. Victoria este necesară pentru a se califica în sferturile de finală ale Campionatului Mondial IHF masculin din 2023. Dar numai dacă Croația învinge Bahrain cu 22 de goluri sau mai mult în jocul care se desfășoară tot azi.

Dacă Croația nu câștigă la acest scor, sau mai mare, atunci ciocnirea Danemarca – Egipt va stabili doar câștigătorii grupei a IV-a din runda principală, cu ambele formații (Danemarca și Croația) calificate.

Profesionalism și ambiție daneză

Vom cunoaște rezultatul meciului Bahrain-Croația și opțiunile înainte de a începe jocul nostru, dar ne vom concentra asupra jocului nostru împotriva Egiptului. Vom intra în acest meci pentru a arăta că suntem cea mai bună echipă de handbal și pentru a câștiga; acesta este scopul nostru, al jocului. Egiptul este o echipă foarte bună, așa că va trebui să facem din nou, cea mai bună performanță”, spune Hans Lindberg, extrema dreaptă a danezilor.

O ,,performanță bună” nu au obținut însă în ultimul joc danezii, a căror rotație de jucători a afectat echipa. O victorie la o diferență de doar nouă goluri împotriva Statelor Unite ale Americii, a fost considerată de ei un joc slab.

Nikolaj Jacobsen, selecționerul danez

Ne aşteptăm la o performanţă mai bună de la echipa noastră decât la modul în care am evoluat împotriva Statelor Unite. Nu contează cine joacă de fapt pe teren; ne așteptam să jucăm mai bine decât am făcut-o. Antrenorul Jacobsen, desigur, nu a fost mulțumit, jucătorii înșiși nu au fost mulțumiți”, a spus mai spus Lindberg, un jucător în vârstă de 41 de ani.

Hans Lindberg

Remake

Danemarca – Egipt va fi un meci spectaculos și disputat. Va fi reiterarea meciului de la Campionatul Mondial de handbal masculin din Egipt, în 2021.

Un meci clasic, un sfert de finală dramatic, în care s-a ajuns la loviturile de departajare pentru a decide cine merge în semifinale. Până la aceste lovituri, ambele echipe au avut șansa de a închide meciul în favoarea lor și tot șansa a desemnat învingătoarea. Atunci, a câștigat Danemarca care, în cele din urmă s-a încoronat ca și campioană mondială.

Danemarca de azi însă, este un amestec de jucători de valoare, un conglomerat puternic de experiență și vigoare.

Pe cine vom vedea în teren în acest meci ?

Simon Pytlick

De exemplu, fundașul central Simon Pytlick de 22 de ani cu doar opt selecții în naționala de handbal daneză. Asta pentru comparația cu amintitul Lindberg (cum am spus mai sus: 41 de ani !) și 279 de selecții naționale. Ei sunt extremele de vârstă ale naționalei de handbal a nordicilor.

În sprijinul celor de mai sus îl mai putem adăuga și pe Mikkel Hansen. Despre el, Magadesport v-a amintit aici: https://magadesport.ro/news/handbal-campionatul-mondial-2023-la-start/ . La cei 35 de ani, colosul danez de 1,96 m și 99 de kg. Este considerat pe scară largă drept unul dintre cele mai mari talente din handbalul danez.

Mikkel Hansen

Prin urmare, Danemarca este și în această seară echipa cu șanse mai mari la victorie. Însă va fi de văzut și replica ambițioșilor egipteni.

Aceștia dispun la rândul lor de o echipă robustă, în care se disting centrul Yehia Elderaa sau portarul Karim Hendawy.

Karim Hendawy

După cum Magadesport vă informa aici: https://magadesport.ro/news/handbal-meciurile-de-azi-de-la-turneul-final-din-polonia-suedia/ , în naționala de handbal egipteană evoluează și jucătorii lui Dinamo București, Mohamed Shebib și Ali Zein.

Mohamed Shebib
Doru

Doru

About Author

Sunt Doru, un redactor web cu pasiune pentru fotbal, locuind în minunatul oraș București. Dragostea mea pentru acest sport depășește orice înțelegere, într-atât încât aș putea scrie un imn despre fiecare jucător din echipa locală. În fiecare dimineață, mă trezesc cu entuziasmul unei mutări neașteptate sau al unei victorii epice.

Iti va placea

Alte sporturi

Fotbalul se joacă pe goluri ? Da, dar și pe iarbă…

  • octobre 9, 2022
Ghete de fotbal pentru…gol ! Opțiunile pentru ghetele de fotbal profesionist sau nivel amator sunt variate și multiple. Fiecare jucător,
Alte sporturi

București: maraton organizat cu prilejul zilei de 1 decembrie

  • novembre 11, 2022
Evenimentul „Maraton Ediția 1 Decembrie” este organizat de Elite Club Sportiv în parteneriat cu Primăria Sector 3. Competiția se va